Yoga is the shit

Av Annette Forslund

En hyllning till yoga

För 15 år sedan mötte jag ashtangayogan i en lokal på Kungsholmen och efter det var jag fast. Jag  började leva för yogan, åkte bara på ställen jag kunde yoga och jag kunde absolut inte göra någon annan yoga än ashtanga. Gjorde jag det kändes det som jag inte yogat. Det var som yogan styrde mig och det var viktigt att göra rätt. I dag 15 år senare ser det annorlunda ut. Jag yogar mest hemma och lyssnar in vad kroppen behöver. Ibland går jag på yogastudios för att få lite omväxling och inspiration. Som med allt annat är det en resa. Lite som att bli förälskad, först ser man bara det bra, allt som gör ont säger man är en utveckling och man kan verkligen inte se något som är dåligt. Sedan när förälskelsen har lagt sig blir man lite med nyanserad och kan se att det finns både det som är positivt och negativt med ashtanga. Många får skador eftersom den är väldigt dynamisk och man lyssnar inte till sin kropp. Egot vill in i en rörelse fast kroppen inte är där ännu.

Därför har ashtangayogan ibland fått ett dåligt rykte, den har nästan blivit ett skällsord för “kundaliniyogisar”. Ibland kan jag uppleva att de känner sig bättre, det gör minsann en riktig yoga, och inte någon atletisk uppvisning. Samtidigt som jag också träffar “ashtangisar” som tror de är lite bättre. Väldigt roligt egentligen för all yoga har samma syfte.

En stig hem

Enligt ashtangayogans grundare är yoga en stig som leder oss “till den ande som finns oss” eller vår verkliga natur. När jag gjort yoga känner jag mig nästa alltid lugnare, klarare och gladare. Det känns som om jag hade ett problem innan jag började yogan så finns det inte där längre. Kunskapen om yogan är mångtusenårig och har hållits levande från en generation till nästa och är verkligen en forskningsresa i kropp och sinne. Den ger mig ett ungt sinne, livskraft och ökar min kreativitet. Den ger mig fastar och mjukare muskler samtidigt som den förbättrar immunförsvaret, uthålligheten och ämnesomsättningen. Den förbättrar syreupptagningsförmågan, kvaliteten på andningen och renar kroppen från gifter och den hjälper mig  att förena själen med mitt innersta jag så jag blir fredlig och lycklig.

Behöver jag skriva mer ? Du som inte har provat yoga, gör det. Och har du provat men inte gillat det, prova en annan typ, det finns en yogastil för alla.

Nu skall jag sätta mig i mitt lilla kontor jag har hemma och betala räkningar och förbereda lite för min föreläsning jag har i kväll med Rojhat – Tydlig, Fri och Framgångsrik. Det skall bli superkul, jag älskar att föreläsa och inspirera människor till att göra det dom är ämnad till att göra – och bli förenad med själen samtidigt  🙂

Med önskan om en fin dag,

 

Annette

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette