Skapa en ny verklighet

Av Annette Forslund

Ler inombords

Sitter i Hollywood på ett svalt café och skriver. Ler inombords när människor kommer in och hejar på varandra. Energin är annorlunda än i Sverige. Kanske beror det på värmen eller så beror det på att de har en annan kultur. Det är mycket jag gillar med LA , allt som jag inte gillar har jag inte upptäckt ännu. Det är så mitt mindset fungerar, det söker efter allt som är härligt och bra och sedan ger det inte så mycket uppmärksamhet till sådant det inte gillar. Jag är en “brasökare” och finns det för lite bra så gör jag någonting åt det. Så har det alltid varit för mig men jag har förstått att så är det inte för alla.

Många nöjer sig med “good enough” det är ok på jobbet, det är ok i min relation, vi ligger med varandra varannan månad….
Varför är det så ? Det måste vara för att man inte tror att man är värd bättre, att man få nöja sig med halvmesyrer. Just det vill jag sätta stopp för. Du är värd det bästa, du är värd att vara älskad av en vacker själ som uppskattar dig och förstår ditt värde. Du är värd ett jobb som du verkligen gillar, som du ser fram emot att gå till. Du är här på den här planeten för att ha skoj, för att känna kärlek i ditt hjärta, för att kunna älska dig själv och andra. Gör du inte det så måste du göra något åt det. Ja jag skrev – måste, ett ord som jag sällan använder. Men på riktigt, det klart att du skall ha det bästa.

Sök hjälp

Mår din kropp dåligt, sök hjälp, se till att du ger den det den behöver. Jag själv kände mig deppig när jag kom in i klimakteriet. Förstod inte var som var fel så jag började undersöka, läsa och fråga andra. Det kan väl inte vara meningen att man skall bli deppig bara för att mensen slutar? Jag gick till min gynekolog som skrev ut östrogen, wow vilken skillnad efter tre dagar var livet tillbaka i mina ådror. Varför äter inte alla det ? Kanske för att man är rädd för att få bröstcancer…. men jag tillför bara samma mängd som jag hade tidigare innan det började sjunka. Det visar bara hur rädslan gör att vi inte gör något bra nu för vi är rädd för något sedan. Jag är rädd för att känna mig ensam sedan så därför gör jag inte slut med min relation nu fast jag mår dåligt i den. Jag säger inte upp mig från mitt hemska jobb nu eftersom jag är rädd för att jag kommer få svälta sedan. Det “make no sense” Livet är NU, vi skall må bra NU och när vi mår bra NU kommer vi också att må bra sedan. Vi har fått allt om bakfoten. Den som har kommit på den urbota dumma ekvationen om att vi skall jobba som slavar i minst fyrtio år för att kunna njuta av pensionen sedan. Alltså det är faktiskt vansinne. Jag lever precis tvärtom. Jag vet att när jag mår bra nu och gör bra saker för mig så kommer det mer bra saker i min väg. När jag förstår att jag bara är värd det bästa så möter jag människor som behandlar mig som jag är den bästa för dem.  Vi har helt enkelt lärt oss totalt fel och det vill jag ändra på. Så om du är mogen och om du på riktigt vill börja förstå ditt enorma värde, få en skön självkänsla, få tillit och mod så kan du snart anmäla dig till min nya webbkurs- skapa en ny verklighet. För det kan ju inte vara meningen att jag skall uppleva den här sköna verkligheten själv utan den är till för alla människor. Du är här för att skratta, leka och upptäcka vilket äventyr det är att leva. Punkt !

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette