Ut i det okända

Av Annette Forslund

Förändringarnas tid är här

Om två månader flyttar jag ur min lägenhet och jag vet inte vart jag tar vägen.  Jag har precis skrivit till de som har anmält sig till min coachutbildning om att det inte blir någon i höst. Jag har beställt en enkelbiljett till Indien den 28 oktober utan någon retur. Allt  det här känns härligt och läskigt på samma gång. Coachutbildningen har jag haft sedan 2009 och det har varit en av mina hörnstenar i mitt företag. Det har varit där jag känt mig trygg och den största inkomsten i mitt bolag har kommit in. I lägenheten har jag bott i fem år och njutit varje dag av utsikten över vattnet.

Ibland hör jag en röst i mitt huvud som ifrågasätter vad jag håller på med. Jag har det så bra så varför kan jag inte bara sitta nöjd i båten och njuta. Vad är det som gör att jag vill vidare?
Jag vet att de är min själ, min ledsagare och bästa vän, som har bestämt och jag får snällt följa med. Efter 18 år av inre arbete vet jag att den vet fast mitt intellekt inte alltid håller med. Jag behöver ut i det okända. Det är bara i det okända något nytt kan komma in. Jag har en dröm att åka runt i världen och resa och att hålla föredrag och att ha sköna retreats på härliga ställen. Jag gör ju det redan men i mindre skala,nu vill jag göra det större. Min drivkraft är att väcka människor från robotlivet, att släppa taget ifrån det yttre för att dyka in i det inre och upptäcka allt underbart som finns där.

Slå på kontakten

När man stänger av kontakten med sin själ stänger man av kontakten med sitt liv. Då blir livet tomt och innehållslöst och oftast ett ständigt jagande efter status och “prylar”. Man famlar i mörkret och man stänger av sina egna känslor. Det är allt för många som lever så och  jag vet att det går att tänka och känna något helt annorlunda. Det vet jag eftersom det var precis så jag levde innan jag ändrade mitt liv. Den gången behövde jag må riktigt dåligt för att våga förändra mitt invanda och trygga liv. Den här gången gör jag inte en förändring ifrån den platsen utan nu kommer den ifrån ett nyfiket utforskande. Jag har skapat en stor tillit i mitt inre och en harmoni i mitt liv. Det har absolut inte varit enkelt och jag är fortfarande rädd ibland, men det är ok.

 

Jag är övertygad av att vi människor inte har kommit hit till den här jorden för att kriga och kämpa. Det enda vi behöver kämpa med är att inte låta egots begär och rädsla ta över våra liv. När vi låter den delen av oss styra blir det aldrig bra. Vi behöver bli medvetna om vår inre värd och lyssna till vår själ, inre röst, intuitionen eller vad du vill kalla det. När vi lyssnar till den blir det alltid bra. Det som är svårt är när vi står mitt i mellan det vi vet och det vi inte vet. När vi inte har något att hålla i, där kan det kännas väldigt svajigt, men det är där förändringen sker. När vi vågar släppa taget och säga till livet:

-Ok jag är redo, jag vet att jag kommer att klara mig vad som än händer eftersom det finns en plats i mig som jag alltid kan återvända till och vila.

Har du inte hittat den platsen, där hjärnan och hjärtat är sams, när det tycker lika så rekommenderar jag dig att lägga din tid att hitta den. Den platsen är väldig skön att vara på, den platsen är självklar och harmonisk. Det är från den platsen vi är i nuet och känner oss mer levande och det är därifrån alla handlingar förstärks.

Det är också ifrån den platsen vi attraherar det vi har i våra liv. Man kan säga att det blir som ett energifält runt dig och den platsen drar till sig mer av samma energifält. Negativt dras till negativt och positivt dras till positivt. Negativa tankar hämmar vår utveckling medan positiva tankar höjer vår medvetandenivå och hjälper oss att utvecklas.  När våra tankar är synkade med hjärtat minskar de vårt dömande och rädsla och istället skapar de harmoni och glädje och vi skapar mer av det vi vill ha i våra liv.

Jag kommer att ha en stor föreläsning den 12 september i Stockholm om just det här. Där jag också kommer att ta upp om vad den senaste hjärnforskningen säger, jättespännande! Du kommer också få lyssna på en musiker importerad ifrån Los Angeles som jag lovar inte kommer lämna något hjärta oberört.

Läs mer här om föreläsningen

Önskar dig en skön dag med massor av tid att lyssna till det käraste du har i dit liv – din själ  <3

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette