En grön juice och ett trasigt däck.

Av Annette Forslund

När det inte blir som man tänkt sig

I dag är det min födelsedag. Förr tyckte jag inte om att fylla år två dagar efter nyår eftersom alla är så trötta efter allt nyårsfirande så det kändes som jag blev bortglömd. Men nu för tiden så älskar jag att fylla år den andra januari. Det är en härlig  nystart på det nya året.

Den här dagen började med att jag fick en puss och en kaffe på sängen. Klev upp satte på mig mina träningskläder sedan var det dags för min nya vana, min springtur. Jag sprang ett varv mer än igår och hade massor av energi kvar. När jag kom tillbaka gjorde jag lite magträning och stretch för att sedan göra en grön juice av grönkål, spenat, gurka, äpple, ingefära, citron och lime. Hällde upp allt i en glasflaska och kände mig så nöjd med mig själv.

Precis när jag skulle ställa in den i kylskåpet så måste jag ha slagit till den för hela botten gick sönder och allt mitt gröna guld rann ut som en sörja på golvet. Min första tanke var, varför händer det här nu? Min andra var att jag visste att jag inte hade tid att göra en ny eftersom vi skulle åka till San Diego inom 50 min.

När jag stod där och torkade upp allt det gröna så visste jag att jag skulle lära mig att bara släppa taget. Även fast jag hade sett fram emot att med mig min gröna juice i bilen, även fast jag investerat både tid och pengar för att få det som jag ville ha det. Och ibland är det precis så, vi investerar så mycket tid och pengar på saker som ibland inte alls blir som vi trodde att det skulle bli. Ingen tänker på skilsmässa när de gifter sig eller på att de pengar man investerar i ett projekt skall försvinna. Men varför tänka på något som bara gör en irriterad eller ledsen. “Letting go” är en av de nio attityder de använder sig av i mindfulness och den principen fungerar alltid. Lite svårt för egot ibland bara som gärna vill hålla fast i såkallade misslyckanden.

Efter att ha torkat upp i röran, packat en liten väska så satte vi oss i bilen för åka till La Jolla där Ritchie hade bokat en födelsedagslunch på samma restaurang vi åt vår första lunch tillsammans för 15 månader sedan. Ett jättemysigt ställe precis vid havet.

Jack in the Box

Efter en timme pajjade däcket på bilen så nu sitter vi på – Jack in the box, typ Mc Donalds och väntar på att däckverkstaden skall laga däcket. Har redan väntat i två timmar.
Som sagt ibland blir det inte som man har tänt sig. Men tänk om allt i slutänden alltid bara blir bättre. Brukar säga att än har jag inte sett hela pusslet. Än har inte den här dagen slutat. Klockan är bara 1300, så än kan det sluta bättre det började.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette