När du hör vad ditt nästa steg är

Av Annette Forslund

Känslan leder dig

Många som jag coachar vet inte riktigt vad de vill. Jag tror orsaken är att ingen har lärt dem att lyssna till sig själva. Många föräldrar tror att det är deras jobb att berätta för deras barn vad som är rätt eller fel. Då tar de  bort ungens tro på att det alltid finns en inre röst, en källa som vet. Jag gjorde det själv på mitt första barn innan jag visste annorlunda.

Källan finns alltid inuti aldrig utanför. Många har också blivit lärda att det verkligen finns en rätt eller fel väg och att ifall de väljer fel väg är det kört för evigt. Inget av det är mer tokigt. Det finns inte ens nåt som är rätt eller fel.  Jag tror att innan vi kom hit på den här jorden bestämde vi vad vi vill uppleva och se mer av. Vi ville uppleva vem vi är, hur vår själ känns i en mänsklig kropp. Hur  glädje, passion och kärlek känns och hur det känns när vi är långt bort från den vi egentligen är. Skulle vi komma ihåg det behöver vi aldrig mer lyssna utåt, bara inåt och veta när vi är ur kurs. Vi ställer en fråga och sedan lyssnar vi till vilken impuls vi får. Impulsen leder oss till svaret. Ofta är inte impulsen den vi har tänkt oss, därför lyssnar vi inte. Egot kommer istället upp med förklaringar varför du inte skall lyssna till impulsen. Vi har också lärt oss att det skall finnas rationella förklaringar till varför vi gör saker. Vi kan ju inte göra en sak bara för att vi känner för det, men tänk om det är precis det vi skall göra.

Olika frekvenser

När vi ställer en fråga kan vi heller inte vänta oss svaret direkt. Frågan och svaret har två olika energifrekvenser. Om du bara frågar samma fråga om och om igen så är du på fel frekvens för att ta emot svaret. Du behöver ställa frågan och sedan släppa den och lita på att svaret kommer. För att ställa in sin energifrekvens för att ta emot kliver man ur vägen med sitt ego. Man mediterar för att der är skönt, man springer för det är kul, man älskar för att man njuter av det. Man gör saker för att det är så roligt att göra dem , inte för att de skall leda någon vart. Man är som ett barn som älskar att leka. Många har glömt bort hur det är att göra saker som är roliga och fulla av njutning utan att de har något mål. Ett barn som leker har inget mål med leken, de slutar när de inte vill leka längre om ingen vuxen blandar sig i och berättar att det måste slutföra det de påbörjat.

Två olika språk

Själen och Egot har två helt motsatta sätt att kommunicera och egot har ingen plats i kommunikationen om du skall ta reda på vad  du vill. Egots röst är alltid mer sträng, mer listig, ger oss ofta skuldkänslor och talar ofta om att vi inte riktigt räcker till eller tvärtom, att vi är bättre än andra. Egot kommunicerar med brist och rädslor, egot är strategiskt. Som till exempel om du  har du tänkt på att säga upp dig, då kommer tankar som –  det är bättre att vänta till efter semestern, löneförhöjningen eller när en ny chef har blivit tillsatt. Egot har väldigt många förklaringar till allt. Själen bara vet, du bara vet att du älskar ditt barn, det behövs inga förklaringar för det. Egot skapar fantasimonster i framtiden, sedan glömmer vi bort att det är vi själva som har fantiserat ihop framtiden och monstret och blir rädda för vår egen fantasi. Om vi istället lyssnar inåt och följer de luststyrda impulserna ett steg i taget så följer vi själens röst, ett steg i taget, inte tio. När vi vill ta tio, när vi vill veta, är vi tillbaka till egots grepp. Själen behöver inga garantier eftersom den vet, den är inte rädd utan den vet redan att vad som än händer är vi alltid på rätt plats och ingenting är farligt.

Så ställ frågan och sedan lyssnar du till impulserna så kommer du se att ditt liv kommer att förändras. Vill du ha stöd på vägen så bjuder jag på en meditation https://youtu.be/SXpUflDTuYw som kan hjälpa dig att börja lyssna.

Jag önskar dig en skön fortsatt dag

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette