Ge upp motståndet

Av Annette Forslund

När rötterna växer

Ofta tror vi att det är känslorna som gör ont men det är motståndet till dem som skapar det dåliga måendet. Bara för att vi blir mer medvetna så är vi inte lyckliga hela tiden. Vi är fortfarande människor och människor är glada ibland och ledsna ibland, vi kan till och med känna oss deprimerade. Desto mer vi kan acceptera att det är så ju mer kan vi tycka att det är ok att vara låg utan att tro att det är något som behöver åtgärdas. Tänker att det är som ett träd som skall slå rot. Först behöver det rota sig, rötterna behöver växa ner djupt i marken för att trädet skall kunna växa högt och breda ut sina långa grenar. När vi är trötta och låga så växer rötterna, vi behöver vara mer stilla och gå inåt. Medan när grenarna växer är vi ovan jord, vi är mer sociala, söker gemenskap och vill hålla varandra i händerna och tralla. Men precis som trädet kan vi inte hela tiden växa uppåt, vi behöver också växa neråt för att rötterna skall hålla i trädet så att de inte blåser omkull.

Lagrad energi som lämnar dig

Jag vet inte hur det är med dig. Men jag gillar när grenarna växer, tycker det är roligare än när rötterna växer. Men ju mer jag förstår att båda behöver växa kan jag mer gilla läget när rötterna växer, Jag förstår att det är en nödvändighet och jag dömer mig inte för att jag känner mig trött och oinspirerad. jag vet att det inte är något fel på mig utan jag förstår att det är en naturlig process i livet. Förr så trodde jag att ju mer medveten jag blev desto mer skulle stunderna av det så kallade dåliga känslorna minska. Vad jag har upptäckt att de finns där ibland men att jag får lättare och lättare att acceptera dem. Jag gör dem inte viktiga och inget jag behöver analysera. Ju mer jag bara tillåter dem, känner energin i kroppen desto fortare ger de sig av. Jag måste ändå villigt erkänna att det är skönare att ha den där goa känslan av liv, inspiration och tacksamhet i sinnet än känslan av trötthet och likgiltighet. Men efter några gråa dagar eller veckor av moln så kommer äntligen solen och jag njuter av att jag kan känna livet i varje liten cell. Jag tror vi har lagrad energi i våra kroppar av återhållna känslor, när vi bara låter de får flöda utan motstånd lämnar de kroppen och ger inte längre upphov till våra återkommande tankar om att vi inte är tillräckliga.

17798963_10209610803572288_5454124817475367569_n

Lyxen i att bara vara

Min visshet om att absolut ingenting är viktigare i livet än att känna sig själv, sitt varande har också fördjupats. Det spelar ingen roll hur mycket pengar jag har, var jag bor, vem jag är tillsammans med om jag inte kan uppleva och känna tacksamhet och glädjen i det. De känslorna börjar alltid på insidan som 100 procent av alla andra känslor. Vi upplever livet inifrån och ut. Och då kan det inte finnas något som är viktigare att ta hand om vår insida. Hur tar du hand om din insida ? Hur ofta ger du själv tid till reflektion, goda samtal, yoga, meditation, promenera i naturen, lyxen att bara vara och låta tankarna som går på repeat stilla sig? Hur ofta  lyssnar på din inre visdom som bara längtar efter att få ta dig i handen och leda dig på din unika livsväg? När vi  låter våra rötter få tid att växa ned i myllan, att riktigt få rota sig så att vi  står stadigt när grenarna skall växa ut i sin prakt och visa världen sin skönhet. Då blåser vi inte omkull, inte ens om det blir storm. Vi står kvar och vågar visa vilka vi är. Gudomliga varelser som inte har kommit hit för att bli omtyckta utan för att vakna.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette