Rensa i röran

Av Annette Forslund

Allt har två sidor

I morgon åker jag hem ifrån Los Angeles och det är med blandande känslor jag packar min väska. Vill inte hem till kylan eftersom jag älskar värme. Vill hem till mina två barn, de tredje är just nu i Costa Rica så henne blir det längre till. Vill inte hem till mörkret, gillar ljuset mera. Vill hem till min egen ordning, till mitt hem. Vill inte lämna Ritchie och hans sköna skratt och kramar. Men i just nu  i det stora hela känns det ändå rätt ok, behöver hem och jobba och smida nya härliga planer. Jag tycker om förändringar och att det inte är likadant hela tiden. Kom ihåg när barnen var små, vad tråkigt det var med alla rutiner. Då fanns inte plats för så mycket impulsgrejer eftersom mätta och utsövda barn var det som styrde valen. Men allt har sin tid, alla olika delar har sin charm,om man letar efter dom.

Bort med grejer

Hela dagen i dag har jag städat, jag har hjälpt Ritchie att plocka ut alla hans kläder ur garderober och lagt allt i högar på sängen. Han skall hyra ut ett rum i sitt hus och behöver strukturera om hur han har sina grejer. Nu är det upp till honom att ge bort, sälja och välja vad han skall behålla. I mitt tycke har han alldeles för mycket kläder, säkert fem gånger så mycket som mig. Jag skulle bli alldeles trött och ha så mycket att hålla reda på. När jag flyttade från hus till lägenhet för fyra år sedan så gjorde jag mig av med allt som jag inte använde. Både kläder och grejer. Jag har inte ens ett förråd där jag bor på 78 kvadratmeter. Det är bland det bästa jag har gjort. Grejer bara energi, vad skall man ha allt till?  Det finns massor av stagnerad energi i gamla kläder och saker. Mitt absoluta tips är att göra dig av med det du inte använder. Du kommer att få så mycket ny energi, jag lovar ! Det är därför jag tycker det skall bli skönt at komma hem till mitt, för där har var sak sin plats. Jag är absolut inte överdrivet noga eller pedantiskt utan det är skönt att inte ha för mycket röra runt sig. När jag skall skapa så behöver jag ha ett rent space då känns det som det är lättare att tänka nya tankar.

Börja med en ny vana

Innan jag började städa hade jag en facebooklive i facebookgruppen – skapa en ny verklighet, och där kom vi överens om att börja med en ny vana, för sin egen skull, inte för någon annan skull. En ny vana skulle kunna vara, att bestämma sig för att om man köper något nytt klädesplagg eller någon ny grej till hemmet som man redan har, så behöver man skänka något gammalt. Då får man inte för mycket av något,då har man inte tröjor som man inte använder eller ljusstakar som bara står och samlar damm i någon hylla i ett skåp. Bestäm dig och sedan berättar du det för en vän, så att ni lovar varandra. Det är lättare att hålla ett löfte om man har lovat flera än bara sig själv.

Det känns också väldigt skönt att bestämma sig för någonting och sedan hålla det. Då växer självförtroendet, att vi kan bara vi bestämmer oss för något. Vi tränar uthållighetsmuskeln, vi tränar vår vilja. Den sanna viljan. Vi gör det för vår egen skull, för att det känns bra. Inte för att få beröm eller för att bli älskad utan för att vi är värda att få ett skönt liv. Alla är det, du med. ????

Kram Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette