Hur du njuter av resan

Av Annette Forslund

Livets GPS

Tänk dig att du är ute på havet på ett stort fartyg som skall ta dig en ny destination där du aldrig varit förut. Du har kollat i resekatalogerna och googlat på stället och känner en stor förväntan och glädje. Under tiden fartyget tar dig till din destination så njuter du av resan, du äter den goda maten som serveras, du lyssnar på skön musik och du njuter på spaavdelningen. Du går upp på däck och njuter av den oändliga utsikten, det enda du ser är himmel och hav. Inte en enda gång under färden går du in till kaptenen och kollar om han har koll på läget. Du har full tillit till att fartygets GPS anordning tar dig till den destination du bestämde dig för när du köpte biljetten.

Tänk om vi kunde förhålla oss till livet på samma sätt. Vi bestämmer oss för vår nästa destination och sedan njuter vi av resan medan vi har hundra procent tillit att universums GPSsystem sköter resten. Ju mer jag gör så desto friare känner jag mig, oroar mig mindre och lever här och nu varje dag. Jag börjar uppleva livet mer istället för tankarna om livet och hur det borde vara. Jag äter maten som serveras och känner smaken, upplever min kropp och är tacksam för att jag har en, samtidigt som jag följer de impulser jag får när jag skall göra saker.

Strunta i hur

Mycket av det sättet att leva går emot det vi lärt oss. Det går emot kontroll och planering och istället så släpper det in spontanitet och äventyr. Vi har fått lära oss att vi alltid skall veta hur vi skall göra saker innan vi börjar göra dom. Och om vi  inte vet hur så gör vi dom inte. Vi använder det också som en ursäkt att verkligen inte göra de grejerna som ger oss glädje. Jag brukar göra tvärtom. När jag får en ide eller impuls så lyssnar jag till den och gör det första steget som gör att jag inte kan dra mig ut när egot börjar tvivla och kommer med förklaringar om varför jag inte skall göra det. Första gången jag hade ett retreat i Los Angeles så hade jag ingen aning om hur jag skulle få folk att komma dit eller hur jag skulle kunna vara guide på ett ställe jag knappt hittade själv. Det första jag gjorde var att boka ett stort hus i Venice utan återbetalning. Det jag gjorde då var att se till att jag inte kunde dra mig ur när tvivlet började komma. Jag vet nästan aldrig hur, jag vet bara att jag vill. Hur kommer som ett steg i taget, när jag gjort ett steg är det dags för nästa, jag kan inte göra alla samtidigt. Börjar jag fundera för mycket på hur så tar det bort glädjen och jag börjar inbilla mig att det finns ett rätt sätt att göra saker. Istället odlar jag min tillit och tar för givet att Universum alltid hittar fram till rätt destination och jag åker med.

Det är som att vara på det stora fartyget och göra det som känns roligaste i stunden, jag stannar länge på spat vissa dagar för jag behöver mycket värme och lugn, andra dagar står jag hellre ute på däck och bara njuter av utsikten. Och en del dagar hittar ni mig med barnen i bollhavet. Livet är i ständig rörelse och när vi följer rörelsen så skapar vi i harmoni med livet istället för emot det.

Varma hälsningar

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette