Du behöver inte blunda för monstret.

Av Annette Forslund

Sitter hemma och är lite sjuk så här på midsommar. Rätt skönt faktiskt att krypa in i sitt bo och inte göra nåt, bara sova, hosta och snyta sig. Funderar på vad som händer ute i världen nu när Storbritannien röstat för att gå ur EU. Börserna och valutor rasar och  människor blir otrygga och osäkra. Vad skulle hända med dig om dina pengar var halverade i sitt värde i morgon när du vaknar upp?

Är du en av dem som tror att pengar är lika med trygghet så är du nog inte ensam.  Det känns som jag kan slappna av mer om det står en viss summa på bankkontot fast jag vet att det inte har något med min trygghet att göra. Att egentlige är det bara en illusion. Många säger ” bara jag hade pengar så skulle jag inte oroa mig ” Tänk på alla som har massor av pengar,  jag tror de oroar sig alldeles extra mycket just nu.

Det finns alltid något vi kan oroa oss för, jobbet, relationen, vår gamla mamma, barnen,flytten,kärleken. Vi kommer att fortsätta oss att oroa oss för något så länge vi tror på att det är det yttre som måste förändras för att jag skall bli  lugn. Om vi istället ändrar fokus och förstår att vi alltid skapar vår verklighet från insidan genom våra tankar så kan vi sitta lite lugnare i båten.

Det är som om vår femåring vaknar mitt i natten och gråter för att han ser ett monster på väggen. Eftersom vi ser att det inte är något monster utan det bara är skuggan som gör att det ser ut som ett sådant kan vi trösta vår femåring och sedan när det blivit dag igen är monstret borta. Vi kan sitta där lugnt vid sängkanten utan att börja slåss mot monstret. Vi vet att det bara är en illusion. Om vi skulle se att våra tankar ibland skapar monster så skulle vi spara mycket tid och kraft genom att vänta till de blir ljust och de försvinner istället för att tro att vi måste kämpa mot dem.

Glad midsommer 🙂

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette