När en ny dörr skall öppnas

Av Annette Forslund

Viktigt med vackert

Landande i Manila för några timmar sedan, landet där min stora kärlek är född, känns speciellt att vara här. Sitter i en mysig lägenhet i ett område med pool och vakter nära flygplatsen. Vi åker vidare till hans föräldrar i morgon, ytterligare två timmar söderut med flyg till General Santos. Njuter verkligen av att lägenheten där vi stannar över natten är ren, ljus, har balkong och varmt vatten i duschen. Efter att ha bott på ett flertal ställen efter jag lämnat Sverige har jag upptäckt att boendet är jätteviktigt för mig. När jag kom till Dehli och träffade Ritchie så hade han bokat ett hotell på ett hotell där rummet låg på första våningen och utsikten var ut mot ett hus som hade ramlat ihop. Rummet var ganska ok men läget var hemskt. Det låg utanför en av alla Dehlis trafikerade vägar så det kändes som de evigt tutande bilarna nästan var inne i rummet. Dagen innan hade jag bott hos Munesh och hans familj, som jag skrev om i förra bloggen, i deras sovrum på en jättehård säng i ett mörkt rum. Det är verkligen hemskt att klaga för de bor där jämt och jag tyckte det var jobbigt en natt.

Vissa människor verkar inte alls bry sig på samma sätt. Ritchie tyckte hotellet var helt ok, bara man har en säng och sova i.  Men för mig var hela vistelsen både i Dehli och i Japipur dit vi åkte sedan mest jobbig. Jag har tyckt om Indien förr men den här veckan tyckte jag bara att det var för mycket av all trafik, all förorening, alla försäljare och tiggare, alla kor och grisar som åt bland soporna, alla män som både kissar och spottar lite varstans. Jag hade svårt att se skönheten i landet, kvinnorna i sina sarier, alla kryddor och vackra färger. Jag såg mer det fula än det fina. Funderat mycket varför det var så och har inget riktigt svar faktiskt. Kanske är det så att allt har sin tid, det är dags att lämna Indien. Kanske är det så att jag och Indien inte har samma energifrekvens längre. Min själ vill någon annanstans nu. Jag älskade att vara i Pokhara i Nepal den platsen hade en frekvens som jag tyckte om. Det vekar som om jag behöver mer vackert i mitt liv just nu, vackert, lugnt och stilla.

Själens längtan

Vad längtar du efter, vad vill din själ ha mer av ? Många gånger gör vi saker av gammal vana. Vi tror att bara för att vi tyckte om att åka till vårt landställe eller till vissa vänner så kommer vi tycka om det för evigt. Men det är  sällan så och då försöker vi hålla fast vid något som redan har passerat. Många gånger därför att vi hade goda minnen eller upplevelser av den platsen eller människorna. Men ju mer vi lyssnar desto svårare är det att ignorera den djupare känsla inom oss som alltid har något viktigt att berätta. En känsla som många gånger inte har någon logisk förklaring. Det svåra är att ta adjö, att stänga dörren. men om vi inte stänger några dörrar kan vi inte öppna några nya.

Jag ser verkligen fram emot att öppna en ny dörr och  upptäcka mer av Filippinerna och de öar vi skall besöka efter vi varit några dagar hos Ritchies familj. Jag ser fram emot turkost vatten, varm sol, vackra stränder, inga avgaser och vänliga människor.

Njut av stillheten i Sverige 🙂

Kram

Annette

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette