Mål hör till 1900-talet

Av Annette Forslund

Som utbildad ICF – Coach och utbildare av coacher har jag lärt många människor hur viktigt det är med mål. Jag ber om ursäkt. Jag tror inte längre på det.

Det är vår hjärna, vår intelligens som har kommit på om vi sätter upp mål och kämpar så når vi det vi vill uppnå. Och så långt är det sant – jag och många andra har uppnått mål på det sättet. Vi uppnår önskat resultat. Men sedan då…? Är vi lyckligare då? Vad händer efter vi uppnått målet? Vi sätter upp ett nytt kanske eller så är vi helt slut och tomma och undrar, skall jag inte vara glad nu? Vi är så fostrade att nå resultat, att vinna att göra rätt. Men är det egentliga vår sanna natur?

När vi inte hade något mål

Som barn satte vi inte upp mål för att lära oss gå. Vi hade inte en strategi eller delmål. Vi bara gjorde det för det fanns en inneboende kraft som ville det. Vi steg upp och ramlade till vi kunde. Vi lekte för vi tyckte det var kul, vi hade inte något mål med leken. När vi tröttnade så slutade vi att leka och hittade på en ny lek.


Tänk om vi kunde fortsätta förhålla oss till livet på det sättet när vi växer upp. När jag skapar något för jag tycker det är roligt och utvecklande så behöver jag inte kämpa för att uppnå det. Det sker i lätthet och glädje. Det sker naturligt. Du låter din inneboende kraft guida dig till de rätta handlingarna.

Resultatet är inte det viktigaste

Många gånger när jag har nått resultat så har det gått lätt och jag har träffat på människor som jag aldrig med hjärnan kunnat tänka mig till. Livet visar mig de människor jag behöver träffa just då. Det enda jag behöver göra är att vara i en känsla av att det är en lek, det är roligt. Resultatet är inte det viktigaste, det absolut viktigaste är att jag har kul och njuta på vägen. Vad är det för mening annars med livet, att komma i mål? Då är jag död.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette