Smält isberget

Av Annette Forslund

Vi är rätt lika

Precis avslutat en coaching på zoom som jag har i min webbkurs – skapa en ny verklighet. Och jag är alldeles varm i hjärtat av att fått coacha i en timme. Tänk att alla människor sitter med samma funderingar,utmaningar,jobbiga tankar, tvivel och känner oss konstiga ,utanför och annorlunda ibland. Men att vi också är glada, knasiga, har nya ideér, massor av kärlek till andra människor, vill väl men ibland blir det fel. Försöker och lyckas, försöker och misslyckas. Har drömmar om framtiden och om resor, värme, kärlek och sol.

Undrar varför det skall vara så komplicerat ? Kan det inte bara vara lätt och enkelt. Men jag har lärt mig att vi skall lära oss förstå med hjälp av kontrasterna i livet. Undrar om det är någon som alltid är nöjd ? Någon som alltid har läget under kontroll och alltid bara trallar med. Jag tror inte det, livet är utveckling, vi är här för att lära oss. Vi går olika skolor. Vissa går relationsskolan, vissa går pengaskolan, andra går jobbskolan, barnskolan och vissa går hälsoskolan. Vissa går alla skolor på en gång. Ofta fungerar vissa delar i livet lättare än andra. I de områden vi inte har så mycket tankar om hur det borde vara eller inte vara utan där det liksom bara rullar på. Medan i de områden där vi lägger mycket tankeverksamhet om hur det borde vara, det är där vi har problemen. Där har vi också ofta mera  kontrollbehov.

I vilka områden i ditt liv vill du ha mest kontroll ? För mig är det  kärleksrelationer, jag trodde inte det men ser det nu när jag verkligen har rannsakat mig. Ju mer jag kan släppa tankarna om hur det borde och ska vara och låta det bli som det är menat desto bättre blir det.  Men mina barn till exempel, där är det lätt. Jag har en väldigt bra relation med  dem, har inte speciellt stort behov att  kontrollera dem, litar på att de gör de som är bäst för dem och att de har sin resa att göra. Jag blandar mig inte i så mycket utan jag finns där och berättar bara hur mycket jag älskar dem.

Låt isen får smälta

När jag tror att  jag  kommer i beroendeställning till någon så  tror att jag också att jag behöver  kontrollera dem mera. Men egentligen är det inte sant. För om jag har hundra procent tillit till till mig själv och till livet så kan jag släppa kontrollen. Jag är inte beroende av någon annan även om det kan se ut så på utsidan. Till exempel av ett jobb eller av en man. Men om jag kan släppa den tanken så kan livets flöde börja flöda fritt och då kommer jag att få precis det jag behöver. Visst är det en spännande tanke?  När du håller fast vid någonting som vi gör när vi försöker kontrollera så stoppar du också möjligheten till förändring. Det är som vi fryser bilden, och när något fryser till is är det omöjligt att förändra. Tänk dig ett stort isblock. Men när vi släpper tanken så öppnat vi upp flödet, vattnet smälter och isblocket försvinner.

Ett sätt är att se på de delarna i livet som är enkelt för dig, hur gör du där? Hur är du där ? Vilken slags energi har du ?Sedan ser du om du kan vara på samma sätt i de delar där det är krångligare där du har mer motstånd.  Jag vet inte hur det är med  dig ? Men jag gillar iallafall flödande vatten bättre än kalla isblock 🙂

Med önskan om mer värme både inuti och utanför,

Kram

Annette

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette