Grattis till skilsmässan!

Av Annette Forslund

Välj alltid Dig

Har precis coachat ännu en person som skall skilja sig. En modig och stark kvinna som både skrattat och gråtit i de 90 minuterna hon varit här. Det som tydliggörs i ett coachsamtal är vad klienten tänker om den situationen hon befinner sig i. Kvinnan som jag coachade tyckte det var ett misslyckande att skilja sig. Och det är hon absolut inte ensam om. De tycker de flesta som kommer för coaching. Och det tyckte jag själv för 14 år sedan när jag skilde mig.

Tänk att det sitter så djupt i oss fortfarande. Att det är bättre att vara gift än att vara skild. Att det är är bättre att vara i en relation än att vara ensam. Jag tycker flera personer skall skilja sig. Jag tycker att alltför många lever i dåliga relationer. Jag tycker det finns för många böcker om hur vi skall lära oss att få det att fungera istället för att lära oss att göra det vi faktiskt vill.  Vill man leva i hop gör man det, vill man inte så gör man inte det. Vi vet i hjärtat och magen om vi skall leva med den personen eller inte.

Det är samma sak med jobb. Trivs du inte så sluta. Varför har vi gjort allt så krångligt? Förr i tiden fick man en guldklocka om man jobbat i 40 år på samma  jobb. Jag förstår inte varför man skall få en medalj på grund av att man aldrig vågat provat något nytt? Vi är så styrda av gamla sanningar. Tänk om vi kunde vara styrda av vår egen sanning istället. Tankarna som säger att vi är misslyckande om än de ena än de andra, har absolut ingenting med vår sanning att göra, utan de är kvarlevor från en tro som säger att förändring är dåligt.

cfts1056-1080x675

Gräset är alltid grönt

Förändring är något som är ofrånkomligt, allt förändras hela tiden. Om vi släpper taget om det gamla kan något nytt spännande. härligt få plats. Det finns ett dåligt ordspråk som säger – Du skall inte tro att gräset är grönare på andra sidan. Jag säger att gräset är smarrigt grönt hela tiden om du följer din sanning, ditt hjärta, din väg  och inte uråldriga tanker och föreställningar om vad som är bra eller dåligt.

Vi är fostrade in i ett samhälle där vi skall vara goda slavar. Vi är fria själar som skall upptäcka livet inom och utanför oss. När vi har upptäckt det inom oss gör vi precis som vi vill och känner oss fantastiska och underbara och förstår inte ens ordet misslyckande för det finns inte.

 

Vill du också glömma bort det ordet – misslyckande- följ med till Los Angeles

 

KRAM

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette