Hur du litar på dig själv

Av Annette Forslund

Stunta i manuset

Är i Los Angeles och tittade på Oscarsgalan igår när den direktsändes live. Det som blev väldigt tydligt för mig var när pristagarna tog emot sin statyetter och tackade, var att de som inte hade skrivit ett tacktal i förväg berörde mig så mycket mer med sina tack, än de som tackade med ett färdigt manus. De som inte hade skrivit ett manus var här och nu, talen kanske inte var så välformulerade men de kom från hjärtat, direkt från dem i stunden. Medan talen som var välskrivna, var mer korrekta och kom mer från ett ” rätt sätt”.

Ännu en falsk föreställning om att vi måste vara väl förberedda istället för att lita på att det som skall sägas faktiskt sägs. Missuppfattningen är att vi tror att det är viktigare att göra saker korrekta och på så kallat “rätt sätt” än att vara i kontakt med oss själva och vår egen källa av visdom.

Livet är ett äventyr

Nästan allt vi har fått lära oss är i motsats till det som är naturligt och enkelt. Vi gör saker svåra i stället för enkla och det tror jag kommer ifrån den stora missuppfattningen att vi inte duger som vi är. Vi behöver alltid förbättra oss på något sätt. Om vi hela tiden lever i tron om att vi skall bli bättre så är det väldigt svårt att vara i stunden och njuta av nuet. Och det är bara i nuet livet pågår. I framtiden pågår inte livet utan när vi är i framtiden så är vi i våra tankar om livet. När vi är i våra tankar om livet känner vi inte livet. För mig känns livet i kroppen, den är är mjuk och avspänd och jag kan känna både ett lugn eller en pirrande känsla av förväntan, som om jag är på en upptäcktsresa i ett nytt land. För mig är livet ett äventyr och jag kan inte planera ett äventyr, då är det inget äventyr längre. Äventyret betår i att jag faktiskt inte riktigt vet vad jag skall upptäcka, vilka jag skall möta,se och hur de skall kännas. I ett äventyr så går det inte att misslyckas utan själva äventyret är att upptäcka mer av det jag inte visste tidigare. I ett äventyr finns inga färdiga manus.

Jag kan också se att i vissa områden i mitt liv är jag mer benägen att planera än i vissa och jag ser att de kommer ifrån en känsla av osäkerhet. När jag är osäker vill jag ha kontroll. När jag ser det så behöver jag påminna mig om att jag inte har kontroll av de yttre omständigheterna. När jag försöker kontrollera det yttre blir jag stressad, trött och ledsen och tappar kontakten med mig själv. Då behöver jag ta mig tillbaka till nuet och till min “inre connection”. Där finns tryggheten och lugnet och på den platsen i mig själv kan jag vila. Jag vilar aldrig när jag är uppe i mitt huvud och försöker styra. Därför tror jag att vi inte behöver fler manus, färdigskrivna mallar och lärare som skall lära oss att göra “rätt “. Jag tror vi istället behöver påminna varandra om att lita på oss själva, på vår inre kompass och på livet i sig.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette