Jag gillar verkligen inte “rätt”

Av Annette Forslund

En ram räcker

I kväll skall jag ha ett webbinar om min coachutbldning till Transformativ coach. Jag har aldrig haft ett webbinar tidigare så det skall bli spännande. Många säger att man skall träna flera gånger innan man kör live. Jag gör inte det. Jag har gjort en powerpoint där jag har skrivit om vem jag är, vad jag har gjort, vilka utbildningar jag har gått och sådant som människor behöver höra för att skapa tillit. Jag själv blir faktiskt inte så imponerad av utbildningar utan jag skapar mig tillit till en människa som känns genuin. Det är ju jag som har skapat utbildningen så varför skall jag träna på att säga så perfekt som möjligt. Jag pratar utifrån mig och det kommer olika ord ur min mun beroende på vem jag pratar med. Det är ingenting jag tänker ut innan. Det kommer spontant. Om jag inte går in i prestation så säger jag det som skall sägas, då är jag i  flödet. Men om jag däremot skall säga “rätt” då är det väldigt enkelt att gå in i prestation och det är då allting låser sig och det blir “styltigt”. Det räcker med att jag har skapat en ram som jag har gjort med powerpointen.

 

Största friheten bor i vårt mind

Bara vi vet ramen så kan vi slappna av sedan. Problemet uppstår när vi också tror att vi alltid skall ha koll på innehållet i detalj. Ramen och strukturen håller oss på spåret, den hjälper oss med riktningen medan innehållet behöver vara mer flexibelt, det är det som skapar balansen. För mycket struktur gör mig alldeles trött men om det inte finns någon struktur alls blir det också förvirrat. Många gånger ser jag att man väljer det ena eller det andra. Jag brukar säga att endera är man som Thomas Di Leva eller som kostymnissen i hård knuten slips. Jag tror om båda får vara med i livet så blir det skönare. Jag har också sett människor som  har väldigt hård struktur på jobbet hur de behöver ha motsatsen hemma. Jag förespråkar balans som vanligt. Men även koll på dig själv. Om du är i en miljö som inte alls lirar med den du är så mår du dåligt. Jag skulle dö om jag måste följa  regler och strukturer hela dagarna, min själ skulle börja gråta.

De absolut hårdaste reglerna bor i vårt eget huvud. Där har vi ibland byggt hårda strukturer om hur människor och händelser skall vara eller inte vara. Ju mer vi ser att vi har byggt dom själva så kan vi också lösgöra dem och gå ner i hjärtat i stället och känna medkänsla för det som är,  och det är där den absolut största friheten finns , i vårt eget hjärta.

Kram i kylan

Annette

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette