En stilla morgon

Av Annette Forslund

Goda intentioner

Klockan är bara 6.30 och jag har redan mediterat och gjort några lugna yogaövningar. Jag älskar att vara uppe innan alla andra har vaknat. Det är ett stilla lugn, sjön ligger spegelblank, jag hör måsarna och mitt eget hjärta. Det har varit en hektisk helg. Min älskade kom från Los Angeles i onsdags sedan har vi hunnit med att fira min dotters 16 åriga födelsedag tillsammans med the “big happy family”, varit på en tantrafestival och överraskat Ritchie med en 40 -årsfest.

Mitt hjärta är överfullt av tacksamhet för Ritchie och de nära vänner jag har runt mig. Det är människor som vill väl och är intresserade av sig själva och sitt eget växande. Der känns och det märks. När vi skulle fira Mira så var det hennes önskan om att jag och hennes pappa skulle fira den tillsammans med våra nya partner. Det är första gången sedan vi skilde oss. Alla var lite trevande i början med mot slutet var det en skön avslappnad stämning. Det som var så fint att se att alla verkligen försökte och bjöd på sig själva. Jag skrattade åt mig själv efteråt när jag såg hur jag försökte inleda en konversation med men exmans nya flickvän om hur jag jobbat som sjuksköterska eftersom hon var opsjuksköterska. Det blev inte så bra, jag liksom fumlade runt,men var gör det, jag försökte och det gjorde vi alla. Vi hade goda intentioner.

Tantrafestival

Ritchie och jag hade också goda intentioner när vi anmälde oss till tantrafestivalen som var i helgen fast det inte blev riktigt som vi hade tänkt. Det blev lite för mycket intryck för honom och det kan jag verkligen förstå. Det är som att kliva in i en ny värld och har man aldrig varit där innan kan det verka skrämmande. Det är skrämmande med människor som uttrycker sina känslor utan tabun, vi är inte vana med  det i vårt samhälle. Det var första gången de skapade en tantrafestival i  Stockholm och jag hoppas de kommer ändra lite på den till nästa år. Vad jag tror att de behöver är att skilja på de som är vana tantrautövare och de som aldrig har upplevt det innan. Tantra handlar om att känna den energi vi alla har naturligt inom oss, vår gudomliga natur och kunna dela den med andra människor. Många blandar ihop tantra med sex och tror det är en speciell metod och coola ställningar. Det är som vanligt med oss människor. Vi försöker alltid krångla till allt som egentligen är helt naturligt. Vi har krånglat till vår sexualitet också och förstört den genom porren.  Det verkar som det mest naturliga har blivit så avlägset för oss och det är därför vi behöver komma upp med olika koncept och metoder istället för att bara följa vårt hjärta och låta det leda oss. Hjärtat vet det inte huvudet vet.

När vi sedan kom hem på lördag kl 18.30 så vad det 20 personer här hemma som överraskade Ritchie med -happy birthday to  you. Jag kunde äntligen slappna av efter att ha stoppat honom att åka hem tidigare och han förstod varför jag hade agerat så konstigt under hela eftermiddagen när jag typ tvingade honom att vara kvar. Fy vad jobbigt det är att kontrollera en annan människa. Han blev otroligt glad och uppskattade verkligen överraskningen. Jag kunde släppa min logistik med alla hemliga matinköp och kommunikation med vänner som var här och hjälpte mig laga mat etc. Vi hade en underbar kväll med fantastisk god mat och vin, sång, gitarrspelande och mycket kärlek.

Vår sanna essens

Så här sitter jag nu i min stillhet och smälter alla intryck. Slutsatsen jag kommer fram till är att  ju mer naturliga och oss själva vi är desto mer kontakt har vi med vår sannan essens som är kärlek. Utifrån den essensen så skapar vi det vi tycker om att göra oavsett om det är mat, musik, underbara möten med människor eller sex. Allt kommer ifrån samma källa. Sedan har vi krånglat till det med vårt intellekt och skapat alla dessa rätt och fel och alla kurser och kurslärare som skall berätta hur man gör. Ta bort “huret” och kliv in i din kropp och i ditt hjärta där hittar du alla dina svar. Inte mina svar men dina.

Njut av solen och värmen .

Annette

Den 15 och 16 juni har jag ett miniyogaretraet i Nacka då jag kommer ge dig några timmar med  dig själv genom yoga, meditation och inspirationsföreläsning.  Det finns några platser kvar.

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette