Vem är du egentligen ?

Av Annette Forslund

Vem är du om du inte är någons sambo, fru, mamma, pappa, pojkvän, flickvän, anställd, egen företagare, musikintresserad. golfspelare, yogautövare, chef,hus-båt eller kattägare etc? Alltid när vi är något i förhållande till något annat har vi också förminskat oss. Vi har gjort en form utav det.  Är vi inte som någon annan eller vi själva har bestämt att vi skall vara i den formen så är vi eller gör fel. Eller så gör den andra personen fel. Vi försöker hela tiden förhålla oss till något vi har sagt att vi är. Det skapar massor av drama, oro och konflikter eftersom vi hela tiden  försöker kontrollera oss själva och andra. Vi har också byggt upp en falsk trygghet i samband med rollen så om vi får sparken, barnen flyttar hemifrån, skiljer oss vet vi inte  längre vem vi är. Vi kan ofta se det på äldre par som levt ihop hela sitt liv och när den andra partnern dör blir den som är kvar helt förvirrad. Hon har tappat både sin trygghet och sin identitet.

Det är alltid vårt tyckande och tänkande och vårt motstånd till det som är som skapar vårt lidande, inte situationen i sig.

Om du läser i tidningen att det varit inbrott i en bil så kanske du inte lägger så mycket notis till det. Men om du skulle läsa att det hade varit inbrott i DIN bil så skulle det få en helt annan innebörd. Jag tror det skulle vara nyttigt för oss att ta bort lite av mig och mitt och istället se att jag är så mycket mer än den person jag har satt mitt och mina framför. Då skulle jag inte behöva kontrollera det så hårt utan jag skulle kunna släppa kontrollen och se att alla människor kommer från samma universum, ifrån en plats innan det formlösa blir till form. Om jag istället identifierar mig med att både du och jag  kommer från den platsen, från samma visdom som skapar planeter och vintergator så får jag en annan tillit till att jag inte hela tiden behöver lägga mig i styra och ställa. Jag förstår också att jag är så mycket mer än den roll jag har identifierat mig med. Då kan jag istället ställa mig frågan när jag opponerar mig mot något jag tycker är fel om jag faktiskt vet att det är fel. Hur kan jag veta det, jag har inte hela bilden, jag har inte sett slutresultatet.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette