Var dig själv och bli rik

Av Elias

 På riktigt

När jag startade min första Coachutbildning 2009 så skrev jag att den var “på riktigt “. Många människor förstod inte vad jag menade med det så jag fick ofta förklara vad det innebar för mig att vara “på riktigt”. För mig innebär det att jag är mig själv. Jag är samma Annette på jobbet som hemma. Det innebär också att jag inte tänker så mycket på hur jag skall säga eller vara för att det skall uppfattas rätt. Utan det jag säger kommer mer bara i stunden. Då blir det mer “på riktigt “.

Det jag inte tycker är på riktigt är när allt skall vara korrekt. När jag har mer fokus på att du skall gilla mig och det jag säger istället för att vara sann i det jag säger. Jag kom i håg när jag gick i skolan och när läraren var engagerad och bjöd på sig själv. Jag hade en man som hette Torsten i svenska. Han berättade om sina äventyr som sjöman och vävde in svenskan i historierna. Jag älskade det och svenska blev mitt favoritämne.

Vi behöver inte lära oss att vara på riktigt eftersom det är helt naturligt. Vi föddes så. Däremot behöver vi förstå att vi duger, vi duger precis som vi är och det viktigaste är inte att bli omtyckt utan det viktigaste är att vara sann mot sig själv.

Ju mer sann vi är desto mer tycker vi om oss själva och ju mer blir vi på riktigt igen.

images

När vi är mer sanna mot oss själva behöver vi heller inte lägga energi på att vara oroliga för vad andra människor skall tycka och tänka om oss. Vi behöver heller inte lägga så mycket energi att tycka något om andra människor.

Om vi istället riktar blicken mot oss själva och lär känna oss själva vet vi när något är sant för oss och när det inte är det. Eftersom det känns i våra kroppar. Kroppen vet mer är huvudet. I huvudet är mest tankar som försöker övertyga oss om motsatsen om något vi intuitivt redan vet.

Lyssna på din kropp och bli rik

I en ny studie från John Coates, som sadlat om från derivathandlare på Goldman Sachs till att bli hjärnforskare,återger han hur han undersökt 18 manliga traders på en Londonbaserad hedgefondsfirma. Resultaten som publicerades i nättidningen Scientific Reports visar att de som var bäst på att uppskatta sina egen hjärtrytm – ett test för att se hur mycket de lyssnar till sin kropp – tjänade mer pengar än de som var dåliga på uppgiften.

Det är ett kraftfullt övertag som ingen känner till, hävdar John Coates. Han minns hur hans egen kropp reagerade när en riktigt bra affär dök upp. “När jag hittade en bra affär visste jag instinktivt att det skulle fungera, det var något annorlunda med det tankespåret”.

Så min uppmaning till dig är att sluta bry dig om vad andra tycker om dig, börja istället bry dig om dig, ju mer du bryr dig om dig, desto mer börjar du lita på din egen intuition och magkänsla och du blir rik på köpet 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Elias

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette