Vilken lerfigur är du ?

Av Annette Forslund

När det formlösa blir form

Jag tror det  finns en livskraft bakom allt. En livskraft som ger det formlösa en form. Det finns ingen eller inget som inte är en del av den livskraften eller skapelsen. Det är som om allt kommer från en stor lera men för att vi skall kunna urskilja oss från varandra  bygger vi olika lerfigurer från den leran, leran blir en form som vi kan se. Sedan glömmer vi bort att alla är från samma lera.

Oavsett om någon har gjort en otroligt vacker skulptur och lackat den i guldfärg så är den ifrån samma lera som den som gjort en liten smal mask. När jag glömmer bort det kan jag bli bländad av ett vackert yttre och döma det fula. Men när jag på riktigt möter  en annan människa så vet jag att vi är från samma lera oavsett hur det yttre ser ut.

clay-1082101_640

Tänk vad världen skulle se annorlunda ut om vi skulle komma ihåg var vi kom ifrån. Oavsett om du är ung, gammal, vit, svart  muslim eller kristen. Det som skapar allt elände är bara dina tankar om att vi är egna små lerfigurer som är isolerade från varandra. Den tanken gör att vi behöver skapa olika grupper och sammanhang  så vi inte känner oss ensamma och otrygga.

Om vi istället kommer ihåg att vi aldrig kan vara ensamma eftersom vi är gjorda från samma källa så kan vi stället använda leran som en riktig Play-Doh. Vi kan skapa en kreation bara för att det är kul att skapa och när vi inte tycker det är kul längre så bygger vi något annat. Inte för att det var dåligt bara för att vi är skapande varelser som har möjligheten att bygga vad vi vill ur den lera vi både är och skapar med.

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette