Du kan så mycket mer än du tror

Av Annette Forslund

Tidslinje

Jag är med i en grupp på facebook som heter frihetsprenörer. En grupp för dom som är och vill bli egna företagare. En fin grupp där folk ställer olika frågor om allt möjligt och får svar av de andra som är med. Härom dagen var det en som frågar om hur man startar kurser, vad man tar betalt, hur man hittar lokal, hur man säljer och massor av andra frågor. Jag har ju haft olika kurser i tio år men jag har inte tänkt på att det är en kunskap som är helt naturlig för mig men som många inte kan.

Är du en person som vill starta eget bolag men inte vet hur och med vad ? Jag lovar att du sitter inne med kunskap som du inte ens är medveten och som som du kan ta betalt för. Oftast när något är väldigt lätt och naturligt för oss själva så förstår vi inte att det kan vara svårt för andra. Ett sätt att ta reda på vad du är bra på är att göra en tidslinje där du skriver du ner allt du gjort under din livstid. Låt det ta tid, gör det specifikt. Sedan tittar du på vad du skulle kunna lära ut.  Du kan också titta på de olika kurser du har gått och se vad du saknade, hur skulle du kunna göra den annorlunda? Ett annat sätt är att se vad du själv skulle vilja gå för kurs och sedan göra en variant av den. Är du bra på att organisera till exempel så kontakta någon som du vill organisera för och så delar ni på intäkterna. Det finns så många roliga koncept man kan komma på. Jag kommer på nya kurser varje dag så jag behöver göra tvärtom, inte starta nytt utan hålla mig till de jag redan har startat.

Driva företag är kul

Många som jag coachar tror det är så svårt att driva eget bolag, det är det inte. Det är inta så krångligt som några vill få oss att tro. Man behöver inte kunna allt i början, man behöver inte kunna bokföring. Du kan också ta hjälp av någon som kan berätta grunderna.  Det som är viktigast är  att hitta något som man verkligen tycker är roligt, något som man brinner för. Jag kan inte skilja på jobb och på fritid eftersom på min fritid så tittar jag på youtube om hur hjärnan fungerar, på Eckhard Tolle eller någon annan vis person bara för jag tycker det är så spännande.  Ibland vet inte folk vad  de tycker är spännande och kul. Det är för att påslaget av stress i kroppen är för stort. Då är det svårt att känna över huvudtaget. När det blir lugnare i kroppen börjar man känna vilka behov man har. Det kan jag känna om jag har haft en hektisk period. När allt börjar lugna ner sig så blir jag  både hungrigare, gladare och vill älska mer. Jag känner kroppen och inte knoppen 🙂

Nu skall jag rulla ihop yogamattan som alltid ligger utrullad för att dammsuga och torka golvet, plocka undan alla grejer som på något konstigt sätt sprider sig i lägenheten. Sedan skall jag äta middag med min söta ungar inne på söder och säga hej då till sonen som flyger till SydAmerika i veckan.

Vad vill du flyga ?

Kramar

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette