Gör det på en gång

Av Annette Forslund

Själen kommer lite efter

Landade på svensk mark i morse. Oj vad tyst det är här, iallafall där jag bor, inte ett ljud och inte en människa. Nästan lite kusligt. Känns väldigt tomt utan Ritchie och utan allt liv.  Jag vet att det känns så just nu eftersom det är nio timmars tidsskillnad mellan LA och Sverige och man brukar säga att själen tar lite längre tid att förflytta sig, den har liksom inte riktigt kommit hit ännu.

Jag har  redan packat upp alla väskorna och betalat räkningar. Har lärt mig att det är lika bra att göra det på en gång istället för att dra ut på det. Det tar energi att tänka på allt att man skall göra istället för att bara göra det.

Räkna ner från fem

Det finns en regel som heter “femsekundersregeln” som jag använder. Det handlar om att räkna ner från fem till noll och sedan göra det man tänker att man skall göra, och den funkar. Ofta när man får en tanke och sedan tänker för länge så kommer alla ursäkter, rädslor och osäkerhet upp varför man inte skall göra det. Använder man sig av “femsekundersregeln” så hinner inte de tankarna komma. Man hjälper sig själv att göra det man faktiskt vill göra. Man kan använda den i allt från att packa upp en väska, börja träna, betala räkningar, ringa ett samtal etc.

Kolla på vad du skjuter upp för någonting i ditt liv. Något du vet du vill ändra på, något som ligger och gnager. Sedan bestämmer du dig för att förändra det. Vi kan inte tänka oss till förändring utan vi behöver agera oss till förändring. När vi gör annorlunda så växer vår tro till oss själva. Det är som vi visar för oss själva att vi faktiskt kan. Vi mår också väldigt bra när vi inte skjuter upp saker. När vi räknar 5,4,3,2,1 så väcker vi den främre delen av hjärnan, den nya delen, vi får energi att starta. Ofta är det starten som är svårast för när vi väl har börjat så är vi på gång. Om du vill börja träna så är det många gånger att ta dig till gymmet som är det svåraste. När du väl är där är det enklare. Eller vad  det än är du vill börja göra annorlunda. Du har säkert märkt att det kanske tog 1o timmar att tänka på det men bara 1 timme att utföra det. Så åter igen är det våra luriga tankekonstruktioner som ” lurar” oss att inte förändra våra vanor. Hjärnan är faktiskt designad för att stoppa oss ifrån förändring eftersom  när vi skall ändra något så kliver vi ut på okänd mark och hjärnan uppgift är att skydda oss ifrån det okända. Om vi då börja tänka är det kört det är därför “fem sekundersregeln” är så bra för den får oss att inte tänka utan att bara göra det. Hon som kom på den här metoden heter Mel Robbins och var själv fast i ett väldigt självdestruktivt mönster. Vill du lära dig mer om metoden så kolla in henne  på Youtube.

Om jag hade suttit och tänkt på hur trött och snurrig jag är idag så hade ingenting hänt. Utan jag hade bara tänkt att det är för kallt och mörkt i Sverige just nu och på att jag saknar Ritchie. Men i stället har jag nu tvättat och  handlat och fyllt kylskåpet med mat. Jag har också hållit mig vaken så att jag förhoppningsvis kan sova i natt och jag är redo för en ny  kreativ dag i morgon. Men nu har jag gjort klart för idag, nu är det dags för att bara vara och att mysa. Nu skall jag krypa upp i soffan och kolla på film med Mira och njuta av närvaron av min härliga tonårsdotter.

Kramar

 

 

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette