Stunta i målen

Av Annette Forslund

Insidan är alltid viktigare än utsidan

Har precis kommit hem efter att ha hållit mitt första retreat i ett vackert Italien. Vi har ätit underbar mat, druckit goda ekologiska viner, yogat på morgonen, skrattat och haft spännande samtal om livet.

En morgon hade husets ägare en föreläsning om att följa sina drömmar. Han sa att han levde sin dröm och jag såg att i mina tankar så innebär att leva sin dröm att jag mår bra men för honom kanske det innebär något annat eftersom han var väldigt stressad. Jag började fundera på hur viktigt det är att nå mina egna drömmar och om jag vet vilka det är. För mig är det så mycket viktigare att må bra på insidan än att ha förverkligat något på utsidan. Jag tror också att när jag mår bra på insidan så är inte utsidan lika viktig. Om jag hela tiden skall förverkliga mina drömmar och mål har jag väldigt svårt att uppleva nuet och njuta av de som pågår just nu. Jag ser också tydligt att det är en fin balans mellan att uppleva nuet och att samtidigt gå i de riktning som ger mig mest glädje och kärlek i livet. Jag ser människor använda nuet som en ursäkt för att inte göra det dom innerst inne vill.

Gör sinnet mjukt

Jag tror det optimala är att kunna leva i nuet, att känna livet inom mig och uppskatta allt det jag har. Att acceptera det som är och att lägga ner striden mot min kropp, människor och situationer som inte är som jag vill att de skall vara. Att istället se att det är jag som skapar motståndet på grund av att jag tänker att det borde vara på något annat sätt än det är. När jag släpper motståndet släpper jag stridsyxan och släpper in ljus. Ljuset gör kroppen och sinnet mjukt och gör att jag kan uppleva allt det vackra som finns runt omkring mig istället för att jag lever i mina tankar om att det borde vara på något annat sätt.

Utifrån den platsen –  att allt redan är som det skall vara-  så kan jag sedan skapa sköna fantasier om framtiden. fantasier som skapar sköna känslor. Sedan släpper jag dem och litar på att livet visar mig hur jag tar mig dit. Det är inget jag själv behöver tänka ut utan jag tror att den universella intelligensen har mer koll än vad jag har. På så sätt behöver jag inte ägna hela min tankeverksamhet att fundera på hur jag skall nå dem. Jag gör det som kommer till mig och jag möter människor och situationer som hjälper mig att visa vägen. Jag handlar utifrån inspiration och glädje och inte utifrån hårt arbete. Jag tror verkligen inte på hårt arbete. Jag tycker det verkar helt galet att lägga ner 10 år av mitt liv i hårt arbete för att nå ett mål. Vad händer när jag nått målet? Skall jag sätta ett nytt och slita i 10 år till. När jag gör något jag tror på och brinner för är det inte hårt, det är kul och jag blir inte stressad.  Jag tror vi skall leva varje dag. Att vakna på morgonen och nyfiket undra vad den här dagen kan innehålla för magiska äventyr. Tänk vad tråkigt att veta exakt hur allt blir.

Lyssna bara på dig själv

Jag tror det är vår mänskliga natur att vi vill ha kontroll. Vi vill tro att det är vi som styr. Jag tror inte det. Jag tror att min uppgift är att vara i harmoni med mig själv och att “ställa in min frekvens” på samma frekvens om universums. Då kommer jag i flöde, då händer det som skall hända för mitt bästa.  Jag har drömmar, mål eller fantasier om att mitt liv bara blir mer och mer kärleksfullt och spännande. Jag kommer nog att leva på andra ställen än bara här i Sverige, jag kommer möta underbara människor, skratta, älska och bidra med mig. Var jag kommer att göra det är inte de viktigaste. Hur jag kommer att göra det spelar heller ingen roll. Det enda som spelar roll är att jag är i harmoni och kan bidra. Så är det för mig, hur är det för dig ? Det viktigaste är att alla förhåller sig till mål och drömmar på sitt sätt. Tro aldrig på någon som säger hur du skall göra och hur viktigt det är att göra på ett visst sätt. Tro bara på din egen inre visdom,den vet alltid  vad som är bäst för dig. <3

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette