Vem är du egentligen ?

Av Annette Forslund

Vem är du om du inte är någons sambo, fru, mamma, pappa, pojkvän, flickvän, anställd, egen företagare, musikintresserad. golfspelare, yogautövare, chef,hus-båt eller kattägare etc? Alltid när vi är något i förhållande till något annat har vi också förminskat oss. Vi har gjort en form utav det.  Är vi inte som någon annan eller vi själva har bestämt att vi skall vara i den formen så är vi eller gör fel. Eller så gör den andra personen fel. Vi försöker hela tiden förhålla oss till något vi har sagt att vi är. Det skapar massor av drama, oro och konflikter eftersom vi hela tiden  försöker kontrollera oss själva och andra. Vi har också byggt upp en falsk trygghet i samband med rollen så om vi får sparken, barnen flyttar hemifrån, skiljer oss vet vi inte  längre vem vi är. Vi kan ofta se det på äldre par som levt ihop hela sitt liv och när den andra partnern dör blir den som är kvar helt förvirrad. Hon har tappat både sin trygghet och sin identitet.

Det är alltid vårt tyckande och tänkande och vårt motstånd till det som är som skapar vårt lidande, inte situationen i sig.

Om du läser i tidningen att det varit inbrott i en bil så kanske du inte lägger så mycket notis till det. Men om du skulle läsa att det hade varit inbrott i DIN bil så skulle det få en helt annan innebörd. Jag tror det skulle vara nyttigt för oss att ta bort lite av mig och mitt och istället se att jag är så mycket mer än den person jag har satt mitt och mina framför. Då skulle jag inte behöva kontrollera det så hårt utan jag skulle kunna släppa kontrollen och se att alla människor kommer från samma universum, ifrån en plats innan det formlösa blir till form. Om jag istället identifierar mig med att både du och jag  kommer från den platsen, från samma visdom som skapar planeter och vintergator så får jag en annan tillit till att jag inte hela tiden behöver lägga mig i styra och ställa. Jag förstår också att jag är så mycket mer än den roll jag har identifierat mig med. Då kan jag istället ställa mig frågan när jag opponerar mig mot något jag tycker är fel om jag faktiskt vet att det är fel. Hur kan jag veta det, jag har inte hela bilden, jag har inte sett slutresultatet.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette