Möjligheten att välja

Av Annette Forslund

Rädda för osäkerhet

Idag har  jag jobbat med Rojhat och vi har tagit fram allt material  vi skall ha till vår workshop i helgen där vi skall hjälpa företagare att förpacka och marknadsföra sig. Skall bli superroligt att hjälpa 24 stycken att få komma ut med sitt budskap. Jag har också skickat in alla kvitton och betalda fakturor till min bokföringskvinna, Nina. Det känns alltid så skönt när jag lägger allt samlat material i ett kuvert och hör dunsen när det ramlar ner i brevlådan. Då har jag gjort mitt, det är klart.  Många som jag coachar är sugna på att strata eget företag men många tror det är väldigt svårt, och många är just rädda för bokföringen. Vi är ofta rädda för det okända och inbillar oss saker om något som vi inte vet något om. Eller så har vi hört ifrån någon annan som berättar hur krångligt och jobbigt det är med att driva eget företag, man får jobba jämt och aldrig vara ledig. Det är inte min sanning, min sanning är att jag jobbar när jag väljer att jag vill jobba. Det är den största skillnaden, som anställd kan man inte välja.  Jag kan heller inte påverka min lön, den är samma varje månad. Och oavsett om man jobbar lika mycket som egen företagare så jobbar man åt sig själv, jag får själv bestämma. För mig är det mera värt än att att veta att det kommer in en viss summa pengar på mitt lönekonto varje månad.

Vi är olika

Jag väljer frihet framför trygghet. Men vi är olika och varje person behöver välja vad som är viktigaste för han eller hon. ( jag gillar inte att skriva hen så därför gör jag det inte  🙂 )  Det är därför det är så viktigt att veta vad som är viktigt för en själv så man kommer ihåg det när man tror man vill göra något annat. När jag får för mig att jag skall bli anställd, det är inte så ofta numera, men om jag får den idéen så behöver jag påminna mig om att det inte är min grej, för jag vill bestämma över min tid och över mitt liv. Jag vill kunna leva på lite pengar och ha mycket tid i bland.  Ibland vill jag jobba mycket och komma på roliga projekt för att tjäna mer. Jag tycker inte om att jag vet hur mitt liv ser ut fem år framåt, jag tycker om förändringar och nytt, sån är jag.

Hur är du ? Vad tycker du om ? Vad är det viktigaste för dig? Vet du inte så var snäll mot dig själv och ta reda på det, det är en superviktig fråga. Ibland den viktigaste frågan vi bör ställa oss. För när vi gör grejer i linje med den vi är så är allt mycket lättare och roligare. När vi är i harmoni med vår sanna natur så tänker vi inte så mycket utan vi bara gör, ungefär som när barn leker. Däremot när vi är långt bort från den vi är ämnad att vara och göra då går hjärnan på högvarv. Det är då vi tror vi måste tänka mer för att komma på lösningar men det är tvärtom. Sluta tänka och gör något du gillar att göra, det är då du får nya insikter.

Puss

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette