Det blir alltid som du tror

Av Annette Forslund

Avslöjade

Allt börjar med vad du tror på. Vill du ändra något i ditt liv behöver du börja med vad du tror på. De mesta vi tror på vet vi inte ens om att vi tror på eftersom de är begravt i vårt undermedvetna. De avslöjar sig när du ser hur du agerar i olika situationer eftersom våra handlingar utgår ifrån de trosföreställningar vi har.

När jag var ute och reste så såg jag väldigt tydligt hur mina trosföreställningar endera gjorde mina resa härlig eller väldigt jobbig och hur olika trosföreställningar Ritchie och jag hade. En väldigt jobbig händelse inträffade när Ritchie var i väg och surfade och kom hem onykter eftersom hans nya surfkompisar hade bjudit på whisky. Han kom tillbaka till vår bungalow glad och upprymd och ville berätta hur han hittat en gemenskap med sitt folk.  Jag blev jättearg. ledsen och besviken eftersom i min verklighet kändes det som han hade svikit mig. Jag blev 7 år igen och hela händelsen påminde mig om när min pappa kom hem full. Han kom åt gamla sår som jag trodde jag hade bearbetat, och det gjorde väldigt ont.

Livet vill alltid väl

Nu efter en tid kan jag tydligt se att det skulle hända så jag äntligen fick läka min smärta av övergivenhet, ett av de djupa sår jag har haft och som styrt stora delar av mitt liv. Jag kunde se och läka det eftersom jag vet att jag är så mycket mer än en liten sårad sjuåring. Jag vet också att jag är en spirituell varelse i en mänsklig kropp och för att jag skall kunna leva fullt ut behöver jag släppa taget om gamla smärtor, tankar och känslor som håller mig tillbaka. Den vetskapen gör att jag alltid kliver upp när jag ramlar och som gör att jag litar på livet och vad de ger mig. Livet vill alltid väl. Jag tror inte det finns någon slump utan allt vi möter och är med om är för att vi skall växa som människor och blir den vi egentligen är. Vi är inga offer fast det kan kännas så ibland. Folk gör ingenting emot oss fast det verkligen kan kännas så. Ju mer vi kan förstå att vi skapar vår egen verklighet desto mer kraft får vi ta del av. Vi behöver både välja in och välja bort.

Varför har det då blivit så svårt att lyssna och att göra det vi vet är bra för oss själva? Svaret är att vi hela tiden har ett sorl i bakgrunden av andras förväntningar och krav och rätt och fel så vi hör inte den sanna rösten. Vi kan inte urskilja vad som är ett inlärt beteende och som faktiskt är sant. Vi är energivarelser, vi består av 99.999999 % energi så när vi förändrar vad vi tror på så förändras vår energi och vi ser något helt nytt.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette