En ny insikt

Av Annette Forslund

 Transformativ coaching i praktiken

Jag får frågan ganska ofta vad Transformativ coaching är för något, hur den funkar. Jag brukar inte svara lika varje gång eftersom det beror på vad som kommer upp i mitt huvud 🙂 Så är det när jag skriver också, det liksom bara kommer något ut tangenterna, det är därför jag tycker det är så roligt att skriva. Jag tycker inte att det är roligt att skriva faktatexter eftersom då upprepar jag bara vad någon annan har sagt. Det känns inte levande utan det känns tråkigt. Det är inte så att jag inte gillar fakta, många gånger tycker jag att det är intressant,men det är skillnad att läsa det någon annan har skrivit än att skriva det själv.

Själen är inte rädd

Transformativ coaching handlar om att ge klienten ett annat synsätt om hur livet fungerar. Om jag är rädd för något och vill komma över min rädsla så behöver jag förstå att rädslan kan bara finnas där så länge jag tror på vad tankarna säger om den. Alla som är rädd för att prata inför folk vet ju att det inte är farligt egentligen, men känslan säger något helt annat. Om du skulle förstå det på riktigt, i djupet av din själ så skulle du inte vara rädd längre. För själen är inte rädd det är personan, egot som är rädd. Rädda tankar hör i hop med att informationen kommer ifrån fel hårddsik. Coachingen handlar om att visa klienten att han/ hon kan  få information ifrån en annan plats. För om mina tankar berättar för mig att det är farligt att tala inför folk så behöver tankarna säga något annat för att det inte skall vara otäckt. Även om jag  fortfarande hör mina egna tankar som säger att det är farligt men inte tror på dem längre så ger de mig inte heller samma upplevelse.

Många gånger inom psykologin så försöker man förändra ett beteende på samma plats där de har uppstått. Med Transformativ coaching så pekar man i en helt annan riktning. När vi börjar identifiera oss med  den vi egentligen är, en energi som är i en ständig förändring och som skapar våra upplevelser beroende på vi tänker, så behöver vi inte förändra den yttre upplevelsen utan vi inriktar oss först på det som händer inom oss.

Det är inte alltid lätt att förstå, inte för mig heller, helst när jag har investerat mycket energi och motstånd i något som jag inte gillar. Just nu till exempel så kan jag inte förstå att det här regniga vädret inte har något med min trötthet att göra. Samtidigt som jag fattar att skulle jag bara släppa taget om att jag vill ha sol och värme och till hundra procent skulle omfamna allt väder så skulle det inte påverka mig. Men.. vet du, jag tror jag inte jag vill 🙂 Jag tror jag behöver ha en anledning till att jag vill bo i ett annat klimat. Och skulle jag släppa min tro så så kanske jag bara skulle sitta i min lägenhet och vara helt nöjd- och det vill jag inte. Jag är rädd att jag tappar min drivkraft. Wow, vilken spännande insikt, den skall få ligga och marinera så ser jag vad som kommer ur den. Så är det många gånger när vi ser något nytt hos oss själva, vi öppnar en liten reva i det invanda tankemönstret och det är först då vi kan se något annat och få en helt ny upplevelse.

Kramar från mig

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette