Vad vi behöver för att växa

Av Annette Forslund

Min älskade sol

Jag vet inte hur det är för dig men jag har en kärleksrelation med solen. Jag vet också att det är våra tankar om solen som skapar vår verklighet. Om jag skulle bo i öknen så skulle jag ha andra tankar om solen. Jag vet också när jag är utomlands och har varit för länge i solen så älskar jag att sitta i skuggan. Så om jag skulle omformulera första meningen så har jag en kärleksrelation med solen när jag kan välja hur mycket jag vill vara med den.

Lyssna till dig

I dag är det sol ute, jag ser himlen. Jag älskar att se himlen och att se havet. Jag är en sådan varelse. Vad är du för varelse? Gillar du skog och insjöar? Jag återkommer till det ofta i mina bloggar, frågar vad  du gillar, viken slags planta du är, vilken jord du behöver. För jag tror att ju mer vi vet vilka vi är och vad vi behöver desto mer kan vi skapa våra liv så att vi får den näring vi behöver. Det är precis som med mat. Det finns väldigt många olika dieter och förslag på hur vi skall äta för att må bra och skapa optimal hälsa. Men det som är bra för en person kan vara skadligt för en annan. Därför återkommer jag hela tiden till att vi behöver lyssna inåt och höra vår egen röst som vet vad som är bäst för oss själva. Det är så lätt att lyssna utåt till alla experter och de som säger sig veta så vi glömmer att vi är experter på våra egna liv. Tänk bara när vi får barn, hur råden från experter har förändrats. Hur du skall amma, hur barnen skall sova, vad  det skall äta etc. Jag har tre barn och det är 9 år mellan min första och min sista och det har varit väldigt många olika råd. Skillnaden var att med mitt första barn så försökte jag följa råden medan med mitt sista så lyssnade jag inte alls, då lyssnade jag bara till mig själv. Gissa vilken unge som har haft det lättare?

Strukturen gör oss modigare

I em så skall jag och Rojhat ha en tre dagar workshop som handlar om hur man hittar sin calling, sitt budskap och hur man förpackar och når ut med det. Där kommer vi med mycket – “hur man skall göra”. Så jag tänker när jag skriver det här om jag går emot mitt eget budskap om att alla behöver göra på sitt eget sätt. Men det vi gör är vi först hjälper dem att hitta det som är sant från hjärtat, det de brinner för.  Sedan hjälper vi till med att förpacka det och slutligen att uttrycka det.

Det gör vi genom att bygga en struktur och när vi har en struktur som håller oss är det lättare att vara modig . Så vi hjälper till med ramen medan innehållet behöver komma från dem själva. Det är samma sak med våra liv. Vi behöver först känna vilken jordmån vi vill växa i och när vi vet det så behöver vi förändra strukturen runt oss så att vi har de rätta förutsättningarna att växa upp till den planta vi kom hit för att vara. Det är först då vi kan blomma i vår full prakt.

Jag önskar dig en underbar dag i solen och att du mer och mer börjar känna och se vilken vacker planta du är, förstå vad  du behöver och får mod att skapa det.

I den här videon är jag o Napa Valley och pratar just om de olika vinplantorna och vilken kärlek ägarna har till dem.

Kärlek

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette