Var dig själv och bli rik

Av Elias

 På riktigt

När jag startade min första Coachutbildning 2009 så skrev jag att den var “på riktigt “. Många människor förstod inte vad jag menade med det så jag fick ofta förklara vad det innebar för mig att vara “på riktigt”. För mig innebär det att jag är mig själv. Jag är samma Annette på jobbet som hemma. Det innebär också att jag inte tänker så mycket på hur jag skall säga eller vara för att det skall uppfattas rätt. Utan det jag säger kommer mer bara i stunden. Då blir det mer “på riktigt “.

Det jag inte tycker är på riktigt är när allt skall vara korrekt. När jag har mer fokus på att du skall gilla mig och det jag säger istället för att vara sann i det jag säger. Jag kom i håg när jag gick i skolan och när läraren var engagerad och bjöd på sig själv. Jag hade en man som hette Torsten i svenska. Han berättade om sina äventyr som sjöman och vävde in svenskan i historierna. Jag älskade det och svenska blev mitt favoritämne.

Vi behöver inte lära oss att vara på riktigt eftersom det är helt naturligt. Vi föddes så. Däremot behöver vi förstå att vi duger, vi duger precis som vi är och det viktigaste är inte att bli omtyckt utan det viktigaste är att vara sann mot sig själv.

Ju mer sann vi är desto mer tycker vi om oss själva och ju mer blir vi på riktigt igen.

images

När vi är mer sanna mot oss själva behöver vi heller inte lägga energi på att vara oroliga för vad andra människor skall tycka och tänka om oss. Vi behöver heller inte lägga så mycket energi att tycka något om andra människor.

Om vi istället riktar blicken mot oss själva och lär känna oss själva vet vi när något är sant för oss och när det inte är det. Eftersom det känns i våra kroppar. Kroppen vet mer är huvudet. I huvudet är mest tankar som försöker övertyga oss om motsatsen om något vi intuitivt redan vet.

Lyssna på din kropp och bli rik

I en ny studie från John Coates, som sadlat om från derivathandlare på Goldman Sachs till att bli hjärnforskare,återger han hur han undersökt 18 manliga traders på en Londonbaserad hedgefondsfirma. Resultaten som publicerades i nättidningen Scientific Reports visar att de som var bäst på att uppskatta sina egen hjärtrytm – ett test för att se hur mycket de lyssnar till sin kropp – tjänade mer pengar än de som var dåliga på uppgiften.

Det är ett kraftfullt övertag som ingen känner till, hävdar John Coates. Han minns hur hans egen kropp reagerade när en riktigt bra affär dök upp. “När jag hittade en bra affär visste jag instinktivt att det skulle fungera, det var något annorlunda med det tankespåret”.

Så min uppmaning till dig är att sluta bry dig om vad andra tycker om dig, börja istället bry dig om dig, ju mer du bryr dig om dig, desto mer börjar du lita på din egen intuition och magkänsla och du blir rik på köpet 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Elias

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette