Du vet väl att du duger.

Av Annette Forslund

Din egen sanning

Jag tror att det enda som kan göra oss lyckliga i längden är när vi är sanna mot oss själva. Inga pengar, inget förhållande, inga andra människor, ingenting gör oss lyckliga om vi inte följer vårt hjärta och vår själs längtan. Jag tror alla hör sin längtan men de flesta väljer att inte lyssna till den. Vi väljer att inte lyssna till den för att vi är rädda. Vi är rädda för vad andra skall tycka och för att bli ensamma och att dö. Och det förstår jag, för jag tror att i tidigare liv så har vi blivit halshuggna när vi följt vårt hjärta istället för vårt intellekt. Varför är vi annars så rädda? Vår rädsla har egentligen ingen logisk förklaring om vi synar den djupare.

Varför är det så farligt att bli dömd, att någon skall tycka vi är helt ute och cyklar om vi säger upp oss, skiljer oss eller bara står för andra värderingar än vad som är gängse i samhället ? Varför är vi rädda för andra människors åsikter om oss ? Det är åsikter, det är något de tycker om oss. De kommer inte att slå oss eller döda oss utan de är ord. Tänk att ett sårande ord kan göra så ont. När jag har synat det djupare har jag sett att när någon säger något till mig och jag tar åt mig så är det något som jag håller med om fast jag har förträngt det. Håller jag inte med om det så går  jag varken i försvar eller bli ledsen för jag vet att det inte stämmer.

Jag trodde tråkig var fel

Jag fick höra att jag  var tråkig här om dagen och märkte att jag blev ledsen. Då förstod jag att hade bestämt att det var “fel” att vara tråkig. Och jag vill inte vara fel, jag vill inte känna känslan att vara fel. Så istället för att argumentera för att jag faktiskt är rolig så gick jag omkring här hemma i en timme och sa att det är helt ok att vara tråkig, det är mysigt att vara tråkig, det är bra att vara tråkig. Jag inkluderade “tråksidan” i mig och började älska även den.  Allt som vi inte accepterar och älskar i oss själva triggar något i oss. När någon säger att – jag är för mycket, så triggas jag inte längre som jag gjorde tidigare, eftersom jag älskar att vara för mycket, det är ju underbart att vara mycket, det är ju också en del av mig.

Jag är hundra procent övertygad om att när vi accepterar och älskar alla delar i oss själva så har vi också kontakt med den vi  är bakom intellektet. Det är intellektet /tankarna om det ena och det andra som håller oss separerade från oss själva och andra. När vi är kontakt med vårt hjärta och själ så inkluderar vi människor och oss själva. Jag är också övertygad om att ju mer du älskar dig själv och den du är så kommer mycket av det du kämpar med på utsidan falla på plats. När du förstår att du är bra som du är, när du känner dig värdefull som människa, när du känner att du kan bidra, när du känner att du har tillit till livet, så kommer modet till dig och du börjar göra det du vill.

Du kommer också att inse att allt det du har varit med om har varit en inbjudan av din själ att bli ännu mera av den du egentligen är. Det är en inbjudan att släppa taget om dina trosföresatser om att du inte är tillräcklig. Allt du har varit med om vill hjälpa dig att bli ännu mera av dig. Du kommer också förstå att rädsla är en del av livet och att vi inte kan fly från den utan vi behöver möta den. Vi är här av en anledning och den anledningen är inte att gömma oss utan den är att stå upp för den vi är med all vår kraft, skönhet och kärlek som är vi är.

 

Nu har människor börjat gå min webbkurs – skapa en ny verklighet –  och vi har en härlig gemenskap i en hemlig grupp på facebook där vi stöttar och inspirerar varandra att bli mer av den vi är och våga göra mer av det vi vill.  Det skulle vara underbart om du också ville vara med.

 

All kärlek till dig

Annette

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette