Det finns ingen box !

Av Annette Forslund

Boxen är påhittad

Vi får ofta höra att vi skall kliva utanför boxen. Mitt förslag är att slänga hela boxen. Vi kan bara skapa boxen utifrån våra tankar. Vi skapar rätt och fel, bra och dåligt i våra egna huvuden. Vi är födda som fria varelser. Ett litet barn har inte så många rätt och fel i sina huvuden innan vi vuxna förstör dem och talar om vad som är det. Det kallas med finare ord uppfostran. Det vi egentligen gör är att vi gör deras verklighet mindre, vi talar om hur de skall leva sina liv, hur viktigt det är att plugga och att lägga besticken rätt. När sedan barnet inte lyckas leva upp till sina föräldrars och samhällets förväntningar börjar de göra sig själva fel. Precis som de flesta vuxna gör hela tiden. Vi lever inte upp till den bilden vi själva har skapat  av oss själva. Bilden har ingenting med verkligheten att göra eftersom du redan är perfekt, du är redan hel och du har redan allt du behöver. Den absolut största missuppfattningen är att vi inte är hela utan att vi måste fixa något för at bli det.

Lyssna och agera

Jag behöver inget yttre rätt eller fel för att navigera i mitt liv jag behöver bara lyssna till min egen visdom. Den visdomen finns i oss alla. Vi har bara glömt bort att lyssna till den. Vi tror att någon annan vet bättre än oss själva. Vi tror att vi måste få tillåtelse att följa det som känns rätt för oss och det har blivit mer viktigt att bli omtyckt av andra än att följa sin egen sanning.

Ju mer du har tillit till din egen sanning och följer den desto lyckligare blir du utan undantag. Det är när du börjar tänka och jämföra dig du kan bli olycklig. Olyckan finns bara i dina tankar. Om du är en yogi och har bestämt dig för att yoga varje dag och sedan inte gör det så är det inte för att du inte yogar som du blir olycklig, utan det är därför du dömer dig själv, du gör inte det du bestämt dig för att göra som du blir olycklig. Det finns aldrig något utanför oss själva som kan skapa olycka utan det är alltid bara våra tankar om det som händer som skapar olycka.

Så eftersom som det inte finns någon box förutom i ditt eget huvud så tycker jag att du skall ge upp den. Var bara du, inget annat, sätt inte en etikett på dig själv utan frigör dig själv. Ju fler etiketter du har  desto trängre box och större ego.

Du är också en liten människa

Är du en person som ofta känner skuld och ofta har dåligt samvete för att du inte räcker till då vet du också att du har ett stort ego. Du tror att du måste vara bättre än du är. Du gör dig själv märkvärdigare än vad du är. På samma gång som vi är spirituella varelser som har tillgång till obegränsade möjligheter så är vi också små människor som säger och gör fel ibland. Ingen big deal. Tänk mer på vad du kan ge till andra än hur du själv uppfattas, Vi alla är en del av något så mycket större, vi hör alla ihop. Det är bara dina tankar som kan separera dig från den större enheten. Egot vill separation medan själen vill enhet.Genom att följa själens röst som påbörjar du din färd mot happiness.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette