Gör det på en gång

Av Annette Forslund

Själen kommer lite efter

Landade på svensk mark i morse. Oj vad tyst det är här, iallafall där jag bor, inte ett ljud och inte en människa. Nästan lite kusligt. Känns väldigt tomt utan Ritchie och utan allt liv.  Jag vet att det känns så just nu eftersom det är nio timmars tidsskillnad mellan LA och Sverige och man brukar säga att själen tar lite längre tid att förflytta sig, den har liksom inte riktigt kommit hit ännu.

Jag har  redan packat upp alla väskorna och betalat räkningar. Har lärt mig att det är lika bra att göra det på en gång istället för att dra ut på det. Det tar energi att tänka på allt att man skall göra istället för att bara göra det.

Räkna ner från fem

Det finns en regel som heter “femsekundersregeln” som jag använder. Det handlar om att räkna ner från fem till noll och sedan göra det man tänker att man skall göra, och den funkar. Ofta när man får en tanke och sedan tänker för länge så kommer alla ursäkter, rädslor och osäkerhet upp varför man inte skall göra det. Använder man sig av “femsekundersregeln” så hinner inte de tankarna komma. Man hjälper sig själv att göra det man faktiskt vill göra. Man kan använda den i allt från att packa upp en väska, börja träna, betala räkningar, ringa ett samtal etc.

Kolla på vad du skjuter upp för någonting i ditt liv. Något du vet du vill ändra på, något som ligger och gnager. Sedan bestämmer du dig för att förändra det. Vi kan inte tänka oss till förändring utan vi behöver agera oss till förändring. När vi gör annorlunda så växer vår tro till oss själva. Det är som vi visar för oss själva att vi faktiskt kan. Vi mår också väldigt bra när vi inte skjuter upp saker. När vi räknar 5,4,3,2,1 så väcker vi den främre delen av hjärnan, den nya delen, vi får energi att starta. Ofta är det starten som är svårast för när vi väl har börjat så är vi på gång. Om du vill börja träna så är det många gånger att ta dig till gymmet som är det svåraste. När du väl är där är det enklare. Eller vad  det än är du vill börja göra annorlunda. Du har säkert märkt att det kanske tog 1o timmar att tänka på det men bara 1 timme att utföra det. Så åter igen är det våra luriga tankekonstruktioner som ” lurar” oss att inte förändra våra vanor. Hjärnan är faktiskt designad för att stoppa oss ifrån förändring eftersom  när vi skall ändra något så kliver vi ut på okänd mark och hjärnan uppgift är att skydda oss ifrån det okända. Om vi då börja tänka är det kört det är därför “fem sekundersregeln” är så bra för den får oss att inte tänka utan att bara göra det. Hon som kom på den här metoden heter Mel Robbins och var själv fast i ett väldigt självdestruktivt mönster. Vill du lära dig mer om metoden så kolla in henne  på Youtube.

Om jag hade suttit och tänkt på hur trött och snurrig jag är idag så hade ingenting hänt. Utan jag hade bara tänkt att det är för kallt och mörkt i Sverige just nu och på att jag saknar Ritchie. Men i stället har jag nu tvättat och  handlat och fyllt kylskåpet med mat. Jag har också hållit mig vaken så att jag förhoppningsvis kan sova i natt och jag är redo för en ny  kreativ dag i morgon. Men nu har jag gjort klart för idag, nu är det dags för att bara vara och att mysa. Nu skall jag krypa upp i soffan och kolla på film med Mira och njuta av närvaron av min härliga tonårsdotter.

Kramar

 

 

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette