Ett steg i taget

Av Annette Forslund

 Väck din visdom

Idag började coachutbildningen för ett nytt gäng härliga kvinnor. Jag har ett superkul jobb. Det känns inte som ett  jobb ens, det känns mer som en ynnest att jag får dela med mig av mig och lyssna till kloka visa människor. Transformativ coaching handlar om att väcka upp en visdom som vi alla bär på.

När vi kommer ihåg vilka vi är så gör vi det vi vill.

Lätt som en plätt, eller? På ett sätt är det faktiskt väldigt enkelt men vi har gjort det så komplicerat. Vårt ego gör det svårt. Vårt ego tror inte att de har något värde om det bara är enkelt. Kolla på Dali Lama, han sitter och småler för det mesta och plirar med ögonen. Det gör han för han vet vem han är. Han vet att han är en del av en större livskraft som han litar på till 100 %. Jag tror att det är så, för vad vet jag  vad Dali Lama tror 🙂  Om jag istället  utgår ifrån mig själv när jag känner mig så där vis, då har jag  100 % tillit till att allt blir alltid som det redan är uttänkt. Då stångas jag inte med mina egna tankar om jag skall göra si eller så eller är orolig för nåt. Jag gör bara mina grejer och det räcker.

Ett steg i taget

Jag tar ett steg i taget och funderar inte på vilket steg jag skall ta om en vecka. Jag är i flödet, jag är i nuet och jag är nöjd, tacksam och lugn. Det är en väldigt skön känsla. Det som tar mig bort från den känslan är när jag börjar tänka på att jag behöver ha kontroll på framtiden eller kontroll på hur andra människor skall vara. Då har jag lämnat mitt naturliga tillstånd och tror att jag måste sitta vid kontrollpanelen. Det vi alla behöver lära oss är att lämna över kontrollspakarna till högre instans. När jag slutar att blanda mig i det jag inte har något med att göra och istället fokuserar på mitt inre välmående, att följa det som är sant för mig. Inte det som är rätt utan det som är sant då samverkar jag med livskraften och då behöver jag inte ha kontroll då släpper jag spakarna och surfar med.

Det är kul, spännande och nytt att surfa, gör det du med 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette