Var här istället för där

Av Annette Forslund

Sedan när jag har pengarna, sedan när jag känner mig mera säker, sedan när jag har bytt jobb, sedan när det är bättre väder. sedan när jag betalt alla räkningar, sedan när huset är städat. När du börjar observera dina egna tankar så kommer du att se hur mycket energi du lägger på att tro på att bara du gjort det ena än det andra så kommer du att må annorlunda.  Undrar varför vi har lärt oss att lura oss själva med att tro på sedan. Många är nästan alltid i framtiden och glömmer bort att det bara är i nuet du kan känna riktig glädje. Varför tror vi på att det skall bli lugnare, roligare, mindre oroligt sedan när just det problemet vi har nu är löst. När ett problem är löst så finns det alltid ett nytt att lösa. Vår hjärna verkar vara konstruerad på att hitta problem eftersom förr i tiden när vi levde i grottor så behövde vi se farorna så vi inte blev uppätna. Skillnaden är att vi inte lever i grottor längre och att utvecklingen gått framåt. Vi är inte bara på den här planeten för att överleva utan vi är här för att leva. Man kan inte känna livet i hjärnan utan livet känner vi i hjärtat. Så nästa gång du fångar dig själv när du tror på sedan, se om du istället kan ägna din uppmärksamhet åt nuet istället, se och känna stunden just nu, det är precis här och nu du kan känna tacksamhet och glädje bara över att få andas och finnas till. Ju mer du kan vara i nuet desto mer energi kommer du att få att göra det där sakerna du tror du måste göra för att känna glädje, lugn och njutning. Det är det som är så paradoxalt, ju mer nu vi är desto mer får vi gjort.

15965188_10154911208513185_5036815911253480703_n

Det går åt väldigt mycket energi till att tänka. Barn tänker 5000 tankar om dagen medan en vuxen tänker 75000 tankar. ((fråga mig inte hur de har kommit upp med  den siffran ) Det vi kan se är att barn har mycket mer energi än vuxna. De skrattar mycket oftare också, det är helt enkelt mycket mera i stunden. Har du små barn hemma, lär dig av dem istället för att förändra dem till att tänka på framtiden. Ta vara på stunden, ta vara på de små ögonblicken, livet är en serie av små ögonblick. Känner du att dina ögonblick inte alls stämmer överens med det du värderar i livet så behöver du göra en förändring. För det blir inte annorlunda sedan. Tro inte på den lille rösten som säger att du inte kan, att du inte är modig, att du inte är tillräcklig. Den rösten är bara gamla förlegade tankekonstruktioner. Bestäm dig för att inte gå på det. Du är tillräcklig, du är hel du är en fin människa. Ju mer du tro på det desto mer kommer du att skina. Idag är det en riktig fin vårdag, låt oss skina i kapp med solen, känna livet i våra hjärtan, göra något som vi egentligen inte får fast vi vill, äta en glass, le åt en främling och sluta vara så ordentliga 🙂

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette