Yoga is the shit

Av Annette Forslund

En hyllning till yoga

För 15 år sedan mötte jag ashtangayogan i en lokal på Kungsholmen och efter det var jag fast. Jag  började leva för yogan, åkte bara på ställen jag kunde yoga och jag kunde absolut inte göra någon annan yoga än ashtanga. Gjorde jag det kändes det som jag inte yogat. Det var som yogan styrde mig och det var viktigt att göra rätt. I dag 15 år senare ser det annorlunda ut. Jag yogar mest hemma och lyssnar in vad kroppen behöver. Ibland går jag på yogastudios för att få lite omväxling och inspiration. Som med allt annat är det en resa. Lite som att bli förälskad, först ser man bara det bra, allt som gör ont säger man är en utveckling och man kan verkligen inte se något som är dåligt. Sedan när förälskelsen har lagt sig blir man lite med nyanserad och kan se att det finns både det som är positivt och negativt med ashtanga. Många får skador eftersom den är väldigt dynamisk och man lyssnar inte till sin kropp. Egot vill in i en rörelse fast kroppen inte är där ännu.

Därför har ashtangayogan ibland fått ett dåligt rykte, den har nästan blivit ett skällsord för “kundaliniyogisar”. Ibland kan jag uppleva att de känner sig bättre, det gör minsann en riktig yoga, och inte någon atletisk uppvisning. Samtidigt som jag också träffar “ashtangisar” som tror de är lite bättre. Väldigt roligt egentligen för all yoga har samma syfte.

En stig hem

Enligt ashtangayogans grundare är yoga en stig som leder oss “till den ande som finns oss” eller vår verkliga natur. När jag gjort yoga känner jag mig nästa alltid lugnare, klarare och gladare. Det känns som om jag hade ett problem innan jag började yogan så finns det inte där längre. Kunskapen om yogan är mångtusenårig och har hållits levande från en generation till nästa och är verkligen en forskningsresa i kropp och sinne. Den ger mig ett ungt sinne, livskraft och ökar min kreativitet. Den ger mig fastar och mjukare muskler samtidigt som den förbättrar immunförsvaret, uthålligheten och ämnesomsättningen. Den förbättrar syreupptagningsförmågan, kvaliteten på andningen och renar kroppen från gifter och den hjälper mig  att förena själen med mitt innersta jag så jag blir fredlig och lycklig.

Behöver jag skriva mer ? Du som inte har provat yoga, gör det. Och har du provat men inte gillat det, prova en annan typ, det finns en yogastil för alla.

Nu skall jag sätta mig i mitt lilla kontor jag har hemma och betala räkningar och förbereda lite för min föreläsning jag har i kväll med Rojhat – Tydlig, Fri och Framgångsrik. Det skall bli superkul, jag älskar att föreläsa och inspirera människor till att göra det dom är ämnad till att göra – och bli förenad med själen samtidigt  🙂

Med önskan om en fin dag,

 

Annette

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette