Myten om sedan

Av Annette Forslund

Allt för många människor har gått på myten om SEDAN.

Sedan när jag har tillräckligt med pengar, sedan när jag köpt huset på landet, sedan när barnen är stora, sedan när jag bytt jobb. Sedan när jag är känd, sedan när jag är framgångsrik, sedan  när jag träffat min drömman.

Om du tror på sedan så kommer du få vänta hela livet för att känna dig nöjd och uppfylld. Om du tror på sedan kommer du INTE vara nöjd när du uppfyllt ditt mål.

Sedan finns inte, det finns bara i ditt huvud, det finns bara ett nu. Du befinner dig i nuet precis hela tiden. Ju mer du kan känna glädje och tillfredställelse nu ju mer kommer du känna det i framtiden. Hemligheten är att din glädje inte är beroende av vad som händer sedan och inte heller på vad som händer på utsidan utan din glädje skapas bara från insidan.

Jag har mött allt för många människor som hela tiden strävar efter mera, bättre och större och som är helt döda inombords. Jag ha också mött människor som lever i slummen men som har glittrande levande ögon.

Jag tror man kan ha båda. Viljan att skapa något nytt OCH samtidigt njuta av livet här och nu . Det är mitt mål. Jag är inte intresserad av att nå ett mål längre fram om jag måste stänga av och kämpa, som att sätta livet på paus.

Nästan allt inom personlig utveckling handlar om förändring. Hur vi skall förändra vårt sätt att tänka, äta , känna, vara, se ut.
Då är det inte så konstigt att människor går omkring och känner sig otillräckliga eftersom det alltid är något som kan förbättras eller förändras. Men om vi föds hela vad är det då som har gått snett eftersom vi måste ägna hela livet att förbättra det som redan var perfekt i början. Jag tror det är tron om att vi inte är tillräckliga.  Vi känner att vi saknar något som vi vill hitta därute. Jag tror att vi saknar oss själva. Kärleken och acceptansen till oss själva. När vi kan känna att vi duger så släpper motståndet  och då släpper vi in direktkontakten med livet och livskraften. Vi  kommer tillbaka till nuet och från nuet skapar vi något bara för att vi vill, för att det är kul och spännande och vi känner oss levande igen, vi tänker inte ens på framtiden, vi är tillbaka till den plats där livet pågår – just nu.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette