Vad vill du göra egentligen ?

Av Annette Forslund

Hur vill du jobba ?

Enligt en färsk undersökning så vill 71 % av befolkningen i Sverige mellan 40 och 55 år inte vara på sina jobb. Om 20 år så kommer 53 % av de jobb som finns nu inte finnas kvar eftersom de har automatiseras. Vad vill du göra om ditt jobb försvinner ? Tänk vilken spännande tanke, du kan hitta på ditt eget jobb!

Jag är med i en facebookgrupp som heter frihetsentreprenörer #frihetsprenör och i den skriver härliga människor bland annat hur de säger upp sig för att förverkliga sina drömmar. Nyligen så skrev en tjej, Olivia ,om hur hon slutar sitt jobb som designer för att segla jorden runt. Hon frågar i gruppen om vi har några förslag på hur hon kan försörja sig. Hon får massor av kreativa idéer och min egen hjärna sätter genast igång och funderar. Jag tycker alltid det är fantastiskt när folk följer sina drömmar, min själ gör glädjeskutt.

Ni som har följt mig ett tag vet hur mycket jag pratar om att skaffa ett liv som man verkligen trivs med. Istället för att ha ett jobb och sedan anpassa livet efter det så tycket jag att man skall göra tvärtom. Fråga dig själv vilket slags liv du vill leva och så hittar du på något kreativt sätt att få in de pengar du behöver. Det finns andra sätt att tjäna pengar än att ha ett jobb. Man kan också hyra ut sin lägenhet, ett rum, sin bil man kan sälja massor av onödiga prylar, man kan investera i något, göra en ny produkt, flytta ut på landet och bli självförsörjande, bli en influencer, eller något annat som gör att pengarna kommer in.

Förändra ditt fokus så kommer det nya kreativa tankar

För mig som har varit egen företagare större delen av mitt liv ser det som en stor fördel nu när arbetsmarknaden kommer att ändra sig. Jag är van att tänka utanför boxen, jag är van att få betalt efter vilket värde jag levererar. Jag tror det är väldigt viktigt för fler människor att börja lära sig ett annat sätt att tänka. Om du bara tror att du kan få pengar genom att vara anställd så blir du beroende av din arbetsgivare. Alla vet vi att det finns bra och det finns dåliga arbetsgivare. Skulle du veta att du alltid kunde få in pengar till din överlevnad så skulle du inte vara lika beroende, du skulle känna dig mer fri och det skulle leda till att du skulle få ett annat fokus.

När fokuset förändras så kommer du att få helt nya tankar. Då kommer inte tankarna ifrån ditt ego som berättar om alla risker som projicerar din historia in i framtiden.Tankarna berättar heller inte för dig  att du inte kan tillräckligt och att du kommer att misslyckas. Istället kommer de ifrån ett större närverk stora, härliga  kreativa tankar som ger dig helt nya idéer. Vi människor är skapande varelser och har tillgång till en enorm potential. För att få tillgång till den så behöver vi göra ett aktivt val och sluta lyssna på andra människor och vårt ego som berättar att vi behöver vara realistiska. I stället behöver vi börja lyssna på vår inre kompass, på vårt hjärta, på vårt sanna jag. Vi behöver sluta med att ta hand om alla andra och börja ta hand om oss själva och vi behöver lägga av med att försöka vara omtyckta.

Just nu när jag skriver det här sitter jag hemma i min soffa med tända ljus omkring mig. Det regnar ute och jag är otroligt tacksam att jag inte är realistisk. Jag åker till Indien om 2 veckor och har yogaretreat och sedan i december åker jag till Los Angeles. Jag älskar att resa, jag älskar värme och sol därför har jag skapat ett liv som gör att jag kan leva som jag tycker om att leva.. Vad tycker du om? Hur vill du leva? Jag är helt övertygad om att du kan, jag tror på dig. Min fråga till dig, tror du på dig?

Här kan du se mig på You Tube när jag berättar mer om vikten att tro på sig själv och att det inte behöver vara perfekt.  https://youtu.be/G6iEHF9FqRY

GRATIS föreläsning den 31 oktober som är till för dig som vill ta nästa steg med ditt företag eller vill starta starta eget och lyckas. https://businessmastery31okt.confetti.events/

Vill du  skapa en ny verklighet?

Just nu ger jag dig 20 % rabatt på min  webbkurs – skapa en ny verklighet
där du får de verktyg du behöver för att du själv skall kunna välja hur du vill må och hur du vill leva ditt liv.
Skriv – mod – i rabbattkupongsfältet så reduceras priset.
Kupongen gäller t.o.m den 27 oktober.

Sagt ifrån  kursdeltagare

Tack vare dig och din webkurs ”Skapa din egen verklighet” har jag äntligen kommit på vad jag är bra på, tycker är kul och vad jag vill skapa i mitt liv. (Det är definitivt inte att jobba med ekonomi, även om jag är bra på det också ) Det känns helt fantastiskt eftersom jag väldigt länge levt med känslan och vissheten om att jag inte lever det liv jag verkligen vill leva. Därför är jag så otroligt tacksam för dig Annette, för din inspiration och klokhet, för att du är du!

Anna Björklund

Kursen ger mig oerhört mycket stöd, jag ser nu om alla avsnitt. Jag har läst de rekommenderade böckerna. Jag mediterar. Yinyogan gör jag ett par ggr/v. Jag praktiserar 17 sekunders regeln och 5 sekunders regeln, men med viss eftertänksamhet för att vara uppmärksam på om det är det gamla egot som vill svara ja eller hjärtats röst. Det har bl a lett till att jag har börjat rida, gått en kurs i kreativt skrivande, ska gå en skulpturkurs mm. Jag är mycket mer närvarande och ser ofta igenom känslor och tankar som kommer ur egot. En euforisk upplevelse när det händer!

Klara Török Möller

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette