Var här istället för där

Av Annette Forslund

Sedan när jag har pengarna, sedan när jag känner mig mera säker, sedan när jag har bytt jobb, sedan när det är bättre väder. sedan när jag betalt alla räkningar, sedan när huset är städat. När du börjar observera dina egna tankar så kommer du att se hur mycket energi du lägger på att tro på att bara du gjort det ena än det andra så kommer du att må annorlunda.  Undrar varför vi har lärt oss att lura oss själva med att tro på sedan. Många är nästan alltid i framtiden och glömmer bort att det bara är i nuet du kan känna riktig glädje. Varför tror vi på att det skall bli lugnare, roligare, mindre oroligt sedan när just det problemet vi har nu är löst. När ett problem är löst så finns det alltid ett nytt att lösa. Vår hjärna verkar vara konstruerad på att hitta problem eftersom förr i tiden när vi levde i grottor så behövde vi se farorna så vi inte blev uppätna. Skillnaden är att vi inte lever i grottor längre och att utvecklingen gått framåt. Vi är inte bara på den här planeten för att överleva utan vi är här för att leva. Man kan inte känna livet i hjärnan utan livet känner vi i hjärtat. Så nästa gång du fångar dig själv när du tror på sedan, se om du istället kan ägna din uppmärksamhet åt nuet istället, se och känna stunden just nu, det är precis här och nu du kan känna tacksamhet och glädje bara över att få andas och finnas till. Ju mer du kan vara i nuet desto mer energi kommer du att få att göra det där sakerna du tror du måste göra för att känna glädje, lugn och njutning. Det är det som är så paradoxalt, ju mer nu vi är desto mer får vi gjort.

15965188_10154911208513185_5036815911253480703_n

Det går åt väldigt mycket energi till att tänka. Barn tänker 5000 tankar om dagen medan en vuxen tänker 75000 tankar. ((fråga mig inte hur de har kommit upp med  den siffran ) Det vi kan se är att barn har mycket mer energi än vuxna. De skrattar mycket oftare också, det är helt enkelt mycket mera i stunden. Har du små barn hemma, lär dig av dem istället för att förändra dem till att tänka på framtiden. Ta vara på stunden, ta vara på de små ögonblicken, livet är en serie av små ögonblick. Känner du att dina ögonblick inte alls stämmer överens med det du värderar i livet så behöver du göra en förändring. För det blir inte annorlunda sedan. Tro inte på den lille rösten som säger att du inte kan, att du inte är modig, att du inte är tillräcklig. Den rösten är bara gamla förlegade tankekonstruktioner. Bestäm dig för att inte gå på det. Du är tillräcklig, du är hel du är en fin människa. Ju mer du tro på det desto mer kommer du att skina. Idag är det en riktig fin vårdag, låt oss skina i kapp med solen, känna livet i våra hjärtan, göra något som vi egentligen inte får fast vi vill, äta en glass, le åt en främling och sluta vara så ordentliga 🙂

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette