Låt dig bli hittad

Av Annette Forslund

Vem är din drömkund eller drömpartner?

Vill du bli hittad av din drömpartner eller dina drömklienter? Svaret på den frågan tror jag de flesta svarar ja på. Tänk vad skönt om folk står på kö för att träffa dig för att få köpa om du är egen företagare, arbetsgivaren på ditt drömföretag ringer upp dig för att få anställa dig. Eller att drömmannen/ kvinnan ringer och bjuder ut dig på dejt. Det vore väl skönt, det tycker jag. För att det skall bli på det sättet behöver du bli tydlig med vem du är. Hur skall du annars kunna bli hittad?  Om jag skall köpa en ny ansiktskräm och alla har precis samma innehåll och utseende så tar jag bara någon i mängden. Men om det är någon med den doften som jag älskar är det väldigt lätt för mig att välja den. Så är de med människor också men många gånger är vi så rädda att sticka ut så vi gör och är likadan som alla andra. För att du skall bli hittad av din drömkund så behöver du först veta vem det är och sedan berätta det. Det behöver inte vara så komplicerat utan din drömkund är ofta någon du gillar att vara med och någon du vill hjälpa. Många gånger kan det vara en kopia av dig själv, den du var tidigare.  Eller så kommer du på något du själv skulle vilja ha men kan inte hitta det på marknaden. Då vet du att det finns fler av sådan som dig.

Naturlag eller ej

Varför vi är så rädda att sticka ut  beror på att vi styrs av den gamla delen av hjärnan som tror att vi blir uppätna av lejon om vi lämnar gruppen. När vi levde på stäppen så var vår överlevnad beroende på om vi tillhörde en flock. I lördags när jag gick förbi en flock änder så tänkte jag på att alla honor är naturfärgade eftersom de skall ligga och ruva på äggen och inte synas lika lätt medan hanarna är mer färgglada. Så när vi kvinnor skall ta plats, synas och bli tydliga med vem vi är så kanske vi bryter mot en naturlag 🙂 Men det klart vi är ju inte änder och det finns säkert andra djur i naturen där det är tvärtom, där honorna är mer färgglada.  Någon som vet får gärna kommentera 🙂

Slutsatsen är att vill du bli hittad av de människor du vill ha mer av i ditt liv, oavsett om det är kunder, män eller kompisar så hjälp dem att hitta dig genom att bli tydlig med vem du är, vad du gillar och vad du gör.

????

Ut med dig nu och visa dig, värden väntar på dig darling

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette