Därför väljer sinnet sjukdom

Av Annette Forslund

Leva öppet istället för stängt

Jag har haft många kurser och utbildningar och sett hur människor förändrats. Jag har också sett hur många går tillbaka till sina gamla tankemönster och vanor när de kommit hem och börjar leva sitt “normala” liv.

Den största skillnaden mellan de som inte går tillbaka är att de människorna  tar  sitt växande på 100 % allvar. De fortsätter lyssna på youtube,läsa böcker yogar och mediterar och gör allt som stödjer deras utveckling. En kurs eller en utbildning räcker inte för att att förändra ett liv, det är bara en startpunkt som sätter intentionen och energin för förändring. Det verkliga jobbet är i det vardagliga livet, vad man gör och tänker varje dag i sitt vanliga liv.

Det största valet vi bör göra är att välja att leva öppet istället för stängt. Välja att sluta vara offer för gamla föreställningar. Väldigt många människor är nästan beroende av att inte må bra. De är beroende av sina tankar som berättar för dem att de inte riktigt duger och att de har haft det jobbigt tidigare. De vill inte släppa sin historia eftersom historien bekräftar vilka de är.

Om du vill på riktigt förändra ditt liv behöver du ta din önskan på 100 % ansvar. Du behöver bestämma dig att du på riktigt vill skapa ett liv du har kommit hit för att leva. Gör du det kan jag lova dig att allt kommer att förändras.

Så varför gör vi inte det vi vet är bra för oss själva ? Egot vill inte förändras, egot vill inte släppa försvaren vi har tagit för att skydda oss mot att bli besvikna och övergivna. Det försvaret ligger nästan som en reflex och du märker det genom att se vilka automatiska tankar som kommer upp när någon säger något till dig som du vill försvara. Du känner det också i din kropp, hur du stänger hjärtat för att skydda det.

Du är inte din historia utan du är energi som kan förändras. Men för att göra det så behöver du först tro på att du är det. Då kan du inte längre identifiera dig med den du varit. Varje gång du berättar din historia för någon annan och för dig själv så förankrar du den ännu en gång. Om du vill förändra ditt liv behöver du sluta identifiera dig med ditt offer. Det är offret vi är beroende av. Den som det är synd om. Den delen av dig som är offer säger ofta att om bara den personen hade varit annorlunda så hade det inte hänt. Jag möter många som är besvikna på sina före detta män eller arbetsgivare. De tror att de har rätt och den andra har fel. Och tro mig jag hamnar där själv med, det är lätt att kliva in där och få sympati från andra när man berättar hur andra har agerat och varit.

Mitt eget exempel

Jag har en väldigt bra exempel från min egen relation nu när jag blev sjuk, eller egentligen blev jag inte sjuk utan mitt sinne skapade själv sjukdomen så att jag skulle vakna upp lite till och se mitt liv ännu klarare. När jag skapade min feber så var Ritchie här hos mig i Sverige. Det hade varit mycket att stå i innan han kom hit med att fixa hans hemliga 40 års fest och jobb som skulle göras klart etc. Jag blev sjuk när vi var i Paris och istället för att säga att jag mår skit och behöver ligga och sova så gick jag istället runt på sightseeing och yogade med Ritchie eftersom jag inte ville göra honom besviken. Jag tog bara några alvedon så kände jag inte att jag mådde dåligt. Ni ser ju själva vad urbota dumt. Det jag gjorde var att överge mig själv och det jag behövde för någon annan. Sedan när jag kom hem till Sverige hade det blivit värre och jag åkte in på akuten på lördag och på söndag blev jag inlagd. På måndag åkte Ritchie till Filippinerna  och det var meningen att jag skulle ha åkt med.

När han åkte var jag trött på honom, trött på att han inte var som jag ville att han skulle vara med en person som är sjuk. Han gjorde så gott han kunde men någon riktig “caretaker” är han inte. Därför blev jag sur och bitchig och tyckte att jag hade rätt att vara det. Grejen är att han bara är den han alltid har varit, den person som jag blev förälskad i. Den jag egentligen var arg på var mig själv. Som inte satt ordentliga gränser för mig utan jag har mer gjort det han har velat.  Nu efteråt kan jag se det så tydligt, hur jag projicerade min ilska på honom, det var han det var fel på. Och alla som jag berättade det för, höll så klart med.

Jag är 100 % övertygad om att vårt sinne skapar allt och jag skapade den här situationen för att tydligt se hur jag inte har stått upp för mig själv, jag har varit medberoende till honom. Och sedan har jag gjort honom fel. Nu är det slut på det. Jag gör inget som jag inte mår bra av, jag tar mycket hellre andras besvikelser än ger upp mitt eget välmående.  Jag behövde bli inlagd och bränna bort massor av rädsla i feber för att inse det här på djupet i mig själv.

Jag är tacksam över att jag kan se det så klart och jag är tacksam att jag inte kunde åka med till Filippinerna.  Landet finns kvar och jag kommer att åka dit i december i stället. Nu har jag varit hemma i tio dagar och boostat mig med massor av gröna drinkar och supermat. Jag mår jättebra och känner mig  starkare än innan jag blev sjuk. Jag har också börjat skapa en ny webbkurs där det kommer att finnas olika meditationer för att hjälpa människor att verkligen få kontakt med den energi dom egentligen är.

Så oavsett vad du befinner dig i ditt liv just nu så är det ingen slump att du är där. Allt händer av en orsak men om du tror att du är drabbad så kommer inget att förändras. Du behöver se varför du har skapat de du skapat och sedan från den platsen skapa nytt. Du är inte din historia, du är en energi som kan förändras väldigt snabbt bara du ger upp offerrollen.

Just nu ger jag 45 % rabatt på min webbkurs. Vill du ha förändring, köp den och gör den 🙂 

Underbara soliga hälsningar från ett fantastiskt  Sverige

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette