Det finns ingen box !

Av Annette Forslund

Boxen är påhittad

Vi får ofta höra att vi skall kliva utanför boxen. Mitt förslag är att slänga hela boxen. Vi kan bara skapa boxen utifrån våra tankar. Vi skapar rätt och fel, bra och dåligt i våra egna huvuden. Vi är födda som fria varelser. Ett litet barn har inte så många rätt och fel i sina huvuden innan vi vuxna förstör dem och talar om vad som är det. Det kallas med finare ord uppfostran. Det vi egentligen gör är att vi gör deras verklighet mindre, vi talar om hur de skall leva sina liv, hur viktigt det är att plugga och att lägga besticken rätt. När sedan barnet inte lyckas leva upp till sina föräldrars och samhällets förväntningar börjar de göra sig själva fel. Precis som de flesta vuxna gör hela tiden. Vi lever inte upp till den bilden vi själva har skapat  av oss själva. Bilden har ingenting med verkligheten att göra eftersom du redan är perfekt, du är redan hel och du har redan allt du behöver. Den absolut största missuppfattningen är att vi inte är hela utan att vi måste fixa något för at bli det.

Lyssna och agera

Jag behöver inget yttre rätt eller fel för att navigera i mitt liv jag behöver bara lyssna till min egen visdom. Den visdomen finns i oss alla. Vi har bara glömt bort att lyssna till den. Vi tror att någon annan vet bättre än oss själva. Vi tror att vi måste få tillåtelse att följa det som känns rätt för oss och det har blivit mer viktigt att bli omtyckt av andra än att följa sin egen sanning.

Ju mer du har tillit till din egen sanning och följer den desto lyckligare blir du utan undantag. Det är när du börjar tänka och jämföra dig du kan bli olycklig. Olyckan finns bara i dina tankar. Om du är en yogi och har bestämt dig för att yoga varje dag och sedan inte gör det så är det inte för att du inte yogar som du blir olycklig, utan det är därför du dömer dig själv, du gör inte det du bestämt dig för att göra som du blir olycklig. Det finns aldrig något utanför oss själva som kan skapa olycka utan det är alltid bara våra tankar om det som händer som skapar olycka.

Så eftersom som det inte finns någon box förutom i ditt eget huvud så tycker jag att du skall ge upp den. Var bara du, inget annat, sätt inte en etikett på dig själv utan frigör dig själv. Ju fler etiketter du har  desto trängre box och större ego.

Du är också en liten människa

Är du en person som ofta känner skuld och ofta har dåligt samvete för att du inte räcker till då vet du också att du har ett stort ego. Du tror att du måste vara bättre än du är. Du gör dig själv märkvärdigare än vad du är. På samma gång som vi är spirituella varelser som har tillgång till obegränsade möjligheter så är vi också små människor som säger och gör fel ibland. Ingen big deal. Tänk mer på vad du kan ge till andra än hur du själv uppfattas, Vi alla är en del av något så mycket större, vi hör alla ihop. Det är bara dina tankar som kan separera dig från den större enheten. Egot vill separation medan själen vill enhet.Genom att följa själens röst som påbörjar du din färd mot happiness.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette