Från en box till en annan

Av Annette Forslund

Under mina 16 år i personlig “utvecklingssvängen” har jag stött på många förklaringsmodeller på vad som skall göra mig lycklig, fri och harmonisk. Jag har provat många och flera har hjälpt mig i rätt riktning. Det jag ser mer och mer är att många vill göra sin metod mer rätt än andras. Det är bättre med kundaliniyoga än med bikramyoga. Det är bättre med meditationer med mantran än utan. Det är bättre med att lösa upp energin i traumat än att prata om det. Det  är bättre att dricka gröna juicer på morgonen än gröt.  Många människor är stressade idag och börjar söka något annat för att komma ifrån stressen och det liv de lever. Bara för att hitta ett annat regelverk att följa. Om man läser vad  de upplysta mästarna skriver så skriver det alla samma sak.

Det spelar ingen roll vilken väg du tar, den visdom du söker kan du bara hitta i djupet av din egen själ.

Jag vill inte vara i någon box, jag vill vara fri. Fri att göra det som får mig att bli och vara mitt bästa jag. Jag vill yoga, jag vill skratta högt och länge, jag vill dansa på borden, meditera i tystnad, dricka vin och jobba med vad jag vill.  Jag vill inte följa något koncept alls. Jag övar varje dag att lyssna till min själ, min sanning och lyssna inåt. Vill jag yoga gör jag det, inte för att jag måste utan för att jag blir glad när jag gör det. Ibland sover jag  tolv timmar och ibland fem. Jag lyssnar till min kropp och vad  den vill. Jag har många tankar men jag tar inte mitt tänkande på allvar längre. Jag vet att mitt tänkande är bara egots röst som babblar om att jag behöver skydda mig från det ena och det andra. Egots röst talar sällan om för mig att allt redan finns i överflöd, den säger  att jag behöver kämpa för att få det jag vill ha. Själens röst låter helt annorlunda den vet att allt redan finns för mig. Det enda jag behöver göra är att lyssna och veta med 100 procent säkerhet att jag alltid är omhändertagen – utan undantag.

pippi520-jpg-1

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette