Välj ditt liv genom att släppa det du håller fast vid.

Av Annette Forslund

Sommaren som ingen glömmer

Vilken sommar vi har haft. Många tycker den har varit för varm men inte jag. Jag har njutit loss. Visst har jag haft svårt att sova vissa nätter men vad gör det, värmen gör mig snäll och avslappnad. Inte särskild produktiv men med vetskapen om att hösten snart är här har jag kunnat slappna av och veta att allt har sin tid.  Tänk om vi på riktigt skulle förstå att allt har sin tid vilken skillnad det skulle bli i våra liv. Då skulle stress och prestation försvinna och ersättas av avslappning och glädje. För när vi kan vila i det som är utan att vilja ha det på ett annat sätt så kommer också acceptansen för vår nuvarande situation. Och när vi accepterar så har vi inget motstånd till det som är och det är motståndet som skapar stress.

Jag kan verkligen se det i min egen process nu när jag har sålt min lägenhet. Flytten går den 13 september och i skrivandet stund vet jag inte vart. När jag accepterar det och vilar i att jag kommer att veta när jag vet så känns allt bra men när jag börjar stressa upp mig och låter tankarna invadera mitt sinne som säger att jag måste hitta något nu och att jag är oansvarig som inte vet ännu mår jag mindre bra.

Jag bor jättefint vid vattnet och har badat nästan varje dag.  Jag har inte sålt för att jag inte trivs utan för jag vill bjuda in ett annat sätt att leva mitt liv. Jag kommer att flytta till något mindre för att få pengar över att resa och skapa ett liv som består av ett mer flexibelt sätt att leva. Normen är ju fortfarande att man har ett jobb som man går till varje dag och sedan har semester 5 veckor per år. Jag vill inte leva så och har heller inte gjort det på många år men nu när jag har sålt lägenheten blir valfriheten ännu större. Jag kommer att minimera mina kostnader så jag har mer pengar över till upplevelser istället för att grejer. Den här processen har inte varit lätt och ibland när jag suttit vid vattnet på min uteplats har jag fått panik över att jag sålt. Men jag vet att det är så när det gäller förändringar. Jag kommer ihåg när jag skilde mig för 14 år sedan, hur mitt sinne ena dagen sa att jag skulle gå medan den andra dagen sa att jag skulle stanna. Förändring funkar så. Det är egot som vill ha trygghet, som vill behålla det den har medan själen viskar att det är dags att släppa taget och kliva in i det okända.

Livet handlar om utveckling, livet vill att vi skall ta nya steg och upptäcka nytt, det är vad evolutionen handlar om. Det är egentligen emot vår natur att hålla fast vid gammalt, allt förändras hela tiden. Precis som vädret, det handlar om att njuta av det vi har och sedan släppa för att gå vidare när det är dags.

Vill du höra mer kom och lyssna till mig den 12 september kl 18.30 då jag berättar mer hur vi kan förhålla oss till livet och skapa det liv vi vill ha. Det är dags nu, kom och låt dig inspireras !

Föreläsning – Agera, Attrahera och Ta emot

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette