Gör det inte så krångligt

Av Annette Forslund

Krångla inte till det

Det behöver inte vara svårt att byta jobb eller att starta eget företag. Det enda som gör det så svårt är att vi tror att vi måste kunna allt innan vi ens börjat. Om du tittar bakåt i ditt liv så ser du att det nästan aldrig blev det du oroade dig för. Konsten är att ta ett steg i taget och ställa dig frågan – Vad är mitt nästa steg ? Du frågar inte, vad är mina 100 nästa steg ? När du gått ett steg så har du kommit till en plats där du ser mer än vad du gjorde innan du började gå. För varje steg vi går så får vi en större medvetenhet, vi ser och förstår mer och kan ta nya steg när vi ser mer av hela bilden.

Det är som du är ute och går på en stig. Eftersom stigen inte är rak så kan du inte se vad du har framför dig 100 meter. Du kan därför inte planera hur du skall gå förrän du kommit fram och ser hur det ser ut från den platsen. Ibland väljer vi en stig och börjar gå och efter ett tag märker vi  att det är en stig som leder oss rak in i lejongapet. Det hade vi inte vetat om vi inte hade börjat gått. Om vi förstår att det inte finns någon fel stig utan att alla stigar leder oss hem till vår eget sanna jag. Ibland behöver vi gå vilse för att att känna skillnaden och veta hur det känns när vi är på väg hem. Allt du ha varit med om i dit liv har ökat din medvetenhet om vilka stigar du tycker om att gå på.

Du behöver ta ett steg

Grejen är att du måste börja gå.
Du kan inte stå kvar vid starten och försöka tänka ut hur det kommer att bli. Jag tror på rörelsen. Vi är energivarelser. Livet är tänkt att det skall röra sig. Titta på naturen, det är inget som är statiskt i den, du är en dal av naturen och skapelsen, det är lika naturligt för dig att röra på dig, både mentalt, känslomässigt, själsligt och fysiskt. Det är vårt intellekt, våra tankar om det som kan hända eller inte kommer att  hända som gör att vi stagnerar, vår rädsla för en framtid som vi hittat på i våra egna huvuden, eftersom egentligen har vi ingen aning.

Vi projicerar ofta vår historia in i framtiden.

Men framtiden är ny, vi vet ingenting om den. Släpp taget om ditt förflutna och ge framtiden en chans. eftersom allt är så paradoxalt så finns det egentligen heller ingen framtid utan det finns bara ett nu och det är från nuet allting nytt skapas.

Det som gör det lite roligt är att vi låtsas att vi vet. När man startar ett företag så är det bra om man gör en budget men det är ingen sanning, det är en fantasi. en gissning, en önskan. Man beräknar hur mycket kostnader man har och hur mycket intäkter, hur mycket pangar man beräknar att man får in i företaget. Men som alla vet, så kan det förändras. Allt kan förändras över en natt.

De som kommer att klara sig bäst är de människor och företag som inte håller kvar i sargen när det sker förändringar utan de som följer med i förändringarna och ser möjligheterna. Det kommer att bli svårare och svårare för stora företag att hänga med. De är som Titanic som inte hinner styra undan för isberget utan kör rakt in i det. Sitter du istället i en liten båt så kan du lätt svänga och anpassa dig och ditt företag till nya tider.

Självklart är det bra att ha en överblick, en plan på hur det skall se ut. En önskan om hur du vill att det skall se ut. Men det är också viktigt att kunna släppa den planen och önskan om du ser att livet vill visa dig något annat.

Din egen väg

Som när man gifter sig, man står där och lovar att man skall älska varandra i nöd och lust, sedan tio år senare märker man att det inte blev så. Även om intentionen finns där så händer det saker på vägen som gör att det förändrar sig. En del är då kvar i en död relation eftersom de känner sig misslyckade om de skiljer sig. Enligt mitt synsätt är det ett större misslyckande att inte våga lita på sin egen inre röst och gå den väg som den viskar.

Det är sinnet, tankarna, egot eller vad man nu kallar det som ställer till problemen eftersom det är bara på den platsen det finns rätt och fel. Vi verkar ha en inbygd grej att inte vilja vara fel så därför gör vi nästan vad som helst att vara rätt. Tänk om du kunde byta ut dina rätt och fel till – 100 % kärleksfulla tankar om och till dig själv.

Då provar du en väg att gå och om det känns väldigt taggigt och strävt och elakt att gå den vägen så byter du väg och börja gå en väg som känns mumsig, varm och len.

Desto mer kontakt vi får med vår inre röst, vår kompass, vårt hjärta , vår lust så börjar vi gå. Om vi inte går utan sitter fast och försöker klura ut rätt väg, då får vi vänta länge. Låt livet vara ett äventyr en resa för utforskande, gör det inte så allvarligt och krångla inte till det.

Önskar dig allt gott i livet

 

Nästa föreläsning
Tydlig Framgångsrik och Fri –  6 december kl 18.00 i Stockholm

Vill du skapa en ny framtid där tillit och glädje råder?
Kom och var med i min nya webbkurs- skapa en ny verklighet

 “Kursen ger mig oerhört mycket stöd, jag ser nu om alla avsnitt. Jag har läst de rekommenderade böckerna. Jag mediterar. Yinyogan gör jag ett par ggr/v. Jag praktiserar 17 sekunders regeln och 5 sekunders regeln, men med viss eftertänksamhet för att vara uppmärksam på om det är det gamla egot som vill svara ja eller hjärtats röst. Det har bl a lett till att jag har börjat rida, gått en kurs i kreativt skrivande, ska gå en skulpturkurs mm. Jag är mycket mer närvarande och ser ofta igenom känslor och tankar som kommer ur egot. En euforisk upplevelse när det händer! “

Klara Török Möller

.läs mer här

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette