När livet förändras

Av Annette Forslund

Jag brukar skriva och säga –  När man inte accepterar det som är skapar man ett motstånd och det är motståndet som skapar lidandet. Det är väldigt lätt att säga när livet är på topp, när man har fullt av energi och livslusten flödar. Det är mycket svårare när man har hostat så man kräks i flera veckor, svettas på nätterna så man inte kan sova och när humöret känns som en berg och dalbana.

Jag gör allt jag kan för att hålla mina vibrationer på topp. Jag yogar, mediterar, dricker grönsaksjucier och lyssnar på inspirerande youtube kanaler. Jag vet att mina tankar skapar och att livet går upp och ner. Men just idag vill jag bara skrika  – Nu är det nog! Nu vill jag ha tillbaka min gudagnista och glädje, det här är inte ok, jag avskyr att vara låg. Varannan dag kommer den tillbaka, jag känner hur det spirar, jag känner glädjen och kärleken inom mig, och tänker, nu äntligen är det över. Sedan nästa dag när jag knappt sovit så  känns det som jag inte vill göra något, jag vill bara stänga in mig och ge upp.

Och jag vet att det är precis det jag behöver göra, ge upp, kapitulera till förändringen att jag har kommit in i en ny fas i livet. Men jag vill inte, jag vill vara som förut. Jag fortsätter och tränar på acceptans, jag smeker mig över kinden och säger att jag är vacker och värdefull. Jag tränar på att älska min kropp som förändras, som blir stelare och samlar på sig mer hull. Jag fortsätter att dricka gröna drinkar, jag går ut och går i skogen fast jag inte vill, när jag väl är ute i naturen så känner jag att naturen är snäll och god, den dömer inte, där kan jag vara mitt ledsna jag som sörjer min ungdom och att jag är på väg in i en ny fas. Jag vet att det är en övergång och jag vet att när jag är sams med mig själv att jag älskar den här fasen i mitt liv. Snart har jag ingen annan att ta ansvar över än mig själv och att jag kan göra precis som jag vill.

Jag ser tillbaka på mitt liv och kan känna och förstå att det klart jag är trött.  Jag har fött tre barn som jag uppfostrat, skilde mig när de var 2. 7 och 9 år samtidigt som jag har drivit flera egna bolag. Alla besvikelser, sorger, glädjeämnen. Alla förälskelser, dödsfall, rädslor, hopp och förtvivlan. Tänk alla gånger det har känts övermäktigt och sedan har ändå alltid allt löst sig. Så kanske är det så att ju mer jag accepterar och omhuldar allt som har varit och sedan tar farväl så kommer hostan att släppa. Läste i Louise Hays bok – Du kan hela ditt liv – att hosta betyder att det är en förändring som du motsätter dig.

Jag berättar för mig själv att det är ok att vara ledsen och trött ibland. En tår rinner nerför min kind och jag vet att i morgon är en ny dag.

Och den nya dagen kom… I dag är det tio dagar sedan jag skrev det första inlägget och jag har slutat hosta. Min kropp är glad igen, livsenergin forsar i mina ådror. Det jag gjorde var att verkligen acceptera och då vaknade jag upp till en annan dimension där jag nästan  bara ser möjligheter och glädje.  Så till er alla som inte känner er på topp vill jag bara säga – jag vet hur det känns och jag vet att det kan vara totalt annorlunda i morgon så ge inte upp hoppet utan släpp bara taget.

 

Ljus och kärlek

 

Annette

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette