Vad vill du göra egentligen ?

Av Annette Forslund

Hur vill du jobba ?

Enligt en färsk undersökning så vill 71 % av befolkningen i Sverige mellan 40 och 55 år inte vara på sina jobb. Om 20 år så kommer 53 % av de jobb som finns nu inte finnas kvar eftersom de har automatiseras. Vad vill du göra om ditt jobb försvinner ? Tänk vilken spännande tanke, du kan hitta på ditt eget jobb!

Jag är med i en facebookgrupp som heter frihetsentreprenörer #frihetsprenör och i den skriver härliga människor bland annat hur de säger upp sig för att förverkliga sina drömmar. Nyligen så skrev en tjej, Olivia ,om hur hon slutar sitt jobb som designer för att segla jorden runt. Hon frågar i gruppen om vi har några förslag på hur hon kan försörja sig. Hon får massor av kreativa idéer och min egen hjärna sätter genast igång och funderar. Jag tycker alltid det är fantastiskt när folk följer sina drömmar, min själ gör glädjeskutt.

Ni som har följt mig ett tag vet hur mycket jag pratar om att skaffa ett liv som man verkligen trivs med. Istället för att ha ett jobb och sedan anpassa livet efter det så tycket jag att man skall göra tvärtom. Fråga dig själv vilket slags liv du vill leva och så hittar du på något kreativt sätt att få in de pengar du behöver. Det finns andra sätt att tjäna pengar än att ha ett jobb. Man kan också hyra ut sin lägenhet, ett rum, sin bil man kan sälja massor av onödiga prylar, man kan investera i något, göra en ny produkt, flytta ut på landet och bli självförsörjande, bli en influencer, eller något annat som gör att pengarna kommer in.

Förändra ditt fokus så kommer det nya kreativa tankar

För mig som har varit egen företagare större delen av mitt liv ser det som en stor fördel nu när arbetsmarknaden kommer att ändra sig. Jag är van att tänka utanför boxen, jag är van att få betalt efter vilket värde jag levererar. Jag tror det är väldigt viktigt för fler människor att börja lära sig ett annat sätt att tänka. Om du bara tror att du kan få pengar genom att vara anställd så blir du beroende av din arbetsgivare. Alla vet vi att det finns bra och det finns dåliga arbetsgivare. Skulle du veta att du alltid kunde få in pengar till din överlevnad så skulle du inte vara lika beroende, du skulle känna dig mer fri och det skulle leda till att du skulle få ett annat fokus.

När fokuset förändras så kommer du att få helt nya tankar. Då kommer inte tankarna ifrån ditt ego som berättar om alla risker som projicerar din historia in i framtiden.Tankarna berättar heller inte för dig  att du inte kan tillräckligt och att du kommer att misslyckas. Istället kommer de ifrån ett större närverk stora, härliga  kreativa tankar som ger dig helt nya idéer. Vi människor är skapande varelser och har tillgång till en enorm potential. För att få tillgång till den så behöver vi göra ett aktivt val och sluta lyssna på andra människor och vårt ego som berättar att vi behöver vara realistiska. I stället behöver vi börja lyssna på vår inre kompass, på vårt hjärta, på vårt sanna jag. Vi behöver sluta med att ta hand om alla andra och börja ta hand om oss själva och vi behöver lägga av med att försöka vara omtyckta.

Just nu när jag skriver det här sitter jag hemma i min soffa med tända ljus omkring mig. Det regnar ute och jag är otroligt tacksam att jag inte är realistisk. Jag åker till Indien om 2 veckor och har yogaretreat och sedan i december åker jag till Los Angeles. Jag älskar att resa, jag älskar värme och sol därför har jag skapat ett liv som gör att jag kan leva som jag tycker om att leva.. Vad tycker du om? Hur vill du leva? Jag är helt övertygad om att du kan, jag tror på dig. Min fråga till dig, tror du på dig?

Här kan du se mig på You Tube när jag berättar mer om vikten att tro på sig själv och att det inte behöver vara perfekt.  https://youtu.be/G6iEHF9FqRY

GRATIS föreläsning den 31 oktober som är till för dig som vill ta nästa steg med ditt företag eller vill starta starta eget och lyckas. https://businessmastery31okt.confetti.events/

Vill du  skapa en ny verklighet?

Just nu ger jag dig 20 % rabatt på min  webbkurs – skapa en ny verklighet
där du får de verktyg du behöver för att du själv skall kunna välja hur du vill må och hur du vill leva ditt liv.
Skriv – mod – i rabbattkupongsfältet så reduceras priset.
Kupongen gäller t.o.m den 27 oktober.

Sagt ifrån  kursdeltagare

Tack vare dig och din webkurs ”Skapa din egen verklighet” har jag äntligen kommit på vad jag är bra på, tycker är kul och vad jag vill skapa i mitt liv. (Det är definitivt inte att jobba med ekonomi, även om jag är bra på det också ) Det känns helt fantastiskt eftersom jag väldigt länge levt med känslan och vissheten om att jag inte lever det liv jag verkligen vill leva. Därför är jag så otroligt tacksam för dig Annette, för din inspiration och klokhet, för att du är du!

Anna Björklund

Kursen ger mig oerhört mycket stöd, jag ser nu om alla avsnitt. Jag har läst de rekommenderade böckerna. Jag mediterar. Yinyogan gör jag ett par ggr/v. Jag praktiserar 17 sekunders regeln och 5 sekunders regeln, men med viss eftertänksamhet för att vara uppmärksam på om det är det gamla egot som vill svara ja eller hjärtats röst. Det har bl a lett till att jag har börjat rida, gått en kurs i kreativt skrivande, ska gå en skulpturkurs mm. Jag är mycket mer närvarande och ser ofta igenom känslor och tankar som kommer ur egot. En euforisk upplevelse när det händer!

Klara Török Möller

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette