Vem är du egentligen ?

Av Annette Forslund

Vem är du om du inte är någons sambo, fru, mamma, pappa, pojkvän, flickvän, anställd, egen företagare, musikintresserad. golfspelare, yogautövare, chef,hus-båt eller kattägare etc? Alltid när vi är något i förhållande till något annat har vi också förminskat oss. Vi har gjort en form utav det.  Är vi inte som någon annan eller vi själva har bestämt att vi skall vara i den formen så är vi eller gör fel. Eller så gör den andra personen fel. Vi försöker hela tiden förhålla oss till något vi har sagt att vi är. Det skapar massor av drama, oro och konflikter eftersom vi hela tiden  försöker kontrollera oss själva och andra. Vi har också byggt upp en falsk trygghet i samband med rollen så om vi får sparken, barnen flyttar hemifrån, skiljer oss vet vi inte  längre vem vi är. Vi kan ofta se det på äldre par som levt ihop hela sitt liv och när den andra partnern dör blir den som är kvar helt förvirrad. Hon har tappat både sin trygghet och sin identitet.

Det är alltid vårt tyckande och tänkande och vårt motstånd till det som är som skapar vårt lidande, inte situationen i sig.

Om du läser i tidningen att det varit inbrott i en bil så kanske du inte lägger så mycket notis till det. Men om du skulle läsa att det hade varit inbrott i DIN bil så skulle det få en helt annan innebörd. Jag tror det skulle vara nyttigt för oss att ta bort lite av mig och mitt och istället se att jag är så mycket mer än den person jag har satt mitt och mina framför. Då skulle jag inte behöva kontrollera det så hårt utan jag skulle kunna släppa kontrollen och se att alla människor kommer från samma universum, ifrån en plats innan det formlösa blir till form. Om jag istället identifierar mig med att både du och jag  kommer från den platsen, från samma visdom som skapar planeter och vintergator så får jag en annan tillit till att jag inte hela tiden behöver lägga mig i styra och ställa. Jag förstår också att jag är så mycket mer än den roll jag har identifierat mig med. Då kan jag istället ställa mig frågan när jag opponerar mig mot något jag tycker är fel om jag faktiskt vet att det är fel. Hur kan jag veta det, jag har inte hela bilden, jag har inte sett slutresultatet.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette