Framgångsrik utan stress

Av Annette Forslund

Hur du når framgång och välmående på samma gång.

Ibland så ser jag människor som är väldigt framgångsrika i det yttre men väldigt stressade i det inre. Jag har också mött lugna, trygga människor som inte alls verka bry sig om det yttre formen. Ända sedan jag startade mitt företag för 14 år sedan så har jag funderat på varför man inte kan ha båda.

Jag hittade den magiska nyckeln när jag vaknade upp till förståelsen att det inte är den yttre omständigheten som påverkar hur jag mår utan det är mina tankar om den. Jag förstod att det inte är världen där ute, min historia eller andra människor som skapar mina känslor utan det är mina tankar som resulterar i hur jag känner mig från stund till stund. Den insikten gjorde att jag inte längre behöver försöka  förändra yttervärlden utan fokuset går nu istället till mig och vad jag vill skapa. Sedan hur världen tar emot mitt verk kan jag inte ta ansvar för eftersom de tänker vad de tänker ifrån sin verklighet. Jag kunde helt enkelt sluta upp med att försöka kontrollera andra människor.

inte ens gud kan köra en parkerad bil

Många framgångsrika människor lever efter ett gammalt paradigm. De tror att de är vad de gör som räknas. De tror att de blir lyckligare när de har skapat de resultat de har satt som mål. Så har jag också gjort, jagat efter något där utanför mig själv. När jag förstod att det inte fanns något därute som jag behövde uppnå för att bli lycklig så förstod jag inte riktigt hur jag skulle förhålla mig till mål och yttre framgång.  Varje gång jag började skapa något kände jag hur min gamla tankar om att jag behövde nå ett bra resultat satte fart. Det gjorde att jag slutade att sätta mål eftersom jag inte gillade de tankarna. Nu när jag kan se att 1. tankarna inte är sanna, 2 jag behöver inte nå något resultat eftersom resultatet påverkar inte mitt välmående. Kan jag sätta mål bara för att de är kul ! Det är roligt att skapa något nytt, det är roligt att hitta på nya saker. Det är inte resultatet som räknas, det som räknas är att jag handlar eftersom” inte ens gud kan köra en parkerad bil” .

När jag skapar ifrån den platsen i mig själv ger jag mig också tillåtelse att inte alltid veta vad jag skall göra. Varje gång vi tror att vi vet hur framtiden skall bli så skapar vi oro om vi tänker oroliga tankar och lycka om vi tänker lyckliga tankar. Då borde lösningen vara att tänka lyckliga tankar, eller hur ? Men… om vi börjar fokusera för mycket på tankarna så glömmer vi nuet. Och det är i nuet lugnet och din inre frid finns att hitta. Det är också i nuet vi får tillgång till nya kreativa tankar, de som inte går omvägen runt ett tankefilter och skall kategorisera om det vi tänker är bra eller dåligt eller rätt eller fel.

boy-405002_1280

Lita på magkänslan

Om du tittar tillbaka på händelser i livet så kan du säkert hitta tillfällen när du bara visste vad du skulle göra. Det var inget du tänkte ut utan det var en djupare visdom. Du kan säkert också se att mycket du har tänkt och oroat dig för har inte inträffat. Så tänk om du skulle börja lita på din magkänsla, ditt eget vetande istället för att lyssna till olika experter eller försöka tänka ut vad som vad som är rätt nästa steg för dig.

I det utrymme som uppstår när vi inte vet skapas nya former som vi inte själva kunde tänka ut.

Om vi inte behöver ägna vår tid att tänka och tro något om framtiden kan vi istället ägna tiden åt att verkligen uppskatta livet just nu när det pågår och ta ett steg i taget på på vår egen unika livsväg. Börja lägga märke till  varje gång du säger att du inte vet men du tror. Stanna där och bestäm dig för att inte tro något. Se om du kan vila i att inte veta. I det utrymme som uppstår när vi inte vet skapas nya former som vi inte själva kunde tänka ut. Fånga dig själv när du försöker räkna ut hur det skall bli, hur du kommer att känna och göra i framtiden. Tala om för dig då att du faktiskt inte vet. Och skall du tro något som tillåt dig bara att tro på tankar som gör att det känns bra. Desto mer du börjar lyssna och lita på din egen inre röst, din sanning  och ju mer du kliver ur vägen och öppnar dig för att inte tro utan ha tillit att allt blir bra då blir det det – jag lovar!

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette