Hur du raderar ditt förflutna

Av Annette Forslund

 I vilket hus vill du bo ?

Föreställ dig att du har två hus. I ett hus finns allt du tycker är vackert. Det har stora fönster med underbar utsikt. Du har inrett det precis som du vill med föremål, färger och möbler som du verkligen tycker om. Det är luftigt och högt i tak. Där finns också de människor du tycker om att vara med. Människor som fyller dig med glädje och kärlek. Huset ligger i en miljö som ger dig ett lugn och en harmoni.

I det andra huset är det precis tvärtom, där är det stökigt, rörigt och trångt och fullt med skadade och fula grejer som du inte tycker om. Det är väldigt lågt i tak så du måste alltid gå med böjd rygg när du vistas där inne. Det är knappt något syre och det luktar väldigt instängt. Där inne sitter också de människor som du inte gillar, kanske är det din exman en gammal chef, din pappa som du inte kommer överens med. Hela energin i det huset andas stress, sorg och ilska.

Det klart du vill vara i det första huset, men är det egentligen det? Jag upplever att de flesta människor faktiskt hellre tillbringar sin tid i det andra huset. De tillbringar sin tid i det förflutna, i det som har varit. De går tillbaka dit med sina tankar ständigt och jämt. Jag hör ofta människor förklara varför deras liv ser ut som det ser ut just nu genom att berätta om sitt förflutna. Om sina sjukdomar, sin jobbiga mamma, oförstående vänner etc. Varje gång vi gör det så stannar vi kvar där vi egentligen inte vill vara.

Välj din framtid

Om du önskar något i ditt liv som du inte har så behöver du aktivt välja att kliva in i det första huset. Allt som du vill ha finns redan där men det är väldigt svårt att se det eftersom du spenderar så mycket tid i det andra huset. Det är svårt att se ut genom väggarna.  Varje gång du pratar med någon och förklarar varför din situation är som den är, varför du inte har de pengar eller den kärleken du önskar i ditt liv håller du dig kvar i det andra huset. För att skapa det liv du vill ha så behöver du prata som du redan satt i det första huset. Det krävs medvetenhet att göra det eftersom vår hjärna är så van att prata om det förflutna och förklara varför vår situation är som den är. Tänk om din situation inte alls är som den är på grund av det du tror? Är inte det en spännande tanke ? Tänk om du bara kan släppa alla förklaringsmodeller och bara inrikta dig HUR du vill ha det?

 

Vill du vara i det första huset så kliv in i det,se allt det vackra du har runt omkring dig. Bestäm dig för att besöka det andra huset mindre och mindre tills du till och med glömmer bort att de existerar. Du raderar det ur ditt medvetande.

Båda husen finns tillgängliga hela tiden. Det första huset är din framtid och det andra är i ditt minne. Man kan också säga att det första huset finns i en annan plats i dig. Den platsen som är lättare att hitta till när vi tillbringar egentid med oss själva och reflekterar och mediterar. Den platsen som vi känner när vi är i kontakt med vårt hjärta, glädje och harmoni.

Vi kan gå på kurs efter kurs och öppna vårt hjärta och förståelse för det nya medvetande. Men det är inte förrän vi aktivt väljer vad vi spenderar vår tid i vardagen som det stora skiftet kommer att ske. Låt oss hjälpa varandra att kliva in i de första huset genom att bli medvetna när vi är i det andra. När vi blir medvetna så kan vi varsamt och försiktigt ta både oss själva och våra kompisar ut ut huset. Jag lovar allt, precis allt är så mycket härligare i det första huset, luften, dofterna, rösterna, färgerna, hela energin andas och är kärlek. Jag bjuder in dig dit, dörren är alltid öppen och det är många som väntar på dig.

Vill du höra mer om hur du flyttar för gott – Kom på min föreläsning den 12 september i Stockholm.

Jag önskar dig en magisk dag.

Med värme

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette