Jag önskar jag kom ihåg

Av Annette Forslund

 Kärlekens mystik

Sitter på sängen hemma hos Ritchie  och lyssnar på när han spelar piano som gör att min själ vibrerar. Jag önskar att jag  kom ihåg vad vi kom överens om innan vi kom ner på den här jorden. Ibland går det inte att förklara varför man vill vara tillsammans med en annan människa, vad det är som gör att man dras till varandra. Den som kunde förklara det och beskriva varför två människor blir kära i varandra skulle få nobelpriset. Det finns många teorier, allt från psykologiska och andliga till vetenskapliga. Men är det egentligen någon som vet på riktigt ? Vi kan förklara det på ett plan, på det praktiska, vi gillar att göra samma saker, samma värderingar, etc. Men det där som inte riktigt går att  beskriva i ord. Det som poeter och låtskrivare har försökt med i alla tider. Kärleken är något magiskt och något som alla söker. Kärleken finns inom oss som vi projicerar på något utanför oss. Väljer vi någon att älska? Kan vi också välja bort det?

Botten på en sjö

Jag tror kärleken drar upp mycket som man inte sett tidigare hos sig själv. Det är som lera nere på botten i en sjö.  när kärleken kommer in så rör det runt och virvlar upp leran till ytan. Känslor som man inte vill känna av. Jag tänker att det är som en operation som skall göras så jag behöver låta den ske utan att göra motstånd mot den. Ibland önskar jag att jag kunde få narkos. Jag vet att den enda narkosen jag kan få är att vara i ett tillåtande tillstånd och låta de där känslorna virvla upp så att de sedan kan lämna.

Hitta nyckeln

Först när vi träffar någon så blir vi förälskade, vi känner att vi hör i hop och allt är skönt och harmoniskt. En känsla som många längtar efter eftersom det är en känsla som vi alla känner igen. Jag tänker att det är från den platsen vi kommer ifrån, vi kommer ifrån en plats där vi inte är separerade, vi är en enhet.  Sedan när vi växer upp så får vi lära oss motsatsen. Vi behöver visa att vi är någon, att vi duger, att vi kan, att vi har ett värde för att vi är duktiga på något. Men djupt i vår själ vet vi att det inte är sant, vi vet att vi alla hör i hop. Men på ytan, vårt ego vet vi inte det utan med våra tankar så separerar vi oss själva och delar upp oss själva i vad som är bra och dåligt med oss. Det är som vi bor i ett stort slott med oändligt med rum. Men vi tror att bara några rum är ok att vistas i. De rummen försöker vi dekorera och skapa trivsel i medan de andra rummen låser vi och sedan glömmer vi var vi lagt nyckeln. Om någon sedan talar om att vi har fler rum så har vi glömt bort det och det känns bara olustigt att de försöker påminna oss om dem.  Det enda sättet vi kan känna oss hela som människor är att låsa upp alla rum, allt det som vi försökt gömma,allt det vi inte tror är ok att visa behöver vi se för att det sedan kan  lämna. Vi behöver inte hålla rummen låsta längre. Det är det kärleken gör , den kraften är så stark för den har bara ett enda syfte, att visa oss att vi inte är separerade, vi är hela. När vi kan se det i oss själva kan vi också se det utanför oss själva och dömande är över.

 

Kramar från Los Angeles

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette