Låt 2017 bli ett magiskt år

Av Annette Forslund

Reflektion över 2016 
Jag är inte en stor fantast av högtider och jag tror det är för att det skall vara på ett speciellt sätt. Jag gillar inte förutbestämda låsta sätt utan jag gillar förändringar. Med åren har jag förstått att jag kan fira högtiderna på mitt sätt och inte på rätt sätt. Att det egentligen bara är i mina tankar jag skapar motståndet. Jag tror att allt börjar i mina tankar eftersom jag tror på att vi är skapare över våra egna liv. Inför det nya året brukar jag reflektera över året som varit och hur jag önskar att det nya året kommer att bli. Jag använder mig av tre frågor när jag ser tillbaka för att tydliggöra för mig själv vad som  har haft mest betydelse.

Vad har hänt under året som jag verkligen tyckt mest om och varför?
När jag ser tillbaka på mitt år så har det varit ett väldigt spännande år och det har hänt väldigt många härliga saker. Jag har blivit kär, jag har utbildat mig till Transformativ coach och fått resa till många underbara platser. Om jag måste välja någon av de tre är det att jag har tillåtit mig att blivit  kär, jag har tillåtit mig att ta emot kärlek.
Varför det är stort är för det är en sådan underbar känsla att bli påmind om vem jag verkligen är – kärlek.  Jag tror att det är det vi alla är och har glömt bort.

Vad har hänt under året som jag tyckt om minst om?
Det är att jag har varit inblandad i en business med människor som inte hade ett gott uppsåt. Jag vill så gärna tro gott om människor så jag blundar för att det finns människor som bara tänker på sin egen plånbok utan tanke på hur de kan drabba andra. Samtidigt som jag tänker att jag hellre fortsätter att tro på människor istället för att tro att de är elaka. Men… jag har lärt mig att inte vara så godtrogen, att förstå att de finns många omedvetna människor där ute som inte kan se den större bilden. Att vi hör i hop och att det jag gör mot någon annan drabbar mig själv i slutändan.

Viken är min största insikt och hur kommer jag att använda den?
Min största insikt är att vi inte är vår historia. Att jag inte måste ha anknytningsproblem resten av livet bara för att jag inte hade en närvarande pappa. När jag inte längre tror på min historia så kan den inte påverka mig. Att jag har så mycket mer kapacitet än vad jag trott.  Den insikten använder jag dagligen i mitt jobb och privat. Jag kan se när förminskade tankar kommer smygande och hur jag helt enkelt inte ger dom någon uppmärksamhet eftersom dom inte är sanna. Den insikten har bokstavligen förändrat hela mitt liv. Nu förstår på riktigt, i djupet av min själ att allt är möjligt !

Skapare av 2017
Sedan känner jag i mitt hjärta vad som är viktigaste för mig nästa år och skapar en bild av det i mitt inre. Jag tänker inte ut den utan jag tar kontakt med min inre visdom. Jag kopplar upp mig på det stora nätet, där all information finns istället för att leta på min egen hårdisk. Jag tror det är därifrån all vår skaparkraft kommer ifrån, det är en källa av energi och lust. När vi kopplar upp oss på stora nätet gör vi inte saker i kamp utan då är det lusten som styr. Jag skriver ner allt som känns roligt och lustfyllt, där jag känner inspiration. Sedan väljer jag ut tre saker som känns mest lustfyllt och utmanande. Vi är skapande varelser och om vi inte låter den naturliga delen av oss få utvecklas så blir vi deprimerade och trötta. Vi har inte kommit hit för att sitta inlåsta i ett tryggt hem och samla på saker, vi har kommit hit för att upptäcka vilka vi är. När vi gör nya saker så så upptäcker vi mer av vår kapacitet, vi växer som människor och det gör att vi känner glädje. Vi skapar helt enkelt oss själva.

love-1391007_1280

Mer skapande
Nästa är vill jag skapa fler resor och retreater till olika delar av världen dit jag själv vill åka. Jag vill skapa en inspirerande e-kurs på nätet med syfte att få människor att leva mer i äventyr, lust och kreativitet. Jag vill komma på flera affärsmöjligheter i områden jag tycker verkar roliga och där jag kan bidra till att fler människor kan bli fria ifrån det liv som uppfanns under industrialismen. Jag tror inte vi är ämnade att leva som robotar där all tid mäts i pengar och effektivitet.
Jag tänker också yoga och träna mera och leva ännu mera i kärlek där jag låter mitt hjärta få styra mina val, och ta emot allt överflöd i universum.

Simma ut ut guldfiskskålen
Tänk om jag hade bestämt mig för att inte åka till USA  och gå min utbildning, då hade jag aldrig träffat min kärlek. För att skapa ett magiskt liv så behöver vi säga ja till det okända, de vi inte vet något om. Vi behöver ta nya steg, göra något vi kanske inte alltid känner oss så bekväma med. Många lever sina liv i  liten guldfiskskål som står på oceanens botten. Vi tror att det är själva livet, vi känner igen fiskarna som simmar omkring i skålen, vi tycker det är tråkigt och trångt. Det enda vi behöver göra är att titta upp och se att det inte finns något lock på skålen och förstå att vi är fria att simma ut i oceanen. Där ute i det okända, i det stora nätverket, där finns alla möjligheter, all magi och det är där du förstår vem du egentligen är.

Jag önskar dig ett gott slut och ett magiskt 2017 där verkligen allt är möjligt.

 

Följ med till Los Angeles i mars

 

 

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette