Livets kontraster

Av Annette Forslund

 Njuter av lugnet

Sitter just nu på Hyatt hotell i Kathmandu och njuter av tystnaden och ordningen. Det välordnade, det hövliga, det icke påträngande. Åkte från Goa i natt först till Bombay och sedan vidare hit till Kathmandu. I Mombay så fick jag först hämta ut väskan för att sedan byta flygplats ifrån inrikes till utrikes. Jag hade kort om tid så det var viktigt att allt skulle funka för att jag skulle hinna med planet till Kathmandu. Det var inte det enklaste för Indier har inte den bästa förmågan att skynda sig.

När jag skulle försöka få tag i en taxi i mellan flygplatserna så var det ingen som kunde köra mig, alla var förbokade. Till slut fick jag tag i en kille som hjälpte mig att hitta en riksha, ni vet en sån där liten mopedtaxi, Han satte på taximetern och sa till killen som körde den att det var taximeter som gällde. Direkt när jag hoppat på och han börjat köra slog han av den och sa till mig att det kostade 300 rupies. Jag vet att det inte kostar det, det är alldeles för mycket så jag sa nej. Då sa han att han skulle släppa av mig. Och det skulle inte gå för då skulle jag absolut inte hinna med planet, så jag sa OK och han fortsatte köra. När jag satt där bak och åkte så kände jag hur arg jag blev. Jag avskyr att bli hotad så när vi kom fram till flygplatsen så gav jag honom bara hälften. Då blev han jättearg och vägrade släppa av mig så jag fick hoppa av i farten när han fortsatte köra. Det blev en liten uppståndelse och killen blängde på mig med otäcka ögon. Jag var ändå glad att jag inte betalade 10 gånger mer än vad det egentligen kostade. De försöker få bukt med lurendrejerier genom att se till att taxi och mopedbilarna skall använda taximeter och jag vill visa honom att de funkar inte med hot.

Jag hann precis med planet och somnade skönt när planet lyfte fån Indien mot Nepal. Väl framme i Nepal så fick jag söka visum i en automat och betala 25 dollar för ett visum som räcker 15 dagar. Blev lurad på flygplatsen igen eftersom jag tog en prepaid taxi istället för en på gatan. I Goa är det tvärtom, då är det bättre att ta en prepaid. Det kanske bara är att gilla läget och förstå att i ett fattigt land så försöker folk att luras.  Men det som inte riktigt går ihop är att de samtidigt verkligen litar på att man inte skall lura dom. Jag har hyrt moppe flera gånger i Goa utan att de varken tagit namn eller adress var jag bor. De har bara gett mig mopednyckeln och sagt att vi ses sedan.

Nu håller datorn på att ladda ur och min laddare har gått sönder. Hoppas jag får tag på en ny här i Kathmandu. I övermorgon skall jag vidare till Pokhara och därifrån skall jag gå på trekking. Önska mig lycka till 🙂

Kram från mig,

 

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette