Välj ditt liv genom att släppa det du håller fast vid.

Av Annette Forslund

Sommaren som ingen glömmer

Vilken sommar vi har haft. Många tycker den har varit för varm men inte jag. Jag har njutit loss. Visst har jag haft svårt att sova vissa nätter men vad gör det, värmen gör mig snäll och avslappnad. Inte särskild produktiv men med vetskapen om att hösten snart är här har jag kunnat slappna av och veta att allt har sin tid.  Tänk om vi på riktigt skulle förstå att allt har sin tid vilken skillnad det skulle bli i våra liv. Då skulle stress och prestation försvinna och ersättas av avslappning och glädje. För när vi kan vila i det som är utan att vilja ha det på ett annat sätt så kommer också acceptansen för vår nuvarande situation. Och när vi accepterar så har vi inget motstånd till det som är och det är motståndet som skapar stress.

Jag kan verkligen se det i min egen process nu när jag har sålt min lägenhet. Flytten går den 13 september och i skrivandet stund vet jag inte vart. När jag accepterar det och vilar i att jag kommer att veta när jag vet så känns allt bra men när jag börjar stressa upp mig och låter tankarna invadera mitt sinne som säger att jag måste hitta något nu och att jag är oansvarig som inte vet ännu mår jag mindre bra.

Jag bor jättefint vid vattnet och har badat nästan varje dag.  Jag har inte sålt för att jag inte trivs utan för jag vill bjuda in ett annat sätt att leva mitt liv. Jag kommer att flytta till något mindre för att få pengar över att resa och skapa ett liv som består av ett mer flexibelt sätt att leva. Normen är ju fortfarande att man har ett jobb som man går till varje dag och sedan har semester 5 veckor per år. Jag vill inte leva så och har heller inte gjort det på många år men nu när jag har sålt lägenheten blir valfriheten ännu större. Jag kommer att minimera mina kostnader så jag har mer pengar över till upplevelser istället för att grejer. Den här processen har inte varit lätt och ibland när jag suttit vid vattnet på min uteplats har jag fått panik över att jag sålt. Men jag vet att det är så när det gäller förändringar. Jag kommer ihåg när jag skilde mig för 14 år sedan, hur mitt sinne ena dagen sa att jag skulle gå medan den andra dagen sa att jag skulle stanna. Förändring funkar så. Det är egot som vill ha trygghet, som vill behålla det den har medan själen viskar att det är dags att släppa taget och kliva in i det okända.

Livet handlar om utveckling, livet vill att vi skall ta nya steg och upptäcka nytt, det är vad evolutionen handlar om. Det är egentligen emot vår natur att hålla fast vid gammalt, allt förändras hela tiden. Precis som vädret, det handlar om att njuta av det vi har och sedan släppa för att gå vidare när det är dags.

Vill du höra mer kom och lyssna till mig den 12 september kl 18.30 då jag berättar mer hur vi kan förhålla oss till livet och skapa det liv vi vill ha. Det är dags nu, kom och låt dig inspireras !

Föreläsning – Agera, Attrahera och Ta emot

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette