Historien vi berättar

Av Annette Forslund

När liten blir stor

Igår var jag och lämnade Mira och hennes kille på flygplatsen. Lite pirriga var de men mest nöjda med att få åka hem själva.  Fyllda med självförtroende såg jag de försvinna i vimlet av människor. Fortfarande unga men ändå så kloka. Mitt hjärta bubblade nästan över av kärlek, tänk att jag har fått gåvan att följa en liten själ ut i livet.

Historien vi berättar

Efter det åkte jag med tavelprover till en kvinna i Hollywood som en vän och jätteduktig konstnär skickat med mig. Hon vill försöka sälja sina tavlor här i LA och hade fått tag på en kvinna som var intresserad av att göra det, så jag agerade kurir. Kvinnan i Hollywood hade bott här i 22 år, vi satt och pratade i tre timmar om hennes liv. Hon berättade om en händelse som hade ägt rum för många år sedan när en polis knackat på henne dörr till lägenheten och bad henne lägga sig i badkaret så hon inte skulle råka bli skjuten. Hon berättade många historier om sitt liv och vad det lett till. När jag satt där och lyssnade så blev det så tydligt för mig hur vi hittar på våra historier efter de har hänt. Vi är med om en händelse och sedan så skapar vi en historia runt händelsen som vi uppfattade den. En del historier inträffade för så länge sedan så om vi inte berättade den om och om igen så skulle vi glömt bort den för länge sedan.

En del historier fastnar i oss och en del passerar bara förbi. De historier vi går vi omkring och bär på har ofta att göra med personer som vi inte släppt taget om eller har förlåtit. Jag undrar varför vi håller fast i smärtsamma minnen whats the point?

Tankar som formar

Vad skulle hända om du inte kom ihåg nåt från din historia. Skulle du vara samma människa? Historier fastnar i våra ansikten och skapar djupa veck i pannan. Är det inte dags att släppa dem nu ? Om du inte skulle tro på begränsningarna ifrån det förflutna, vem skulle du vara ? Det som blev så påtagligt under de tre timmarna jag satt och pratade med henne var att de spelar ingen roll var vi bor och var vi kommer ifrån, det är alltid tankarna om de som varit som formar oss.

Inte förrän vi förstår att vi kan ändra vår historia genom att ändra våra tankar om den så är vi fast i tro på att livet är på ett visst sätt. Livet är inte på ett visst sätt utan det är vi själva som skapar det. Det kan vara svårt att se det när man är helt uppsnurrad i oroliga tankar om framtiden, allt som kan hända och allt man måste förbereda sig inför. Inte förrän vi ser att det bara är tankar, en energi som håller oss fast i ett hårt grepp kan de släppa greppet om oss.

Kvinnan jobbar också som musiker och när jag beskrev min syn på livet så nickade hon igenkännande. Hon beskrev det som att när hon gjorde musik var hon inte kontakt med rädda tankar om framtiden utan då var hon bara i nuet. Hon var i ett mottagande tillstånd där musiken kom till henne. Det var inget hon behövde göra, utan den kom. När hon var i det tillståndet så oroade hon sig inte för nåt. Jag frågade också henne när det hade gått lätt i livet, när hon inte hade behövt kämpa. Då berättade hon om hennes bröllop för åtta år sedan, hur allt bara hade löst sig helt magiskt med allt som skall till för att de skulle bli ett lyckat bröllop. De var i flow.

Ta för givet att det blir bra

När var ditt liv i flow senast? När åkte du med istället för att kämpa. Ju mer du kan komma ihåg de tillfällena och hur de kändes desto mer berättar du för dina celler att det går att lita på livet och att det inte är farligt att leva. Att du inte behöver skydda dig för faror utan att du istället kan öppna upp och ta för givet att allt kommer att bli bra.

Hennes dröm var att köpa ett hus på landet i Sverige där hon och hennes man skulle kunna vara mer kreativa, skapa mer musik, påta i en rabatt och inte oroa sig för framtiden. Jag undrar om det är lite så vi funkar, att det är en del av vår kreativa sida, att planera och drömma om framtiden, att det är en del av vår natur, av vår utveckling. Tänker att det är roligt och lustfyllt att se sig själv i en önskad framtid men att det är lika viktig att se att allt vi drömmer om i  framtiden finns redan här. Precis här och nu finns det kvaliteter vi längtar efter bara vi låter tanken passera och istället öppnar upp oss till vårt mottagande tillstånd och tar emot det som redan finns  till det som redan är.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette