Inlagd på barnpsyk

Av Annette Forslund

Vi håller fast vid vår historia

När jag var 6 år blev jag inlagd på barnpsyket. Mina föräldrar trodde att jag kanske hade fått en hjärnskada när jag föddes. Min förlossning var utdragen och det var ett mirakel att jag överlevde stod det i journalen. Eftersom jag var väldigt ofta missnöjd och arg när jag var liten så trodde min mamma att jag kanske hade  fått syrebrist vid förlossningen när hon försökte få en förklaring till mitt uppförande. Jag skulle vara inlagd i fem veckor men jag blev utskriven efter tre för de hittade inget fel på mig. Jag har flera minnen av övergivenhet under den tiden som jag bearbetat i terapi. Jag har också flera andra minnen sedan jag var liten som jag fått bearbetat.  Det jag ser nu är att jag fortfarande håller fast vid delar av min historia. Det verkar som om jag inte riktigt kan släppa taget om mina övergivenhetssår och andra händelser som hände när jag var liten. Så länge jag håller fast vid dem så kommer de fortsätta komma upp. Jag kommer fortsätta attrahera situationer som påminner om dem. När jag har släppt dem totalt så kommer jag inte bli triggad längre och det är först då jag är helt fri.

Förlåt och gå vidare

Det verkar ju helt knasigt att hålla fast vid något som bara orsakar lidande. Men om vi tittar oss omkring så är det precis det många av oss gör. Varför har vi så svårt att förlåta, att släppa det som gjort oss illa, vad är det vi tror vi vinner? Man brukar säga att det är egot, det sårade barnets olika strategier till försvar. Men nu är vi vuxna och vi ser att vi kan släppa och förlåta. När vi inte släpper och förlåter är det som vi går och släpar på en tung säck med sopor. Jag ser själv en del i mig som gärna vill ha rätt, som vill försvara min ståndpunkt och jag är trött på den. Jag är trött på allt som egot håller fast vid som inte har någon mening längre. Mitt välmående är bara är en tanke bort.

Idag har jag pendlat mellan att känna kärlek och acceptans och mellan att vilja förändra utsidan – om han bara gör på det viset ( det dyker upp flera saker som jag tycker han borde göra eller inte göra). Jag ser mina tankar och försöker inte bry mig om dem och inte tro på dem och det går sådär.  Jag försöker att inte döma mig själv för att jag inte är helt upplyst ännu 🙂 och stryker mig över kinden lite då och då.

Börja dagen med goda vanor

I morse gjorde jag heller inte det som jag brukar starta mina dagar med och det som jag också lär ut. Att börja dagen med yoga, meditation, promenad eller löptur. Utan jag låg kvar i sängen och tog fram datorn och började ändra texten på min webbkurs. Sedan gick jag ut i solen vid polen och pratade i telefon i två timmar med dotter och vänner. Efter det gjorde jag lite små yogaövningar. Så mer än halva dagen har gått utan riktigt fokus. Det kan också vara därför mitt ego vill ta över och hitta fel “därute”. Samtidigt ser jag att även det är en tanke, att det skall vara på något annat sätt än det är, egot är klurigt och listigt.

Det är inte alltid lätt att vara människa men det är spännande och utvecklande och tänk vad trist om vi visste allt redan ????

 

 

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette