Ifrågasätt dina egna sanningar

Av Annette Forslund

Ny fas i livet

Efter att ha undervisat i tre dagar behöver jag fylla på med energi till mig själv. Har varit ute och gått en långpromenad och varit och yogat ett skönt yogapass och nu sitter jag här i soffan och känner mig lite ensam. Min snart 16- åriga dotter har bott hos mig den här veckan men jag har knappt sett röken av henne. Hon har varit hos kompisar och hos sin kille. Det är precis som det skall vara och jag är väldigt tacksam över att hon både har många vänner och en fin kille. Det är bara jag som känner mig lite ensam, och det är väl också precis som det skall vara, det ingår i processen av en ny fas i livet. Snart har jag inget barn som är beroende av mig längre. Det känns som någon slags mellanfas. Jag kan inte tänka på mitt nästa steg ännu eftersom jag behöver finnas här för henne som någon slags trygghet. Eller behöver jag det egentligen? Hon har sin pappa här som är en bra och trygg fadersgestalt. Jag märker att vissa grejer ifrågasätter jag inte riktigt utan jag bara “tar det som en sanning” Att som mamma skall man finnas nära annars är man en dålig mamma. Det finns ungar som åker och pluggar på annat håll så då kan väl en mamma lika bra åka och jobba någon annanstans.

Nya möjligheter

Märker att det finns många sanningar i mig som jag behöver granska lite närmare. Sanningar som håller mig tillbaka och som jag kan gömma mig bakom för att inte göra  det jag vill.  Sanningar som gör att jag inte behöver utmana mig själv. Det är så vi gör de flesta av oss. Vi skyller på väl valda sanningar som-  man kan inte bara sluta sitt jobb utan att ha ett nytt – man kan inte rycka upp barnen från en trygg miljö – man behöver spara till sin pension – man måste ta hand om sina sjuka föräldrar – man kan inte bara tänka på sig själv. – Man måste tänka över ett beslut noga. Precis som om vi vet det. På ett plan vet vi ingenting. Vi kan inte se in i framtiden och vi har ingen aning om hur våra beslut påverkar andra eller oss själva förrän vi gjort dom. Vi kan tro en massa saker och vi kan lyssna till andra som säger det vi vill höra. Människor som håller med oss i vårt begränsande synsätt. Som håller oss kvar i ett begränsad verklighet istället för en expanderad verklighet. När vi börjar ifrågasätta våra egna sanningar så bjuder vi in till nya möjligheter.  När vi börjar ställa frågor istället för påståenden.  Wow, vad spännande det blir då. Vad kan jag göra om jag inte behöver finnas här fysiskt?  Jag kanske inte ens behöver vara kvar i Sverige. Jag kan kanske hyra ut min lägenhet. Jag kan kanske packa min ryggsäck och resa till SydAmerika som jag har velat gjort länge. Jag kanske flyttar till LA eller till Filippinerna. Jag kanske gör fler retreater och utbildar mig till hypnosexpert.  Om jag hyr ut lägenheten behöver jag inte jobba för att få in pengar. Vad skulle jag göra då? Troligtvis samma sak som jag gör nu eftersom jag tycker mitt jobb är så kul men vem vet, det kanske dyker upp nåt helt annat. När man börjar ställa helt nya frågor kan det komma upp helt nya svar: Det är det som gör det så spännande att inte veta och att leva i frågan istället för i svaret.

Vad kan du ställa för nya frågor till dig själv som gör att det känns sådär pirrigt kul i magen ?

Kram

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette