Ge dig tid att bara vara

Av Annette Forslund

När kretiviteten blir inbjuden

I går åkte jag till  Hermosa Beach här i LA och bara va.  Jag hade inga planer, kände bara att jag ville till havet och sedan fick livet visa vad jag skulle göra där. Jag hade filmkameran med mig så om lusten föll på så tänkte jag att jag skulle filma. Och om jag filmade, flera filmer. Der var ett sådant vackert ljus och en väldigt härlig energi på den stranden. Så jag spelade in flera meditationsfilmer, jättekul !

När du bara är

När vi tillåter oss att bara vara så ger vi  plats för kreativiteten, för vårt skapande att komma till oss. Många som jag coachar saknar den delen av sitt liv och det kan jag verkligen förstå. Jobbar man heltid och har en familj så finns det inte så mycket tid över att bara va. Det är så synd för den tiden är otroligt viktig. Det är då hela systemet får tid att varva ner och man låter nya tankar och känslor ta plats. Många vet heller inte vad de verkligen tycker om att göra, vad deras passion är. Det är också synd för det är vår födslorätt att få göra något som får vår själ att kvittra. Livet skall inte vara en kamp, det är inte meningen att vi bara skall få det att gå runt och vänta till sedan.

Nästa gång du får en möjlighet att bara vara, när du får tid till bara dig. Lyssna till vad du vill, gör ingenting, åk till skogen, till vatten, åk till himmlen. Åk till en plats där själen känner igen sig.  Börja gå långsamt, sätt dig ner och blunda och lägg handen på hjärtat och säg- jag är här och jag vill lyssna. Rulla ut din yogamatta, tänd ett ljus och andas. Träffa en nära vän och ha samtal som stärker dina drömmar, skratta tillsammans åt era misstag och tokigheter. Se dig själv i spegeln och stryk dig över kinden, se dig själv i ögonen och säg:

Tack för alla strider du har genomgått, alla tårar du har gråtit och alla sömnlösa nätter du haft. Du är en kämpe, en krigare och har ett hjärta med så mycket kärlek.  Nu är det kampen slut min vän, nu är det dags att ta  själen i handen och börja skapa det liv du så väl förtjänar fullt med både glädje och kreativitet.

Följ med till Kreta

Den 7 juli åker jag och Tatjana till Kreta och håller ett retreat där syftet är att du skall komma hem påfylld  i varje liten cell i kroppen. Vi börjar dagarna med stärkande yoga med utsikt över havet och fortsätter med inspirerande samtal, ljuvliga meditationer och långa promenader efter stranden.

Vill du åka med så är du varmt välkommen, det finns fortfarande några platser kvar.
Läs mer här

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette