Vägen mot friheten

Av Annette Forslund

Solen speglar sig i det stilla vattnet precis utanför mitt fönster. Min dotter åkte till sin pappa igår så det är bara jag hemma. Grannarna har åkt till sitt jobb eller så är de borta på påsklov. Hela dagen ligger framför mig och jag skall både till både en naturläkare och få massage. En dag som borde vara fylld med glädje. Men det är den inte.

Jag känner mig ledsen och ser hur tankarna snurrar där uppe ovanför mig. De försöker frenetiskt tala om för mig att jag borde ha ett “riktigt ” jobb och att det är på tiden att jag träffar någon man. Jag kan se dem och förstår också att det är på grund av de tankarna som gör att jag känner mig ledsen. Så vad gör jag nu? Ska jag försöka tänka bättre positiva tankar, yoga, meditera eller bara låta dem vara och inte göra dom fel. Jag väljer de sista. Jag ser dem och gör inget motstånd till dem. Ser att de inte är verkliga. Och eftersom de inte är verkliga så behöver jag ju inte göra något för att de skall ändras. Så fort jag tror att jag behöver göra något så gör jag dem starkare och mer verkliga.

Så här sitter jag nu och skriver och lägger märke till hur starkt mitt ego är som så gärna vill göra dem verkliga så jag får lida lite till. Undrar varför det blivit så upp och nervänt ? Det enda jag behöver göra för att må bra är att släppa taget om tankarna men det enda tankarna vill är att vara kvar. Jag börjar fundera på vem som bestämmer i mitt liv och vill inte att det skall vara mina tankar om det förflutna. För jag kan tydligt se att det är gamla känslor och tankar om det förflutna som kommer upp och gör att jag inte kan njuta av livet nu. En tydlig tanke är att jag ensam och att jag inte har någon att luta mig emot. Och att jag längtar efter den specifika personen. Samtidigt som jag vet att det är en illusion. Det finns ingen annan människa som kan göra mig hel och trygg. Så länge jag tror på den så kommer jag att få lida ibland och känna mig hel ibland. Det är det som är lärdomen de här morgonen. Jag tackar för den och fortsätter på min väg mot friheten.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette