Hur du njuter av resan

Av Annette Forslund

Livets GPS

Tänk dig att du är ute på havet på ett stort fartyg som skall ta dig en ny destination där du aldrig varit förut. Du har kollat i resekatalogerna och googlat på stället och känner en stor förväntan och glädje. Under tiden fartyget tar dig till din destination så njuter du av resan, du äter den goda maten som serveras, du lyssnar på skön musik och du njuter på spaavdelningen. Du går upp på däck och njuter av den oändliga utsikten, det enda du ser är himmel och hav. Inte en enda gång under färden går du in till kaptenen och kollar om han har koll på läget. Du har full tillit till att fartygets GPS anordning tar dig till den destination du bestämde dig för när du köpte biljetten.

Tänk om vi kunde förhålla oss till livet på samma sätt. Vi bestämmer oss för vår nästa destination och sedan njuter vi av resan medan vi har hundra procent tillit att universums GPSsystem sköter resten. Ju mer jag gör så desto friare känner jag mig, oroar mig mindre och lever här och nu varje dag. Jag börjar uppleva livet mer istället för tankarna om livet och hur det borde vara. Jag äter maten som serveras och känner smaken, upplever min kropp och är tacksam för att jag har en, samtidigt som jag följer de impulser jag får när jag skall göra saker.

Strunta i hur

Mycket av det sättet att leva går emot det vi lärt oss. Det går emot kontroll och planering och istället så släpper det in spontanitet och äventyr. Vi har fått lära oss att vi alltid skall veta hur vi skall göra saker innan vi börjar göra dom. Och om vi  inte vet hur så gör vi dom inte. Vi använder det också som en ursäkt att verkligen inte göra de grejerna som ger oss glädje. Jag brukar göra tvärtom. När jag får en ide eller impuls så lyssnar jag till den och gör det första steget som gör att jag inte kan dra mig ut när egot börjar tvivla och kommer med förklaringar om varför jag inte skall göra det. Första gången jag hade ett retreat i Los Angeles så hade jag ingen aning om hur jag skulle få folk att komma dit eller hur jag skulle kunna vara guide på ett ställe jag knappt hittade själv. Det första jag gjorde var att boka ett stort hus i Venice utan återbetalning. Det jag gjorde då var att se till att jag inte kunde dra mig ur när tvivlet började komma. Jag vet nästan aldrig hur, jag vet bara att jag vill. Hur kommer som ett steg i taget, när jag gjort ett steg är det dags för nästa, jag kan inte göra alla samtidigt. Börjar jag fundera för mycket på hur så tar det bort glädjen och jag börjar inbilla mig att det finns ett rätt sätt att göra saker. Istället odlar jag min tillit och tar för givet att Universum alltid hittar fram till rätt destination och jag åker med.

Det är som att vara på det stora fartyget och göra det som känns roligaste i stunden, jag stannar länge på spat vissa dagar för jag behöver mycket värme och lugn, andra dagar står jag hellre ute på däck och bara njuter av utsikten. Och en del dagar hittar ni mig med barnen i bollhavet. Livet är i ständig rörelse och när vi följer rörelsen så skapar vi i harmoni med livet istället för emot det.

Varma hälsningar

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette