Du är viktigaste i ditt liv

Av Annette Forslund

När “rätt” försvinner

Tänk om du vaknar i morgon och har glömt bort hur det är att göra “rätt”. Vilken befrielse det skulle vara. Vikten att göra “rätt” skapar så mycket krav på våra axlar. Jag har en kompis som nästan verkar helt befriad från att göra rätt, hon gör bara som hon vill. Hon kan gå hem typ mitt i en konversation. Det var väldigt irriterande i början och jag tyckte att hon verkligen inte hade någon “uppfostran”. Men ju mer tiden har gått så ser jag att det bara handlar om mig och inte om henne. Det har inget med mig att göra, det handlar inte om respekt eller att hon inte gillar mig, det handlar om att hon tycker att det är viktigare att följa sitt eget inre än att göra som samhället har bestämt är rätt.

Tänk vad mycket samhället eller normen har bestämt som inte alls stämmer med vad vårt inre vill. När vi följer oss själva så får vi oftast höra att det inte är OK. Att vi måste tänka på hur andra uppfattar oss, är det verkliges så ? Måste vi tänka på hur andra uppfattar oss, är det inte viktigare att må bra? När vi börjar ta ansvar för vårt eget välmående så kan vi bli obekväma för andra. Det triggar många som i hela sitt liv tagit hand om andra istället för sig själva.

Jag är född i en liten by i Ångermanland där jag bodde till jag gick ut gymnasiet. Sedan flyttade jag därifrån. Min storasyster som är fyra år äldre än mig bor fortfarande kvar och har tre barn och elva barnbarn. Våra liv ser väldigt annorlunda ut.  Hon har bott i samma hus hela sitt liv med samma man medan jag har mer flyttat runt och har haft flera män. Vilket liv är bättre? Det går såklart inte att svara på. Det finns inget bättre utan det viktigaste att man väljer det man mår bra av. Jag skulle inte må bra av att leva hennes liv och hon skulle säkert inte må bra av att leva mitt. Det som är synd är att hon tycker att mitt liv är fel på något sätt och att jag  inte tar ansvar. Medan jag tycker jag verkligen tar ansvar eftersom jag följer mitt hjärta och min inre kompass och väljer det jag mår bra av. Och det är det som jag tror triggar så många. För många tror att vi gör saker för andras skull, att vi måste, för om vi inte gjorde det, vem skulle göra det då ?  Tänk om de personerna vi tror vi måste ta hand om skulle  växa och resultatet skulle bli något helt annat. Kanske många gör saker för andra för då slipper de ta reda på vad de själva vill.  Att ta reda på vad vi själva vill och göra bra saker för oss själva är inte egoistiskt utan det är att ta ansvar för sitt eget liv.

Visa dig själv omtanke

Jag kan förstå att de är svårt eftersom vi har blivit lärda att det är dåligt. Tycker du det är ok att sätta sig själv som viktigaste i sitt liv? Får man verkligen det ? Se hur du reagerar när andra gör det, triggar det något hos dig? Om det gör det är det oftast för att du inte själv gör det. Se det och snälla döm dig inte utan ge dig själv kärlek och omtanke. Berätta för dig själv att du är värdefull. Det paradoxala är att när vi börjar ta hand om oss själva och förstå att vi är den viktigaste personen i vårt liv så kommer vi ändå att ta hand om andra. Inte för att vi måste utan att vi vill. För att det känns bra att visa omtanke och att ge från hjärtat. Skillnaden är  att vi förväntar oss något tillbaka utan vi gör det för att vi väljer det. Vi blir inte utbrända utan vi vet också när vi skall säga nej eftersom vi känner när omtanken om oss själva är viktigare än om andra.

Ju mer vi börjar leva på det sättet så börjar magin flöda i våra liv. Vi börjar attrahera mer av det vi önskar, vi drar till oss mer av samma energi. Vi tycker inte andra gör fel, vi lägger inte så mycket energi på hur andra gör utan vi lägger energin på hur vi vill ha det. Vi kommer hem till oss själva och frågar oss dagligen hur vi kan expandera och addera mer glädje och “måbraenergi” i våra liv. Vi förstår att vi är en del av en större enhet och att vi faktiskt inte behöver bekymra oss för alla detaljer utan det får vi oftast väldigt bra hjälp med när vi fokuserar på våra goda tankar och öppna hjärtan.

Vi lägger vår energi på vår insida istället för vår utsida och förstår att all magi börjar på insidan. Vi förstår att vi är skapande varelser och att vi inte är offer för omständigheterna utan vi att vi skapar dom. 🙂

Vill du höra mer- kom på min föreläsning den 12 september kl 1800 på ABF- huset.

Jag önskar dig en fin dag med mera magi,

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette