Vad vi behöver för att växa

Av Annette Forslund

Min älskade sol

Jag vet inte hur det är för dig men jag har en kärleksrelation med solen. Jag vet också att det är våra tankar om solen som skapar vår verklighet. Om jag skulle bo i öknen så skulle jag ha andra tankar om solen. Jag vet också när jag är utomlands och har varit för länge i solen så älskar jag att sitta i skuggan. Så om jag skulle omformulera första meningen så har jag en kärleksrelation med solen när jag kan välja hur mycket jag vill vara med den.

Lyssna till dig

I dag är det sol ute, jag ser himlen. Jag älskar att se himlen och att se havet. Jag är en sådan varelse. Vad är du för varelse? Gillar du skog och insjöar? Jag återkommer till det ofta i mina bloggar, frågar vad  du gillar, viken slags planta du är, vilken jord du behöver. För jag tror att ju mer vi vet vilka vi är och vad vi behöver desto mer kan vi skapa våra liv så att vi får den näring vi behöver. Det är precis som med mat. Det finns väldigt många olika dieter och förslag på hur vi skall äta för att må bra och skapa optimal hälsa. Men det som är bra för en person kan vara skadligt för en annan. Därför återkommer jag hela tiden till att vi behöver lyssna inåt och höra vår egen röst som vet vad som är bäst för oss själva. Det är så lätt att lyssna utåt till alla experter och de som säger sig veta så vi glömmer att vi är experter på våra egna liv. Tänk bara när vi får barn, hur råden från experter har förändrats. Hur du skall amma, hur barnen skall sova, vad  det skall äta etc. Jag har tre barn och det är 9 år mellan min första och min sista och det har varit väldigt många olika råd. Skillnaden var att med mitt första barn så försökte jag följa råden medan med mitt sista så lyssnade jag inte alls, då lyssnade jag bara till mig själv. Gissa vilken unge som har haft det lättare?

Strukturen gör oss modigare

I em så skall jag och Rojhat ha en tre dagar workshop som handlar om hur man hittar sin calling, sitt budskap och hur man förpackar och når ut med det. Där kommer vi med mycket – “hur man skall göra”. Så jag tänker när jag skriver det här om jag går emot mitt eget budskap om att alla behöver göra på sitt eget sätt. Men det vi gör är vi först hjälper dem att hitta det som är sant från hjärtat, det de brinner för.  Sedan hjälper vi till med att förpacka det och slutligen att uttrycka det.

Det gör vi genom att bygga en struktur och när vi har en struktur som håller oss är det lättare att vara modig . Så vi hjälper till med ramen medan innehållet behöver komma från dem själva. Det är samma sak med våra liv. Vi behöver först känna vilken jordmån vi vill växa i och när vi vet det så behöver vi förändra strukturen runt oss så att vi har de rätta förutsättningarna att växa upp till den planta vi kom hit för att vara. Det är först då vi kan blomma i vår full prakt.

Jag önskar dig en underbar dag i solen och att du mer och mer börjar känna och se vilken vacker planta du är, förstå vad  du behöver och får mod att skapa det.

I den här videon är jag o Napa Valley och pratar just om de olika vinplantorna och vilken kärlek ägarna har till dem.

Kärlek

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette