Var dig själv och bli rik

Av Elias

 På riktigt

När jag startade min första Coachutbildning 2009 så skrev jag att den var “på riktigt “. Många människor förstod inte vad jag menade med det så jag fick ofta förklara vad det innebar för mig att vara “på riktigt”. För mig innebär det att jag är mig själv. Jag är samma Annette på jobbet som hemma. Det innebär också att jag inte tänker så mycket på hur jag skall säga eller vara för att det skall uppfattas rätt. Utan det jag säger kommer mer bara i stunden. Då blir det mer “på riktigt “.

Det jag inte tycker är på riktigt är när allt skall vara korrekt. När jag har mer fokus på att du skall gilla mig och det jag säger istället för att vara sann i det jag säger. Jag kom i håg när jag gick i skolan och när läraren var engagerad och bjöd på sig själv. Jag hade en man som hette Torsten i svenska. Han berättade om sina äventyr som sjöman och vävde in svenskan i historierna. Jag älskade det och svenska blev mitt favoritämne.

Vi behöver inte lära oss att vara på riktigt eftersom det är helt naturligt. Vi föddes så. Däremot behöver vi förstå att vi duger, vi duger precis som vi är och det viktigaste är inte att bli omtyckt utan det viktigaste är att vara sann mot sig själv.

Ju mer sann vi är desto mer tycker vi om oss själva och ju mer blir vi på riktigt igen.

images

När vi är mer sanna mot oss själva behöver vi heller inte lägga energi på att vara oroliga för vad andra människor skall tycka och tänka om oss. Vi behöver heller inte lägga så mycket energi att tycka något om andra människor.

Om vi istället riktar blicken mot oss själva och lär känna oss själva vet vi när något är sant för oss och när det inte är det. Eftersom det känns i våra kroppar. Kroppen vet mer är huvudet. I huvudet är mest tankar som försöker övertyga oss om motsatsen om något vi intuitivt redan vet.

Lyssna på din kropp och bli rik

I en ny studie från John Coates, som sadlat om från derivathandlare på Goldman Sachs till att bli hjärnforskare,återger han hur han undersökt 18 manliga traders på en Londonbaserad hedgefondsfirma. Resultaten som publicerades i nättidningen Scientific Reports visar att de som var bäst på att uppskatta sina egen hjärtrytm – ett test för att se hur mycket de lyssnar till sin kropp – tjänade mer pengar än de som var dåliga på uppgiften.

Det är ett kraftfullt övertag som ingen känner till, hävdar John Coates. Han minns hur hans egen kropp reagerade när en riktigt bra affär dök upp. “När jag hittade en bra affär visste jag instinktivt att det skulle fungera, det var något annorlunda med det tankespåret”.

Så min uppmaning till dig är att sluta bry dig om vad andra tycker om dig, börja istället bry dig om dig, ju mer du bryr dig om dig, desto mer börjar du lita på din egen intuition och magkänsla och du blir rik på köpet 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Elias

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette