En ny insikt varje dag i 365 dagar.

Av Annette Forslund

365 dagar av insikter

Idag är det den 1 januari 2018 och jag har bestämt att jag skall skriva ett kort blogginägg varje dag med start idag. Mycket för min egen skull, för att se om jag klarar det, om jag kan vara så uthållig och för att se vad det är jag skriver om. Vad är det jag egentligen är mest intresserad av? Vad är det jag brinner för? Är det kroppen, relationer, företagande, kärlek, upplysning, transformation eller hur våra tankar påverkar precis allt?  Och förhoppningsvis kan du som läser det här  får någon liten insikt då och då.

Både kroppen och sinnet snackar med oss

Idag fick jag en insikt när jag var ute och sprang med Ritchie på morgonen här i Los Angeles där jag varit i tre veckor. Jag var lite trött och tänkte springa två varv runt kvarteret men ändrade mig snabbt när han sa – Tänk på att det här är  den första dagen på det nya året, hur vill du börja den? Då skiftade mitt perspektiv helt. Istället för att känna min trötthet så kände jag istället min lust att visa mitt sinne att jag kan så mycket mera bara jag bestämmer mig. Det blev så tydligt hur viktigt det är att bestämma sig för något som är viktigt för en själv.

Jag kan se hur jag använder ” lyssna på kroppen” ibland som en ursäkt för att inte utmana mig själv. Samtidigt som jag vet att det ÄR viktigt att lyssna på kroppen. Men allt kan man använda som ursäkter för sig själv för att inte använda den kapacitet man faktiskt har. Och jag VET att vi kan så mycket mera än vad vårt sinne säger till oss. Vad gränsen går kan man bara själv tala om. För det finns ingen annan egentligen som kan säga vad dina och mina gränser går. Så slutklämmen på det här blogginlägget blir att bara du vet när du utmanar dig på ett sunt sätt. Jag kommer definitivt utmana mig mer det här året när det gäller min träning. Jag behöver sätta tydligare struktur när jag skall yoga, springa och träna annat. Jag är väldigt bra på att “go with the flow” ibland kanske för bra 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette