Myten om sedan

Av Annette Forslund

Allt för många människor har gått på myten om SEDAN.

Sedan när jag har tillräckligt med pengar, sedan när jag köpt huset på landet, sedan när barnen är stora, sedan när jag bytt jobb. Sedan när jag är känd, sedan när jag är framgångsrik, sedan  när jag träffat min drömman.

Om du tror på sedan så kommer du få vänta hela livet för att känna dig nöjd och uppfylld. Om du tror på sedan kommer du INTE vara nöjd när du uppfyllt ditt mål.

Sedan finns inte, det finns bara i ditt huvud, det finns bara ett nu. Du befinner dig i nuet precis hela tiden. Ju mer du kan känna glädje och tillfredställelse nu ju mer kommer du känna det i framtiden. Hemligheten är att din glädje inte är beroende av vad som händer sedan och inte heller på vad som händer på utsidan utan din glädje skapas bara från insidan.

Jag har mött allt för många människor som hela tiden strävar efter mera, bättre och större och som är helt döda inombords. Jag ha också mött människor som lever i slummen men som har glittrande levande ögon.

Jag tror man kan ha båda. Viljan att skapa något nytt OCH samtidigt njuta av livet här och nu . Det är mitt mål. Jag är inte intresserad av att nå ett mål längre fram om jag måste stänga av och kämpa, som att sätta livet på paus.

Nästan allt inom personlig utveckling handlar om förändring. Hur vi skall förändra vårt sätt att tänka, äta , känna, vara, se ut.
Då är det inte så konstigt att människor går omkring och känner sig otillräckliga eftersom det alltid är något som kan förbättras eller förändras. Men om vi föds hela vad är det då som har gått snett eftersom vi måste ägna hela livet att förbättra det som redan var perfekt i början. Jag tror det är tron om att vi inte är tillräckliga.  Vi känner att vi saknar något som vi vill hitta därute. Jag tror att vi saknar oss själva. Kärleken och acceptansen till oss själva. När vi kan känna att vi duger så släpper motståndet  och då släpper vi in direktkontakten med livet och livskraften. Vi  kommer tillbaka till nuet och från nuet skapar vi något bara för att vi vill, för att det är kul och spännande och vi känner oss levande igen, vi tänker inte ens på framtiden, vi är tillbaka till den plats där livet pågår – just nu.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette