Du behöver inte blunda för monstret.

Av Annette Forslund

Sitter hemma och är lite sjuk så här på midsommar. Rätt skönt faktiskt att krypa in i sitt bo och inte göra nåt, bara sova, hosta och snyta sig. Funderar på vad som händer ute i världen nu när Storbritannien röstat för att gå ur EU. Börserna och valutor rasar och  människor blir otrygga och osäkra. Vad skulle hända med dig om dina pengar var halverade i sitt värde i morgon när du vaknar upp?

Är du en av dem som tror att pengar är lika med trygghet så är du nog inte ensam.  Det känns som jag kan slappna av mer om det står en viss summa på bankkontot fast jag vet att det inte har något med min trygghet att göra. Att egentlige är det bara en illusion. Många säger ” bara jag hade pengar så skulle jag inte oroa mig ” Tänk på alla som har massor av pengar,  jag tror de oroar sig alldeles extra mycket just nu.

Det finns alltid något vi kan oroa oss för, jobbet, relationen, vår gamla mamma, barnen,flytten,kärleken. Vi kommer att fortsätta oss att oroa oss för något så länge vi tror på att det är det yttre som måste förändras för att jag skall bli  lugn. Om vi istället ändrar fokus och förstår att vi alltid skapar vår verklighet från insidan genom våra tankar så kan vi sitta lite lugnare i båten.

Det är som om vår femåring vaknar mitt i natten och gråter för att han ser ett monster på väggen. Eftersom vi ser att det inte är något monster utan det bara är skuggan som gör att det ser ut som ett sådant kan vi trösta vår femåring och sedan när det blivit dag igen är monstret borta. Vi kan sitta där lugnt vid sängkanten utan att börja slåss mot monstret. Vi vet att det bara är en illusion. Om vi skulle se att våra tankar ibland skapar monster så skulle vi spara mycket tid och kraft genom att vänta till de blir ljust och de försvinner istället för att tro att vi måste kämpa mot dem.

Glad midsommer 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette