Det blir alltid som du tror

Av Annette Forslund

Avslöjade

Allt börjar med vad du tror på. Vill du ändra något i ditt liv behöver du börja med vad du tror på. De mesta vi tror på vet vi inte ens om att vi tror på eftersom de är begravt i vårt undermedvetna. De avslöjar sig när du ser hur du agerar i olika situationer eftersom våra handlingar utgår ifrån de trosföreställningar vi har.

När jag var ute och reste så såg jag väldigt tydligt hur mina trosföreställningar endera gjorde mina resa härlig eller väldigt jobbig och hur olika trosföreställningar Ritchie och jag hade. En väldigt jobbig händelse inträffade när Ritchie var i väg och surfade och kom hem onykter eftersom hans nya surfkompisar hade bjudit på whisky. Han kom tillbaka till vår bungalow glad och upprymd och ville berätta hur han hittat en gemenskap med sitt folk.  Jag blev jättearg. ledsen och besviken eftersom i min verklighet kändes det som han hade svikit mig. Jag blev 7 år igen och hela händelsen påminde mig om när min pappa kom hem full. Han kom åt gamla sår som jag trodde jag hade bearbetat, och det gjorde väldigt ont.

Livet vill alltid väl

Nu efter en tid kan jag tydligt se att det skulle hända så jag äntligen fick läka min smärta av övergivenhet, ett av de djupa sår jag har haft och som styrt stora delar av mitt liv. Jag kunde se och läka det eftersom jag vet att jag är så mycket mer än en liten sårad sjuåring. Jag vet också att jag är en spirituell varelse i en mänsklig kropp och för att jag skall kunna leva fullt ut behöver jag släppa taget om gamla smärtor, tankar och känslor som håller mig tillbaka. Den vetskapen gör att jag alltid kliver upp när jag ramlar och som gör att jag litar på livet och vad de ger mig. Livet vill alltid väl. Jag tror inte det finns någon slump utan allt vi möter och är med om är för att vi skall växa som människor och blir den vi egentligen är. Vi är inga offer fast det kan kännas så ibland. Folk gör ingenting emot oss fast det verkligen kan kännas så. Ju mer vi kan förstå att vi skapar vår egen verklighet desto mer kraft får vi ta del av. Vi behöver både välja in och välja bort.

Varför har det då blivit så svårt att lyssna och att göra det vi vet är bra för oss själva? Svaret är att vi hela tiden har ett sorl i bakgrunden av andras förväntningar och krav och rätt och fel så vi hör inte den sanna rösten. Vi kan inte urskilja vad som är ett inlärt beteende och som faktiskt är sant. Vi är energivarelser, vi består av 99.999999 % energi så när vi förändrar vad vi tror på så förändras vår energi och vi ser något helt nytt.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette